用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖道迦南書院好不好?有沒有家長知道.
go

聖道迦南書院好不好?有沒有家長知道. [複製鏈接]

請問這間直資學校好不好?
   0    0    0    0

請問沒有家長知道或聽聞?

家長們! 這間直資中學是否屬於band2? 如知道請告知. 謝謝幫忙!

我見過有個會員:《netfamily》post過話間學校Band2-3的,另外,上星期聽到一位現在這校讀的中一家長話呢間學校校風唔錯。
原帖由 horsemama 於 08-11-26 14:05 發表
家長們! 這間直資中學是否屬於band2? 如知道請告知. 謝謝幫忙!

元朗一月升學講座

元朗一月升學講座
學生學習及升學發展委員會 主辦
二零零九年一月十日(星期六)
時間:下午二時至下午四時 (升小一講座)
時間:下午四時至下午六時 (升中一講座)
地點:天水圍天耀村天耀社區中心
查詢電話:3153 2448
網址:www.sedhk.org
內容:
講解 小一 / 中一 入學統籌法
各校特色、入學及面試要求
從各校老師的角度看小學升學面試及考試要點及技考
考試技考及學童面對考試及面試的心理狀
名師傳授考試溫習及管教秘技

元朗一月升學講座

元朗一月升學講座
內容:

元朗一月升學講座

元朗一月升學講座
內容:

原帖由 ytpeople 於 08-11-30 01:24 發表
我見過有個會員:《netfamily》post過話間學校Band2-3的,另外,上星期聽到一位現在這校讀的中一家長話呢間學校校風唔錯。

上星期我都有問過老師, 佢都話這校有收band2 & band3 生, 不過佢話上年有個band1生, 參觀完學校就很喜歡這校, 老師亦叫佢可選很多band1學校, 不用一定讀這間, 但小朋友最後堅持讀, 而佢媽媽同學校講個仔依加讀得好開心, 所以我都會去聽簡介會, 因亞仔都是band2中成績.

Thanks ytpeople.

上次路過下面的topic,有人講呢間學校喎!你睇下la! 如果你真係有心給你的孩子入讀此校,我也覺得你應該親自睇下此校的校風如何啊!:)
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1688249&page=1#pid26503577

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1630843&extra=page%3D1

原帖由 horsemama 於 08-12-2 19:27 發表

上星期我都有問過老師, 佢都話這校有收band2 & band3 生, 不過佢話上年有個band1生, 參觀完學校就很喜歡這校, 老師亦叫佢可選很多band1學校, 不用一定讀這間, 但小朋友最後堅持讀, 而佢媽媽同學校講個仔依加讀得好 ...

typeople, Thanks a lot!

真的要去睇睇先, 如果校風麻麻而又係band 3, 就要諗諗

horsemama,
唔使客氣!

請check PM!
‹ 上一主題|下一主題