用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請教Quarry Bay香港嘉諾撒學校
go

請教Quarry Bay香港嘉諾撒學校

請問下Quarry Bay香港嘉諾撒學校(小學)的家長,我想問下每級有4班,有無分精英班的呢?而升中派位又有多少成女仔派番嘉諾撒中學部呢?
謝謝!

原帖由 violetching 於 08-12-3 10:51 發表
請問下Quarry Bay香港嘉諾撒學校(小學)的家長,我想問下每級有4班,有無分精英班的呢?而升中派位又有多少成女仔派番嘉諾撒中學部呢?
謝謝!

每級有6班,無分精英班, 升中派位last year 全級274 人派番嘉諾撒中學部有 103人.
晴晴媽媽

Thank you曬!
但點解我見佢地每班的網頁,6年級只得4班?

原帖由 晴晴_媽媽 於 08-12-3 11:36 發表

每級有6班,無分精英班, 升中派位last year 全級274 人派番嘉諾撒中學部有 103人.

回覆 # 的文章

係,因為2003小一上下午班各收兩班,而2004年就開始收三班喇.

Thank you very much!
都仲系有D吾明,請見諒!
咁即系在網上的派位是以4班or6 班計算?如是4班,未好多人一班,但如是6班,又會今屆得番4班畢業?

原帖由 sleepingbeauty 於 08-12-4 15:12 發表
係,因為2003小一上下午班各收兩班,而2004年就開始收三班喇.

回覆 # 的文章

violetching, 去年是第一年全日,共有8班小六 (上下午校各四班), 網上是全部學生的派位.  今年小六有四班, 小一至小五都是六班.
晴晴媽媽

多謝曬兩位mame,明白曬la!

原帖由 晴晴_媽媽 於 08-12-5 09:50 發表
violetching, 去年是第一年全日,共有8班小六 (上下午校各四班), 網上是全部學生的派位.  今年小六有四班, 小一至小五都是六班.