用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好嬲呀... 到底係唔係咁家....(金巴倫迦南) ...
go

好嬲呀... 到底係唔係咁家....(金巴倫迦南) [複製鏈接]

我都知自己遲左, 我琴日打去問09/10既兩歲班, (我個仔係07年8月出世..)
佢話叫我快d寄去, 因為12月同1月都有interview

因為佢話越遲in的話, 機會就越細...

我就即刻fax左張form去, 今朝再郵寄埋其他資料去...
睇下佢地可唔可以arrange今個十二月個次interview啦...

今朝收到電話... 話十二月個次一定唔會in.. 因為要等小朋友起碼一歲半先會見... 所以,,, 所有07年8月既bb都未會安排面試..... (但琴日個個職員話下一次係一月家),, 今日再問... 個老師又話要2月或3月先in..........

但佢又話越遲見, 機會就小好多... 但又一定要等到阿囝18個月... 咁即係多如啦, 佢要收, 一早就收哂8月前出世足18個月既b,, 有位淨嘞, 就揾你地d細b黎in...

我好懷疑佢係咪真係要所有bb 18個月先見得.......

唔知點解... 好嬲呀...

有冇媽媽知到底點家??
   0    0    0    0

我11月apply左都未收到叫我in
我囡囡都是07/08 bb
之前打左去問佢話會安排
但到現在都未有

我朋友個囡11月in左 都通知收左啦..(佢係07/04 bb)
歡迎參觀我的個人網頁

唔好嬲!唔好嬲!  

Kimmama你好!
唔好嬲, 等下先啦! 相信會收你個仔的, 我都係上月收到迦南通知這個月6號( 星期六 )In, 收唔收我JC仔都唔知架!
原帖由 kimmama 於 08-12-3 11:34 發表
我都知自己遲左, 我琴日打去問09/10既兩歲班, (我個仔係07年8月出世..)
佢話叫我快d寄去, 因為12月同1月都有interview

因為佢話越遲in的話, 機會就越細...

我就即刻fax左張form去, 今朝再郵寄埋其他資料去...
睇 ...

唉..... 為左個仔既兩歲班... 原來真係好煩惱..

只係覺得迦南既安排... 有小小唔公平啫......

迦南真係要歲半先會 in 架喎, 其實未夠歲半都真係好難睇到個小朋友的表現的, 所有小朋友都歲半先見, 其實係最公平的. 如果要你小朋友同大仔一齊見, 一定有比較的, 到時你又會話人地唔公平啫.

你地都好D11月先入Application, 我9月已經開始入Application, 到現在都係未收到通知in. 打電話去迦南, 佢地都係話BB要滿18個月先有得IN. 係咁喇, 大B係著數一點. 我囡囡都係0708B.

要公平的話... 咁點解唔見哂先決定呀??

佢不如直情話只收1-5月既b啦....

如果8月出世係各學校不成文規定所謂既"適學"年齡, 咁係咪應該等到2009年2月, 所有8月前既b都18個月嘞, 先一齊見呢....

呢個世界有公平家咩???  我睇唔到喎..

原帖由 chanwendy 於 08-12-3 19:42 發表
迦南真係要歲半先會 in 架喎, 其實未夠歲半都真係好難睇到個小朋友的表現的, 所有小朋友都歲半先見, 其實係最公平的. 如果要你小朋友同大仔一齊見, 一定有比較的, 到時你又會話人地唔公平啫. ...

唔好咁勞氣啦...我個女IN左香港區既迦南...佢o個時一歲左右我已經入form, 都係等到歲半先叫我地去in,07年有7萬幾個bb出世呀 ....恕我直言, 你依家先開始揾真係有的遲架 , 而且都唔可以話唔公平既,因為佢地都係等bb到左某個年紀(e.o 歲半)先至in, 如果等埋一齊先in, 咁早入form個的又會話唔公平o者. 而且就算到09年2月先一齊in,到時都係會有大b細b既分別架麻..唔通我地又話唔公平咩?其實點做都會有的顧此失彼架,所以真係冇得嬲架.....鬼叫07年baby boom 咩, 之後k1 p1 個的, 仲有排爭呀

原帖由 kimmama 於 08-12-4 09:20 發表
要公平的話... 咁點解唔見哂先決定呀??

佢不如直情話只收1-5月既b啦....

如果8月出世係各學校不成文規定所謂既"適學"年齡, 咁係咪應該等到2009年2月, 所有8月前既b都18個月嘞, 先一齊見呢....

呢個世界有公平家咩 ...

我就九月交form o既,我個女11月頭In咗,o個時剛剛歲半,我o念可能真係要歲半至俾In,我個BB係0705。

你都好呀,個仔趕得切入明年既幼兒班! 我個仔10月尾出世,好多幼兒園都話機會極微,而且都會係下年有位先會in添.....有d幼兒園直情話唔收9月以後出世添,報名都無得報......
你去到幼兒園,就會知道大仔(年頭出世)同細仔(年尾出世)係差好遠,我係老師有得揀都會揀大仔啦......

金巴倫係兩歲八個月以上架, 應該無兩歲班架!

我估你講緊金巴倫道的迦南, 對嗎?

‹ 上一主題|下一主題