用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請 問現在還有那間幼稚園收生呀
go

請 問現在還有那間幼稚園收生呀 [複製鏈接]

IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
金巴倫剛 in 話現在都後備生未寄信
好徬徨今年好多人in
呀仔冇書讀現在大部份己完成收生點算
九龍塘至將軍澳請各位有無好介紹 thank
   0    0    0    0

原帖由 Pkceddie 於 08-11-29 23:51 發表
IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
好徬徨今年好多人in
九龍塘至將軍澳請各位有無好介紹 thankmouth ...

I treat the difficulties of
民生 = 培正 =宣道======competitive for my guess this year
Stafford ...I was rejected

如果係囡囡的話,還有一間協恩幼稚園1月1日派表!不過機會都係好微,因為都係得60個位!

你試下打電話問下:
窩打老道的基督教中心幼稚園仲有冇位?

原帖由 Pkceddie 於 08-11-29 23:51 發表
IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
好徬徨今年好多人in
九龍塘至將軍澳請各位有無好介紹 thankmouth ...

會唔會試下又一村學校

IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
好徬徨今年好多人in

不如試下York呀, 上次去in覺得都唔係甘差, 同埋聽聞好易收嫁.

原帖由 Bear2004 於 08-11-30 00:32 發表
不如試下York呀, 上次去in覺得都唔係甘差, 同埋聽聞好易收嫁.

多謝你哋意見但聽人講 york 太多雜費及商業,我朋友個仔讀緊差不多每星期都有雜費交,我朋友做商人費事轉校怕煩因多數老公湊,我又同佢老公不太熟問我朋友好多佢個仔d嘢都不太知咁,剩係知雜費多.
請你哋畀吓意見

如果係將軍澳,你可以問下德寶。

IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
好徬徨今年好多人in

[quote]原帖由 muichujamie 於 08-11-30 02:05 發表
如果係將軍澳,你可以問下德寶。

我え前個仔讀德寶1個月国際幼兒班,外藉老師不停轉間學校,家長問老師情况求其答,好多家長不滿所以無再讀情願k1再報而我當時考到藍田朗思怕太細小朋友搭校車遠畀咗留位費無讀,其實我估不到今年咁多小朋友因我上年不覺咁多小朋友考幼稚園

不如你試試入York個forum問下d媽咪ar, click : 約克中英文幼稚園

我都唔係知得好多. 不過以我所知好似always 係有d雜費. 但個數好似唔係好多同係optional gor ma....
anyway, good luck to you la^^

原帖由 Pkceddie 於 08-11-30 01:05 發表

多謝你哋意見但聽人講 york 太多雜費及商業,我朋友個仔讀緊差不多每星期都有雜費交,我朋友做商人費事轉校怕煩因多數老公湊,我又同佢老公不太熟問我朋友好多佢個仔d嘢都不太知咁,剩係知雜費多.
請你哋畀吓意見 ...

原帖由 kimmiechiu 於 08-11-30 00:25 發表
會唔會試下又一村學校

我會試吓基督教及又一村但會否己冇位呢及教學方法怎樣呢

你可以試下靈糧堂都ok架.佢有4間分校,我選左藍田分校.

IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
好徬徨今年好多人in

係呀!靈糧好呀!活動教學, 又讀得開心.
但係已經收晒生啦喎!
原帖由 mc1211 於 08-12-1 13:37 發表
你可以試下靈糧堂都ok架.佢有4間分校,我選左藍田分校.

又一村. 尚餘好少量位. 要睇下今日多唔多人交留位費啦!! 佢地活動教學. 全日班 -  20人 兩位老師,佢地都有上/下午班.  

原帖由 Pkceddie 於 08-12-1 02:50 發表

我會試吓基督教及又一村但會否己冇位呢及教學方法怎樣呢

原帖由 kimmiechiu 於 08-12-1 14:45 發表
又一村. 尚餘好少量位. 要睇下今日多唔多人交留位費啦!! 佢地活動教學. 全日班 -  20人 兩位老師,佢地都有上/下午班.  

今日收到金巴倫信叫我畀留位費這間好定又一村好呢

原帖由 Polly627 於 08-12-1 14:41 發表
係呀!靈糧好呀!活動教學, 又讀得開心.
但係已經收晒生啦喎!

其實え前報咗石山靈糧堂但撞正培正in冇到,劍鳴又撞正民生冇到

如手上真係一間offer都未有, 會唔會先比左留位費先再慢慢考慮好d呢?

原帖由 Pkceddie 於 08-12-2 00:02 發表

原帖由 Pkceddie 於 08-12-2 00:02 發表

我都交咗金巴倫先現再報又一村,崇真,基教窩打老道的請問以上升小邊間好d

如果你鍾意學術上好D, 金巴倫應該比較好.

又一村環境就好好啦!!

我個人放棄金巴倫, 比左又一村留位費啦!!

祟真剩番少量下午班, 只有祟真有小學喎!! 我都IN左, 不過唔知收唔收, 不過自從KV唔收後, 我都對其他KG冇嘜信心, 雖然呀仔表現好好, 可以答晒老師問題.

原帖由 Pkceddie 於 08-12-2 11:59 發表

我都交咗金巴倫先現再報又一村,崇真,基教窩打老道的請問以上升小邊間好d
‹ 上一主題|下一主題