用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 失望同盟會....請過來人分享
樓主: linglingkiki
go

失望同盟會....請過來人分享 [複製鏈接]

我的情況同你一樣, 真係想哭....................

原帖由 bb1126 於 08-11-24 11:21 發表
雖然已經有心理準備,但都有d 手足無措,我揀嘅只係一間好普通嘅小學,又冇直資同私校做後備,如果連搞珠都唔得嘅話都唔知點好...

多謝你的資料....但邊度會有人吾去註冊吖...後補都係得個講字....都吾會有太太希望...

Agreed. My daughter feel in the first round too!!
  But luckily, we have prepared her to interview some private schools and now got several offers. Otherwise,....
原帖由 linglingkiki 於 08-11-24 21:53 發表
多謝你的資料....但邊度會有人吾去註冊吖...後補都係得個講字....都吾會有太太希望...

唔好在網上隨便公開講 : 垃圾學校』
我記得去年比人嬲, 比人放上網, 好大回響。
激怒在該校讀書的家長。

原帖由 linglingkiki 於 08-11-24 11:31 發表
bb1126,

基本上我同你一樣都係冇backup.....我個區得一兩間比較好的學校....最差的情況係垃圾學校都要讀

是,完了註冊後收到電話叫你明日一定要去否則僧取消你

好似我那年有2至3個人同我一樣是後備入的

當然你不會知道自己是後備的.

祝大家好運啦

不過,選了直資,理論上是不可以再參加大抽獎

原帖由 yuenwa 於 08-11-24 13:30 發表

大鴨媽,

你的意思是...在兩天註冊日後, 你仍收到學校電話? 係的話, 我個心就冇咁實啦!

各位同盟,

請問下一步叩門, 我要點樣做? 幾時叩門?
‹ 上一主題|下一主題