用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想報劍橋course, YMCA 係咪外籍老師教 ?
go

想報劍橋course, YMCA 係咪外籍老師教 ? [複製鏈接]

師資ok嗎? 見好似比其他經濟d
   0    0    0    0

你講邊間YMCA先?如果好似社區中心個隻我就唔知喇,不過尖沙咀YMCA酒店樓上個個centre就係外藉老師。上星期同仔仔去一個九龍塘既centre上trial class 佢地都派外藉老師黎教。感覺都幾好!

請問係咪一定要上滿幾多堂, 老師至建議去考試呢 ?
因問過坊間有d教劍橋0既, 就算個小朋友有英文底, 都要上成40堂, 有d要上更多堂至可考試.

原帖由 pAnDaMiMi 於 08-12-15 12:30 發表
你講邊間YMCA先?如果好似社區中心個隻我就唔知喇,不過尖沙咀YMCA酒店樓上個個centre就係外藉老師。上星期同仔仔去一個九龍塘既centre上trial class 佢地都派外藉老師黎教。感覺都幾好! ...

如果小朋友有英文底,想考最Basic 級YLE - starter ,flyer等等 , 可以自己經British Council 報名考試,  另British Council 個網有Sample download.

如果要多D sample 可以經 peterson 買 YLE (starter, flyer, mover) 的 workbook 做做,每本$30包CD
Link : http://www.peterson.hk/index.do

原帖由 奀皮仔 於 08-12-20 17:49 發表
請問係咪一定要上滿幾多堂, 老師至建議去考試呢 ?
因問過坊間有d教劍橋0既, 就算個小朋友有英文底, 都要上成40堂, 有d要上更多堂至可考試.
‹ 上一主題|下一主題