用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 交留位費的請進
go

交留位費的請進

class : k2

Class K1 am

6 Dec 會交留位費
K1 PM class
大家多多指教 ^^

我囝都係 K1 PM class

原帖由 michellebaby 於 08-12-5 14:52 發表
6 Dec 會交留位費
K1 PM class
大家多多指教 ^^

k1 am class.
大家是否一定讀民生?

原帖由 WanWah 於 08-12-6 02:11 發表
K1 pm....Hi HI

原帖由 Ruby0505 於 08-12-5 23:19 發表
我囝都係 K1 PM class

你好呀
大家都係 pm class...
唔知今日交留位費時有冇撞見到呢 ha~

今日走o固陣先發現原來個入口附近仲有個幾大吓o既有蓋遊樂場 (仲有幾條滑梯)
呀 b 第時實好開心 lu (因為佢最鍾意玩 ha)

原帖由 WanWah 於 08-12-6 02:11 發表
K1 pm....Hi HI

Hi, 之前好似見你有啲 post 講仲諗緊小朋友讀邊間
決定了邊間未啊 (有時真係好難揀o既)
btw, 你今日有冇交留位費?

希望遲啲大家o既小朋友有機會做同學仔啦 ^^

原帖由 dora611 於 08-12-6 13:10 發表
k1 am class.
大家是否一定讀民生?

都應該會了
幾想自己的小朋友可以有一班由細識到大同一齊成長既好友 (如果有幸可以幼稚園上私小再上埋民生英中)

好似話幼稚園上私小其實機會唔係好細 因為係私立 唔洗計分 一班應該只有三四個上唔到

另小學上英中就 near 80% ? ha ha 大約係咁... 希望我無記錯
不過太遙遠了 但有條咁清晰o既 path 比我希望吓都唔錯...

btw, 真係好想快啲見到自己小朋友著校服個樣 ^.^

你都快啲做決定啦~ (不過做決定係幾揀架呢, 但有得做決定都係一件好事... 有得揀吓嘛)

回覆 # 的文章

原帖由 WanWah 於 08-12-6 22:49 發表
我都決定俾我女讀呀. Except later 有更好嘅offer 啦!!!

icic, 你仲有邊間未 in or 未收到 reply (offer) 呀?
一月好似仲有協恩 (不過我唔會去協恩了)

HI...
K1...PM AR~

你地有冇申請轉上午班呀?

原帖由 ChristieMing 於 08-12-6 23:40 發表
HI...
K1...PM AR~

我有交到申請信呀
o向交留位費o固時交埋o既
不過我註冊o固陣都見到隔離o固二位家長都講緊同樣o既嘢同交信 (因為工作人員都係講返同樣o既嘢... 有消息就會通知) >.< 我諗機會唔大 lu
因為佢放我封信o既地方都已經放了好幾封 . . .

我個女K1 PM CLASS.....就算轉到上午都無用啦.......
K3 要全部讀下午.....到果時都無得轉 ,除非轉校....

SO 我都費事寫信呀...

原帖由 ChristieMing 於 08-12-6 23:40 發表
HI...
K1...PM AR~

K1 pm. hihi

I was impressed by the student's good conduct. i met them on interview day and registration day. Both primary and secondary students' manner are good.

原帖由 WanWah 於 08-12-7 15:47 發表
11/22 宣道, 不過機會唔大.... 相信最後都係讀民生啦...

宣道聽聞都幾好架呢
但係好似由宣道幼稚園升上宣道小學O既機會唔係好大
但宣小的英文又好似唔錯架呢
但試吓都無所謂呢
叫做點都幫自己個小朋友試過呀嘛

BTW, GOOD LUCK AR ^^

原帖由 connieandsimon 於 08-12-7 18:58 發表
我個女K1 PM CLASS.....就算轉到上午都無用啦.......
K3 要全部讀下午.....到果時都無得轉 ,除非轉校....

SO 我都費事寫信呀...

我都知 K3 係全部讀下午班呢
但 K2 全部讀上午班
咁如果 K1 讀下午班 小朋友習慣了 適應了但之後過一個假期又轉上午班 跟住又再習慣過 過一個假期後 又再轉返下午班的話

咁我就希望小朋友 可以 K1 同 K2 都讀上午班
之後 K3 就讀下午班了

但係點都好... 可以轉上 AM CLASS 的機會好細呢 都係試吓咋

原帖由 s204oxox 於 08-12-7 20:25 發表
K1 pm. hihi

I was impressed by the student's good conduct. i met them on interview day and registration day. Both primary and secondary students' manner are good.

係呀
我都見 D 小朋友好開心咁放畫班呢
D 小朋友仲好有禮貎咁同畫畫老師 SAY BYE
希望我小朋友他日都會咁有禮貎同開開心心
呢樣好緊要呢

what time u went. I left nearly half past twelve, cos after the registration BB and me just chasing each other in the big playground. haha, may be u will notice me cos my BB wore a beep beep shoe..... so embrassed hahah when walking thur the hall.