用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園
go

幼稚園 [複製鏈接]

各位家長好,有d問題想請教大家,我BB下年讀K1,而家暫時有四間收,分別係:(1)九龍城-迦南(但小學唔知讀邊間,同埋唔知好唔好!)(2)九龍塘-約克(英文好,又係小學唔知讀邊間!)(3)柯士甸道-德信(有小學,應該可以直升!?,卑職小時,德信校譽都唔差,不過唔知現在如何!)(4)九龍灣-德福(老婆覺得環境麻麻!),雖然有四間收,但卑職家住觀塘,又驚觀塘校網唔好,所以都唔知點選擇,希望有家長可以俾d保貴意見,另外,民生同創價就等通知,伯特利就下星期見,o甘我又應該點揀呢?麻煩哂o甘多位!
   0    0    0    0

駛唔駛見咁多呀,到底你想佢第日條路點行??

想佢可以考宜直資學校or有名氣學校既,當然讀York,英文底打得好,去邊都唔駛驚.

迦南無咩吸引.無意見.

德信無此意見,不過有小學第日唔駛煩,同埋應該普普通通無咩野,開開心心讀上去囉.

德福近近地唔駛煩,不過第日上小學一樣煩爆,既然都係要煩,唔求名利既,不如係觀塘讀...夠晒近.

原帖由 fc1668 於 08-11-25 23:29 發表
駛唔駛見咁多呀,到底你想佢第日條路點行??

想佢可以考宜直資學校or有名氣學校既,當然讀York,英文底打得好,去邊都唔駛驚.

迦南無咩吸引.無意見.

德信無此意見,不過有小學第日唔駛煩,同埋應該普普通通無 ...

THANKYOU!!!唔該晒!!其實我只想BBo向無壓力下,開心健康地成長!可能我自己比較陰d

呢個就係你既答案囉
原帖由 zaku51889 於 08-11-25 23:41 發表

THANKYOU!!!唔該晒!!其實我只想BBo向無壓力下,開心健康地成長!可能我自己比較陰d

官塘都有好多好的小學啊!

原帖由 zaku51889 於 08-11-25 22:50 發表
各位家長好,有d問題想請教大家,我BB下年讀K1,而家暫時有四間收,分別係:(1)九龍城-迦南(但小學唔知讀邊間,同埋唔知好唔好!)(2)九龍塘-約克(英文好,又係小學唔知讀邊間!)(3)柯士甸道-德信(有小學,應該可以直升!?,卑職 ...

熹 ma,

hi .... nice to meet u here

原帖由 S.Africa 於 08-11-26 00:10 發表

原帖由 fc1668 於 08-11-25 23:57 發表
呢個就係你既答案囉

即係同BB間活動教學的幼稚園??

原帖由 S.Africa 於 08-11-26 00:10 發表

oh,想請問下,邊間好介紹呢?唔該晒!

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-26 00:15 發表
熹 ma,

您好呀,o矣,真煩死人,以前我細個時,父母都唔駛o甘!

你去睇下48區,真係有好多好的學校,唔錯

原帖由 zaku51889 於 08-11-26 00:39 發表

oh,想請問下,邊間好介紹呢?唔該晒!

cash媽

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-26 00:15 發表
熹 ma,

醒目開學勳章

梗係選德信, 校譽好, 區域好自然派位好!
信不信由你!

[quote]原帖由 chickenwing2006 於 08-11-26 00:15 發表
藍田循道同李兆強都好好架, 不過好難入!

我女係細女, 我都好煩呀以下都收到我女唔知簡边度好?
1/又一村am- 學校環境好/老師nice,沒有小學
2/培道pm-口碑好/教出小朋友乖可有小/中學
3/德信am-口碑好,有小學但男仔, 我女第日唔知派去边,我住將軍澳, 如果我個係仔就唔駛唸一定比佢讀呢間,P1都派得几好.

原帖由 zaku51889 於 08-11-25 22:50 發表
各位家長好,有d問題想請教大家,我BB下年讀K1,而家暫時有四間收,分別係:(1)九龍城-迦南(但小學唔知讀邊間,同埋唔知好唔好!)(2)九龍塘-約克(英文好,又係小學唔知讀邊間!)(3)柯士甸道-德信(有小學,應該可以直升!?,卑職 ...

我在德信附近一間band1中學教書,但近幾年收親德信的學生也是不好的(基本上是我校最差的幾個呢!)。可能好的去左第二間掛!

HELLO!!!!zaku51889

我都係住觀塘,我APPLY 左9間幼稚園(大部份都唔係觀塘區),其中一間係民生,因為我唔想煩,一條龍實在太吸引。

醒目開學勳章

原帖由 Polly627 於 08-11-26 17:23 發表
[quote]原帖由 chickenwing2006 於 08-11-26 00:15 發表
藍田循道同李兆強都好好架, 不過好難入!

兩間李兆強邊間好d ? 另外48網除咗呢兩間仲有邊間學校好呢 ??  唔該.

回復 17# connieandsimon 的帖子

.我BB都報o左民生,今日覆o左唔收,失望 ,希望您可以成功,祝好運!!!

回復 16# BBG1 的帖子

o下,o甘我比唔比BB讀呀???
‹ 上一主題|下一主題