用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到創價取錄信未
樓主: sugarhungtse
go

收到創價取錄信未 [複製鏈接]

今日in德貞收左

我女女唔收呀.........灰........中午馬上報德貞收左pm ...本人覺得德貞in的方式好好....真正可以考驗到小朋友....我女女表現 so good

今日收到崇真取錄信a.m班
但同一時間收到創價reject letter

回覆 # 的文章

"崇真" still have a.m.??
is not full already??

原帖由 apin 於 08-12-4 16:49 發表

我老公去聽簡介會,學校話上午冇嘜位,我諗仲有少少位掛~~

原帖由 apin 於 08-12-4 16:49 發表

我問左祟真 只有主流班 pm

my daughter got accepted by Soka. but i will give up.  (will take Kentville).  so don't give up.  even your letter says "rejected", keep trying by writing letters to school.  many parents have 3 - 4 backups. (sorry to say that and to do that!)

原帖由 chickenwing2006 於 08-12-4 14:55 發表
叻 ma,

你都好 .... 我今日收 reject 啦 !!

不過我估都係唔關 cash 既表現, so far
佢幾好架 .... 答哂 !!

可能係我部份唔好同埋個日我 hb 無去

...

I rec'd Soka's wait list letter today , but equally SC has accepted me .  

So, good luck to those who are on Soka's wait list!

我今日都收到rejected letter!
雖然創價唔係我首選, 但我非常之失望﹗

以我所知, 創價好重視親子關係,
我係全職mama自己照顧囝囝,
當日面試老公請假陪我地一齊去,
事前我有睇網頁做足功課,
佢問我4個問題我都一一好詳細回答,
加上我囝囝回答老師95%問題,
什至掉返轉頭問老師問題。
最後有禮貌地拍好chair, say bye bye!
但結果係waiting list都冇, 真係有d打擊﹗
anyway, 我恭喜一班成功被取錄嘅小朋友﹗
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 08-12-4 17:45 發表
我今日都收到rejected letter!
雖然創價唔係我首選, 但我非常之失望﹗

以我所知, 創價好重視親子關係,
我係全職mama自己照顧囝囝,
當日面試老公請假陪我地一齊去,
事前我有睇網頁做足功課,
佢問我4個問題我都一一好 ...

我又係唔收

我住大圍嫁.
原帖由 happyying 於 08-12-3 13:22 發表
我想問一下.....where do u live ar ?????????? 好登你開心...............
[

我啱啱放工返到屋企,收到封信係"未能取錄",連waiting都無份。
原本昨日等信時,又緊張又擔心,反而現在知道唔收,唯有叠埋心水算把啦,讀返之前交咗留位費的九龍靈糧堂。
可能真係整定我要讀靈糧堂,同創價無緣啦

winnie:
    我唔收呀!無緣同你個女做同學喇

原帖由 Win0501 於 08-12-4 18:58 發表
我住大圍嫁.

昨天收到信...." 唔收 "      

我到而家仲未收到信呀...不過都唔方會收, 因為個日我遲左10分鐘呀..

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

回覆 # 的文章

收倒信了,收了我囡囡讀上午班,下星期六註冊,末收倒信請加油!

我又係收到REJECT, 但我個囡果日表現好好, 答到所有問題, 老師走的時候仲同我個囡講歡迎佢架, 但結果連WAITING都無, 真係令我好失望...

原帖由 sugarhungtse 於 08-12-4 13:25 發表
我都收到信了,reject呀,好down,但好彩迦南收左,我係22號in創價4號課室,個仔表現好好所有問題答晒,但衰在臨走要講byebye死都唔肯走要係度玩,要我夾硬拖佢走,但我覺得個日老師都有問題,因為只係問左我兩條問題,分別平 ...

我都係22/11,4號房,阿仔唔肯同老師交流,係最差的一次面試... 好彩有學校收左阿仔,另一間又有waiting.

我都收左, 讀上午班

收到REJECT, 我個囡果日表現...poor  
the teachers are busy in marking in her boards ....really serious and strict.....bad impression to this skools too

我都唔收呀! 雖然創價唔係我心儀的幼稚園, 但今次都有d失望, 因我覺得囝囝表現都幾好, 可以係我答得唔好喇
‹ 上一主題|下一主題