用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: YN
go

2009 P1 [複製鏈接]

Thanks! wasabb

原帖由 wasabb 於 08-12-2 09:51 發表
GARDENMA,

First round 是沒有扣門/後補位的。

wasabb

Hi hi... my daughter is lucky enough to be in P.1 in 2009. We live in Whampoa Garden. Nice to meet you all!!

回覆 # 的文章

請問09/10入讀協小的家長.... 你地小朋友有冇學游水, 學成點呀? 如果都係仲係好初級, 有冇興趣同我個女組埋一齊學呢? 我搵到個以前教協恩泳隊...如有興趣pm我啦!
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

回覆 # 的文章

Hi Hi,
I'd like to ask if my kid is from KTS, can we join the class if the time ok??

Thanks WPY

Safarimama

are u living in TKO? May I know which KG are your daughter studying ?

tks

原帖由 safarimama 於 08-11-27 00:43 發表
hi cheungll,

阿女唔係叻, 只是表現比較隱定加點有運.... 希望日後她能跟得上協恩的步伐!!mouth:" />  
url=http://www.youngnutrition.net][/url

豬大媽...請收PM!
原帖由 豬大媽 於 09-3-1 00:41 發表
Safarimama

are u living in TKO? May I know which KG are your daughter studying ?

tks

各位太太,

同大家打個招呼!! 你地好啊!! 我想請教你地點樣可以考到協小呢?? 需要家長和小朋友有咩條件呢? 我囡囡今年讀緊k2(藍田佛教金麗幼稚園), 同時只得15分. 請問可以指教吓我這個爸爸嗎?? 多謝!!

協恩係津校,係政府派位的,並不能考入。首輪條件係最低消費20分,第二輪睇彩數。
原帖由 bobo0529 於 09-5-20 23:09 發表
各位太太,

同大家打個招呼!! 你地好啊!! 我想請教你地點樣可以考到協小呢?? 需要家長和小朋友有咩條件呢? 我囡囡今年讀緊k2(藍田佛教金麗幼稚園), 同時只得15分. 請問可以指教吓我這個爸爸嗎?? 多謝!! ...

請問有冇住將軍澳寶琳附近的小朋友?  我囡將於9月入小一, 現正煩惱上車的時間太早了, 怕囡囡(及我自己of course)長期唔夠瞓, 想睇吓有冇小朋友可group埋一齊搭的士?

醒目開學勳章

回覆 1# mermaidmom 的文章

大家好! 小女都是今年的幸運兒(大抽獎)
請問知吾知今年幾時開家長會?因我一家人會去外國1 月,家沒有人收信 .各位如收到任何要買書,做校服等事情.請佈料..

thank you

家長日應該是11/7!
原帖由 rebeccalo 於 09-6-10 22:38 發表
大家好! 小女都是今年的幸運兒(大抽獎)
請問知吾知今年幾時開家長會?因我一家人會去外國1 月,家沒有人收信 .各位如收到任何要買書,做校服等事情.請佈料..

thank you ...

醒目開學勳章

原帖由 safarimama 於 09-6-10 23:52 發表
家長日應該是11/7!

thanks you

請問回吾回有信通知,係吾係同做校服,買書通告一齊寄比我地 ?有無分班試考? 家長日是否見老師?

各位家長,
我今日"認不住", 卒之打咗去學校問幾時有家長會和有關小一入學文件幾時收到???

18/7早上家長會
7月初有文件收到

噢!改為18/7咩??
原帖由 mariobie 於 09-6-26 13:02 發表
各位家長,
我今日"認不住", 卒之打咗去學校問幾時有家長會和有關小一入學文件幾時收到???

18/7早上家長會
7月初有文件收到

昨天收到信, 9/7回校買書, 18/7新生家長會
依晴Hillary, 依韻Eleanor

昨天去了買書, 原本都有好多本好重呀! 今個暑假, 要同個女練下力先得, 如果唔係, 真係書包都攞唔起呀 !

係呀, 我覺得好感慨, 小小人仔要咁辛苦, 唔知學校比唔比留書喺柜桶呢? 敢樣孭書包, 對小朋友發育真係唔好噃!

原帖由 Wingmum 於 09-7-10 15:00 發表
昨天去了買書, 原本都有好多本好重呀! 今個暑假, 要同個女練下力先得, 如果唔係, 真係書包都攞唔起呀 !

原帖由 mermaidmom 於 09-7-10 18:27 發表
係呀, 我覺得好感慨, 小小人仔要咁辛苦, 唔知學校比唔比留書喺柜桶呢? 敢樣孭書包, 對小朋友發育真係唔好噃!

只會留一些課堂用的工作紙, listening 課本及視藝課的用具在校, 課本通常都要帶回家的.

oh no! 我個女仲係超細碼, 40磅都無, 真係唔知佢點揹書包上校車, 落校車, 上課室....  

ote]原帖由 szema 於 09-7-11 13:14 發表

只會留一些課堂用的工作紙, listening 課本及視藝課的用具在校, 課本通常都要帶回家的. [/quote]

唯有盡量買個至輕嘅書包啦!! 阿Q 地想.真的要阿女自己背起書包的時間不多...只是校車與課室的路程吧!
原帖由 mermaidmom 於 09-7-10 18:27 發表
‹ 上一主題|下一主題