用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德愛 V 栛和 V 何陰棠 V 民生
go

德愛 V 栛和 V 何陰棠 V 民生 [複製鏈接]

德愛 V 栛和 V 何陰棠 V 民生 如自行派位要選其中兩間,那兩間會好D,小女是BAND1 尾的.
   0    0    0    0

原帖由 manysy 於 08-12-3 09:38 發表
德愛 V 栛和 V 何陰棠 V 民生 如自行派位要選其中兩間,那兩間會好D,小女是BAND1 尾的.

manysy
1. 民生 2. 協和 3. 何蔭棠 4. 德愛
    (學校排名 , 我自己)

如果係第一組別尾 , 我的選擇如下 :
1. 德愛 2. 民生 (比較穏陣 , 我覺得)

原帖由 manysy 於 08-12-3 09:38 發表

band 1尾我會有以下選擇:

1.民生 -- 博高小小,雖然機會不大

2.協和 -- 應該是band 1 中,合你女兒,尤其是自行報,要申請間高d的

3.德愛 --band 1 中至尾,如果大抽獎會好有把握。自行又好似浪費了機會。

4.何蔭棠 --band 1 尾,大抽獎的底線,就算入到去亦不好失望,因為這間學校好有大志將學校再上一層樓。

回覆 # 的文章

德愛讀得辛苦? 課外活動多嗎?

有冇媽咪可分享呢?

原帖由 Viman 於 08-12-14 22:51 發表
德愛讀得辛苦? 課外活動多嗎?

有冇媽咪可分享呢?

Viman
德記唔辛苦 , 課程唔會太深 , 適合 band 1 尾學生 , 壓力都無咁大。

課外活動不多。 (一般課外活動 , 暫未有特出課外活動成績)

選學校要就番個小朋友既程度 , 唔好盲目跟風 , 就算入到間超勁既 , 但係又讀唔上 , 個小朋友同大人都會好辛苦 , 仲要得唔到理想既成績 , 個小朋友好快就會心灰意冷 , 到時咪仲慘 ! (除非個小朋友係「遇強愈強」果種)
‹ 上一主題|下一主題