用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有09-10年度嘉德麗下午校學生?現在家長可否分享下心 ...
go

有沒有09-10年度嘉德麗下午校學生?現在家長可否分享下心得.. [複製鏈接]

我仔仔09/10年入讀嘉德麗下午校...
你地覺該校既教學...英語方面會否較一般幼稚園優勝?
該校又強調專科老師教音樂...究竟與一般幼稚園的差別有幾大??如果我都想小朋友將來係沙田讀小學..嘉德麗是否一個好的選擇??
   0    0    0    0

Dear Voyage,

My daughter is accepted for AM K1 next year and we have paid for the deposit as well.. However, I have also interviewed by several kinders in KLN Tong.  I think I would give up the sit in Catiline if success.  I have no problem with the cirriculum of the school but only the environment made me hesitate

回覆 # 的文章

voyage,我女女都係俾嘉德麗收咗出年讀n1,但我未必一定去讀,我唔知佢英語好無架,只係知佢出名是背誦經典.我無咩所謂,因只林住讀一年就去姐姐學校讀.

揀幼稚園要睇你想要咩.如:
1.孫方中有個獨特之處,是全普通話的,我識得佢個校長,佢地全部教師以普通話為母語,另外籍英語教師應是每天都有,不像其他幼稚園一星期一至兩次外籍.

2.而我大女讀緊的平安XXX幼稚園,係蒙特梭利教學法,及信仰與學科結合等

3.顯徑有間腓力堂幼稚/兒園,佢地出名有個室內大遊樂場

所以你要了解你想要甚麼才可揀合適的.

謝謝你詳細的分析
其實我都想我的小朋友學到知識....亦希望他可以過一個愉快的校園生活.....所以難以取捨

原帖由 小圓圓 於 08-12-4 10:23 發表
voyage,我女女都係俾嘉德麗收咗出年讀n1,但我未必一定去讀,我唔知佢英語好無架,只係知佢出名是背誦經典.我無咩所謂,因只林住讀一年就去姐姐學校讀.

揀幼稚園要睇你想要咩.如:
1.孫方中有個獨特之處,是全普通話的,我 ...

今天知道創價收了我的仔仔.....真係唔知點算好??
創價好還是嘉德麗好呢??

原帖由 angeemama 於 08-12-3 12:44 發表
Dear Voyage,

My daughter is accepted for AM K1 next year and we have paid for the deposit as well.. However, I have also interviewed by several kinders in KLN Tong.  I think I would give up the sit i ...
‹ 上一主題|下一主題