用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 可以講下面試時問咩問題嘛...
go

可以講下面試時問咩問題嘛... [複製鏈接]

各位可以分享下你地去面試問左d咩問題?點答?帶左d咩去面試?面試後又對學校感覺點?希望大家講下啦...因明年就到我啦...好驚
唔該晒
   0    0    0    0

間間都係個幾個問題,你叫咩名,幾歲,放假去邊到,讀咩學校,跟住睇圖答問題. 有D會叫你講故事,有D要讀字,計數,讀句子

如果係這幾個問題都好...好咁驚...最....驚佢地用全英問野...家長又係隔離...我英唔得架 我E+已好擔心  

原帖由 BBR 於 08-11-28 14:51 發表
間間都係個幾個問題,你叫咩名,幾歲,放假去邊到,讀咩學校,跟住睇圖答問題. 有D會叫你講故事,有D要讀字,計數,讀句子

10間有9間半家長唔比入,小朋友自己一個見,不過10間有6間會考小朋友英文對答

原帖由 wongpsv 於 08-11-28 15:34 發表
如果係這幾個問題都好...好咁驚...最....驚佢地用全英問野...家長又係隔離...我英唔得架 我E+已好擔心  

O...GOD...願主祝福佢...
THX!!! BBR

原帖由 BBR 於 08-11-28 15:49 發表
10間有9間半家長唔比入,小朋友自己一個見,不過10間有6間會考小朋友英文對答

我in左6間,一般都問d日常生活的問題,不過我in的學校不是最傳統的學校,我知道有d學校要考筆試.
另外亦會用英文問問題

咁請問你有冇去學校簡介會呀?通常幾時開始有架?

原帖由 loy211 於 08-11-28 16:30 發表
我in左6間,一般都問d日常生活的問題,不過我in的學校不是最傳統的學校,我知道有d學校要考筆試.
另外亦會用英文問問題
‹ 上一主題|下一主題