用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖彼得小學 2009-10 聖彼得小學下午班
go

2009-10 聖彼得小學下午班 [複製鏈接]

已經收左仔仔啦
   0    0    0    0

Hi mywong,

is yr son got the offer under siblings group? which kg is yr son studying?

I'm old girl;  and now studying @ Rhenish Mission School

Which class and session ?
My daughter may be the same class of yr son. She is in K3Bam. Will you join picnic tz Sat?

原帖由 Heart 於 08-11-25 14:22 發表
Which class and session ?
My daughter may be the same class of yr son. She is in K3Bam. Will you join picnic tz Sat?

Same same  K3B
I will join school picnic.

My son name  Kwan Kwan

my daughter is Wai Yu
We can talk more on that day.
See you soon.

我仔仔都被取錄了

恭喜恭喜.
希望小女兒有緣同你們仔仔一班.
我逗她在暑假買新背包,穿新鞋新襪,新筆袋,造新校服....她開心到不得了.
我大仔話小一巳開始用PTH上中文課,你們好好先為兒子準備下.功課一d都唔多,請放心.
大仔明年畢業.但我又要重讀六年,好可憐啊!

原帖由 bette 於 08-11-27 10:14 發表
我仔仔都被取錄了

bette

仔仔讀邊幼稚園呀?

原帖由 Heart 於 08-11-27 16:49 發表
恭喜恭喜.
希望小女兒有緣同你們仔仔一班.
我逗她在暑假買新背包,穿新鞋新襪,新筆袋,造新校服....她開心到不得了.
我大仔話小一巳開始用PTH上中文課,你們好好先為兒子準備下.功課一d都唔多,請放心.
大仔明年畢業.但 ...

Heart
原來Wai Yu 同 Kwan Kwan 同一組. ,今日班主任同梁姑娘來家訪. 傾下Kwan Kwan平時學校同家裏情況.

PTH上中文課, 有難度

mywong,

點解有家訪架?是不是抽樣調查?有什麽原因呢?可否告知.

明天天氣大約13度,穿足夠衣服旅行去.話時話,學校收費頗貴啊!

原帖由 Heart 於 08-11-28 10:19 發表
mywong,

點解有家訪架?是不是抽樣調查?有什麽原因呢?可否告知.

明天天氣大約13度,穿足夠衣服旅行去.話時話,學校收費頗貴啊!

梁姑娘話10幾年都有, 搵d比較少見面少接觸既家長, 冇特別原因, 鈞鈞响學校唔算差, 只係有點粗心大意.   可能想鈞鈞參加主日學, 不過鈞鈞拒絕了.

可能錦田再凍些, 其實我覺得好貴好貴, 我都唔想參加, 不過鈞鈞好想去(可能舊年又冇去), 去海洋公園都可以了. 你地幾多人去.

就是因為太貴,所以只在K3參加,因為蔚蔚
投訴我以往不陪她.既然是最後一年,也無妨啦.只有我倆.聽聞佢哋會在某酒店擺謝師宴/
畢業典禮添.好誇張.不過相信是join with other Rhenis Church KG 一起的.

你是working mom or full-time mom?
I'm at the office.
你知唔知Toby和楊x浩考到那一所小學呢?

原帖由 Heart 於 08-11-28 12:32 發表
就是因為太貴,所以只在K3參加,因為蔚蔚
投訴我以往不陪她.既然是最後一年,也無妨啦.只有我倆.聽聞佢哋會在某酒店擺謝師宴/
畢業典禮添.好誇張.不過相信是join with other Rhenis Church KG 一起的.

你是working mom ...

酒店擺謝師宴需唔需要?  唔....到時再算.  我就是想多些時間陪鈞鈞, 响佢入學前1個月就離開了做了十多年公司.

Toby唔知
楊x浩 鈞鈞話聖安多尼
kelly 般小

你認識其他家長嗎, 今年好多新同學所以大部份我都未識.

明天有我, 我妹妹, 工人, 細仔, 鈞鈞共五人一齊去.

其實我不熟d家長.每天都是個maid帶出帶入.
每天蔚蔚吃早點時便say goodbye to me.
d同學名都是她一直以來经常提及的名字我才認識,但素未某面.明天可以讓我認識一番了。

Heart

好開心星期六可以見到你, 而且很有緣編在同一枱.
Wai Wai 好乖, 鈞鈞話佢响學校說話好細聲好溫文.
我又問Wai Wai 鈞鈞响學校是否很嘈多說話, Wai Wai 話係呀.

你有冇Facebook, 我upload了旅行相.
[email protected]

我仔仔係讀香港基督教服務處呀,希望有機會同你
女女讀同一班

原帖由 mywong 於 08-11-27 22:13 發表

bette

仔仔讀邊幼稚園呀?

Hi mywong,

唔好意思,前幾天我沒有入forum,miss咗你的msg.我同亞女去完旅行都非常疲倦.抱歉,我沒有facebook.
多謝你對小女兒的讚賞.她在街外行為是比較正面的.但在家中說話是很洪亮.估唔到呢!我都很希望鈞鈞,bette仔仔和蔚蔚同班.起碼小息有伴侶一起,小朋友會淡定d.

原來你比我住得更近禮記.出年返小學都是直路一條,不過我比你仲近彼得校.

Heart

你沒有facebook,咁我遲少少晒wai yu 既相比你.

我之前住上環, 細仔出世後地方唔夠用, 叫地產找禮記附近.
我計過返聖彼得都係10分鐘 .

我以前返聖彼得時係住保德街.好近好近.

聖誕親子同樂日你去唔去呀.

應該唔會出席,因為要留假給大仔入升中預備安排.我巳经同亞妹剖白清楚,我逗她媽咪不出席那天可以換取27号短週,到時可以倍足佢連續四天的長假.佢聽後很興奮
‹ 上一主題|下一主題