用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請 問現在還有那間幼稚園收生呀
樓主: Pkceddie
go

請 問現在還有那間幼稚園收生呀 [複製鏈接]

寶血下午班, Deadline 9/1/2009

原帖由 kimmiechiu 於 08-12-22 10:46 發表
其實路程只係20分鐘, 但的士司機揸得唔多好. 所以就頭暈啦!!
聽人講祟真主流班都應該唔會淺!!
祟真英小好就好d, 不過應該好似都好辛苦架!!
如果讀培正出外補英文, 應該讀其他bend 1, 問題不大.
學校對小朋友重要,  ...

之前好擔心冇學校收,現在只民生不收,根德後備,st.c不留位,現崇真及金巴倫收咗培正未知,如果三選請問日後選擇如何呢,如培正收而我所知24分才收培正中,如崇真英小原校不收英中的話,其他英中是否好過中中呢?

我依家都好擔心呀!!
囝囝讀緊九龍塘迦南N1,我幫佢另外報左5間
創價--REJECT
學之園--REJECT
又一村--收左上午班但無留位
宣幼-- 未知(3月先知)
禮賢會--1月20日先知

如果宣幼同禮賢都唔收,唯有讀番迦南喇!
本來想幫仔仔考間再好D既幼稚園.點知咁鬼多競爭.

原帖由 Pkceddie 於 08-12-23 23:07 發表

之前好擔心冇學校收,現在只民生不收,根德後備,st.c不留位,現崇真及金巴倫收咗培正未知,如果三選請問日後選擇如何呢,如培正收而我所知24分才收培正中,如崇真英小原校不收英中的話,其他英中是否好過中中呢? ...

唯一選金巴倫

st c冇畀留位費,
崇真冇畀留位費,
根德園後備,
又一村冇畀留位費,
培正應該唔得,
後悔無畀st.c留位費現選金巴倫是否正確呢?

pkceddie
唔好諗番轉頭喇!你要相信你既選擇嫁麻,係咪!!
其實每間學校都有佢既長處同優點嫁麻,
相信自己,相信小朋友!

原帖由 Pkceddie 於 09-1-5 00:37 發表
st c冇畀留位費,
崇真冇畀留位費,
根德園後備,
又一村冇畀留位費,
培正應該唔得,
後悔無畀st.c留位費現選金巴倫是否正確呢?

原帖由 car817ho 於 09-1-5 18:55 發表
pkceddie
唔好諗番轉頭喇!你要相信你既選擇嫁麻,係咪!!
其實每間學校都有佢既長處同優點嫁麻,
相信自己,相信小朋友!

現决定金巴倫,但太多人在身邊st.c容易幾入cckg及拔卒令到好煩怕分悔.

事到如今,要想太多了。當初放棄得St Cat,必有你的原因。況且cckg的位那麼少,並不易入,拔卒更不用說。

原帖由 Pkceddie 於 09-1-9 00:21 發表

現决定金巴倫,但太多人在身邊st.c容易幾入cckg及拔卒令到好煩怕分悔.

原帖由 floppybb 於 09-1-9 01:15 發表
事到如今,要想太多了。當初放棄得St Cat,必有你的原因。況且cckg的位那麼少,並不易入,拔卒更不用說。

多謝你地提點,我想金巴倫都好的
‹ 上一主題|下一主題