用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 一起走過的日子
樓主: derrybaby
go

一起走過的日子 [複製鏈接]

原帖由 lemonred 於 08-12-3 12:55 發表
可以考到sfa及kts

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

Hi Lucky-ma & Geni,

上天一定會楝一間最適合的學校給你們的小朋友的, 父母們只要盡了自己能力做足了本份便無負自己的子女了。上天一定會眷顧你們的小朋友的, add oil & good luck!!!

有時小朋友的表現真係會出乎意料之外,我之前諗住個女一間都考唔到,點知有5間收左,sfa,gh, kts,sc,聖士提反.真係唔好睇小佢地

原帖由 lemonred 於 08-12-3 12:55 發表
好有同感, 9月初時還與家人說:若阿仔一間都考唔到點算? 原來他真的不是咁差, 雖然學術不是很好, 但勝在夠定, 唔驚陌生人, 與陌生人對答如流, 他是有他給人欣賞的地方     ,   可以考到sfa及kts, 真的令我目瞪 ...

Which one did u accept?
原帖由 BBR 於 08-12-3 13:46 發表
有時小朋友的表現真係會出乎意料之外,我之前諗住個女一間都考唔到,點知有5間收左,sfa,gh, kts,sc,聖士提反.真係唔好睇小佢地
‹ 上一主題|下一主題