用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 入到MCS 嘅家長,你地D 小朋友係幾多分抽到架? ...
go

入到MCS 嘅家長,你地D 小朋友係幾多分抽到架? [複製鏈接]

係咪多數都要25分, 20分入機會大唔大?
神父信其實有冇用?
仲有d 乜嘢可以幫助到入MCS?
   0    0    0    0

我都想知

原帖由 velma 於 08-11-26 02:56 發表
係咪多數都要25分, 20分入機會大唔大?
神父信其實有冇用?
仲有d 乜嘢可以幫助到入MCS?

我都想知! 有冇家長可以分享O下.
KadMum :-D

My girl and her cousin both have 20 points and her cousin is lucky enough to go MCS. I am really happy for her.

I knew her mom has included reference letter with the application form. But with what reference letter? that I don't know.

Anyway, SFA has accepted my girl and we are still hoping for DGS in Dec.

醒目開學勳章

今日我一早去咗註冊,終於安樂晒啦,我自己係20分抽到,真係Extremely Luck,我相信如果要入MCS,喱個係最基本的分數,因為係放榜當日,我碰到幾個都係20分,但都抽唔到,我自已就逐個名數過,得嗰75個位,喱75個位入面,包括家姐讀緊和父母係度做嗰D世襲位,仲有25分嗰D直系親屬畢業生位,如果真係俾20分抽嗰D,可能得翻10鬆D,淨喺領洗教徒都遠遠超過喱個數啦,所以如果得15分,分分鐘連入電腦抽的機會都冇。

恭喜!恭喜!     我好羨慕你呀!
希望明年我囡固都份啦!  因為我都係20分咋!                         

原帖由 lola2008 於 08-11-26 19:28 發表
今日我一早去咗註冊,終於安樂晒啦,我自己係20分抽到,真係Extremely Luck,我相信如果要入MCS,喱個係最基本的分數,因為係放榜當日,我碰到幾個都係20分,但都抽唔到,我自已就逐個名數過,得嗰75個位,喱75個位入面,包括家姐讀緊和父母 ...
‹ 上一主題|下一主題