用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇15分入左聖保祿天主教(跑馬地)? ...
go

有冇15分入左聖保祿天主教(跑馬地)? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

原帖由 BBR 於 08-11-24 09:14 發表
如題

I just check in web site. ok la....I'm 15 pt.

how about u??

我要抽marymount,我老公同我講好難抽叫我抽聖保祿15分都可能抽到,我唔肯,宜家當然抽唔到Marymont

原帖由 gmammama 於 08-11-24 09:28 發表

I just check in web site. ok la....I'm 15 pt.

原帖由 gmammama 於 08-11-24 09:28 發表

Congratulations ! SPSS is a very good school and most important, you don't have to suffer anymore for the lucky draw.

啱啱上網睇到result.. 我都係15分..都入到呀..真係難似相信.. 宜家實在好煩惱

我住34網, 本來想博協恩的, 唸住15分試下spcc..

咁仲博吾博協恩好呢??? 我有德望同聖芳濟各兩間私校back up

我反而最希望入Marymount,所以明知抽唔到都唔抽聖保祿 (但我老公就想抽聖保祿因為佢知15分都可入到,但我唔想退而求其次),因為比我入左我會揀返德望或St. Clare's,我個女上年去左聖保祿interview(因為老公早左一年寄信,學校以為係08年入學叫左我地去見)interview的問題好淺,見到好多家長,小朋友穿涼鞋,拖鞋,短褲去面試 ,小朋友重穿住裙打開大脾坐 ,有D小朋友答得慢個老師就催佢叫佢快D
我都有4間backup,所以抽的話我一定要最喜歡個間至揀,唔想揀second choice等收左响到諗點算,如果Marymount收我,我就一定放棄所有私校 ,如果聖保祿收我我唔會放棄私校重要死諗之後唔知點,重等唔等下一輪抽,咁即係佢唔係你first choice啦,咁揀黎做咩?

原帖由 leunglokyiu 於 08-11-24 10:11 發表
啱啱上網睇到result.. 我都係15分..都入到呀..真係難似相信.. 宜家實在好煩惱

咁仲博吾博協恩好呢??? 我有德望同聖芳濟各兩間私校back up ...

BBR,
你開這topic我以為你入到 ~ 真係多謝你, 因為出年我諗住幫囡囡抽這間小學架(只得15分)

原帖由 BBR 於 08-11-24 10:20 發表
我反而最希望入Marymount,所以明知抽唔到都唔抽聖保祿 (但我老公就想抽聖保祿因為佢知15分都可入到,但我唔想退而求其次),因為比我入左我會揀返德望或St. Clare's,我個女上年去左聖保祿interview(因為老公早左一年寄 ...
Don't worry!Be happy![/color purple]

其實今年有幾多人15分抽聖保祿呢? 我呢幾年都聽好多人15分抽到呀

唔係,係因為我老公話15分入到聖保祿,所以我想知近年係米易入左

原帖由 chingbb 於 08-11-24 11:22 發表
BBR,
你開這topic我以為你入到 ~ 真係多謝你, 因為出年我諗住幫囡囡抽這間小學架(只得15分)

醒目開學勳章

年年都有,但唔會好多。

原帖由 leunglokyiu 於 08-11-24 11:32 發表
其實今年有幾多人15分抽聖保祿呢? 我呢幾年都聽好多人15分抽到呀

Would like to ask for your advice...
Marymount or St. Paul's Convent (the one in Causeway Bay)?  Sounds a tough question for me.

Million thanks

原帖由 BBR 於 08-11-24 09:31 發表
我要抽marymount,我老公同我講好難抽叫我抽聖保祿15分都可能抽到,我唔肯,宜家當然抽唔到Marymont

i also think about this before, coz i like marymount. But my husband also said that Marymount is more difficult than St.paul, so..luckly that..

原帖由 LS+MCS 於 08-11-24 09:33 發表

Congratulations ! SPSS is a very good school and most important, you don't have to suffer anymore for the lucky draw.

yes, u a right, thank you very much!!

so, you know SPSS is a very good school?? for which part?? and yr gal in SPSS also?

原帖由 leunglokyiu 於 08-11-24 10:11 發表

咁仲博吾博協恩好呢??? 我有德望同聖芳濟各兩間私校back up ...

where is 34??

其實我有backup就無咩所謂,所以至向高難道挑戰 ,既然有backup點解唔搵間自己最想至抽先(我個人覺得)

原帖由 gmammama 於 08-11-24 12:11 發表

i also think about this before, coz i like marymount. But my husband also said that Marymount is more difficult than St.paul, so..luckly that..

我囡囡15分抽到!好開心!
感謝天主!

原帖由 leunglokyiu 於 08-11-24 11:32 發表

今年都好多15分入,我個friend個女又係

Yes! 無錯! 所以大家的心儀學校會有不同, 而仔囡是自己的, 只有自己先清楚小朋友 ~ 坦白講, 出年我一定會同囡囡博一博架!

原帖由 BBR 於 08-11-24 12:17 發表
其實我有backup就無咩所謂,所以至向高難道挑戰 ,既然有backup點解唔搵間自己最想至抽先(我個人覺得)
Don't worry!Be happy![/color purple]

加油

原帖由 chingbb 於 08-11-24 15:31 發表
Yes! 無錯! 所以大家的心儀學校會有不同, 而仔囡是自己的, 只有自己先清楚小朋友 ~ 坦白講, 出年我一定會同囡囡博一博架!

多謝你先! 有什麼資料記住話我知呀!

原帖由 BBR 於 08-11-24 15:34 發表
加油
‹ 上一主題|下一主題