用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 等面試結果等得好焦急
樓主: Eugnen
go

等面試結果等得好焦急 [複製鏈接]

終於收左我個女女讀下午班,真係鬆左一口氣....

你仔仔好叻, 比民生收咗佢! 一定係你仔仔面試個日表現好好, 再加埋寫比學校封信好得學校滿意啦!
我仲未收到, 剛剛1:00左右開信箱都未有, 好緊張, 緊張死啦!!

原帖由 Ruby0505 於 08-11-27 12:37 發表

Hi, my son is accepted as pm class.

Hope you can receive good news today.

HI 各位,

好開心啊! 收左囡囡讀 a.m. class!!!

FYI, 我們唔係舊生, 冇人事關係的. 囡囡在INTERVIEW當日玩得好開心, 但係就冇MUG回答老師D問題....我本來預左唔得的....但後來聽朋友說 MUNSANG 喜歡 FULLTIME MOM........可能是因為我自己照顧囡囡啦...其實我都FEEL 到個 MISS 幾 LIKE 我嫁.

Hi All,

Thanks.

My son is 0604. He was quite good at that day. No matter what the result is, I still think that his performance was really good. But, actually, the teacher just asked him for 3 questions: what's your name, what is this toy and which toy you would like to play with... my son can only answer the first 2 questions, the last question, he hasn't answered since he is concentrating on looking for a car toy.

I guess the questionaire also be one of the selection criteria that's why my husband and I spent some time on that.

妳都得左呀, 好開心呀...我今晚要快啲返屋企先~

唉, 不過又好驚................
原帖由 connieandsimon 於 08-11-27 14:27 發表
終於收左我個女女讀下午班,真係鬆左一口氣....

Me too, 不過都有二間心儀的收咗, 我都放心d!
原帖由 ET8 於 08-11-27 14:01 發表
收了信,係後備;要寄回條回覆wait唔wait!!!

希望妳收到好消息LA

原帖由 fc1668 於 08-11-27 14:49 發表
妳都得左呀, 好開心呀...我今晚要快啲返屋企先~

唉, 不過又好驚................

Congratulations to those who got the acceptance.  I'm asking my mate to check my mail box now.  Very exciting... Can't wait for the results no matter is good or bad.

原帖由 connieandsimon 於 08-11-27 03:10 PM 發表
希望妳收到好消息LA
ibaamyng

原帖由 chunlaifat 於 08-11-27 14:32 發表
HI 各位,

好開心啊! 收左囡囡讀 a.m. class!!!

FYI, 我們唔係舊生, 冇人事關係的. 囡囡在INTERVIEW當日玩得好開心, 但係就冇MUG回答老師D問題....我本來預左唔得的....但後來聽朋友說 MUNSANG 喜歡 FULLTIME MOM ...

我都係FULLITIME媽咪喎!我個仔又係果日玩得好開心架,都有答老師問題tim! 而且份問題我都準備左好耐...但係唔收我個仔呢...我諗同係咪fulltime媽咪冇咩關係啦!同其他因素有關,不過我又唔多清楚係咩因素...
你囡囡幾多月出世架? 現時為止好似收親都係大b喎!

原帖由 Barbie_jj 於 08-11-27 15:45 發表

我都係FULLITIME媽咪喎!我個仔又係果日玩得好開心架,都有答老師問題tim! 而且份問題我都準備左好耐...但係唔收我個仔呢...我諗同係咪fulltime媽咪冇咩關係啦!同其他因素有關,不過我又唔多清楚係咩因素...
你囡囡幾多月出世架? 現時為止好似收親都 ...

你仔仔係幾月出世呀?

我都仲未知結果呀~
都派o左信了..未有...即係聽日先知道..
聽日係老公生日...唔知係咪有份咁好o既生日禮物比佢呢?!

係咪都有分waiting list 同埋唔收兩種?

我都係waiting list 唔知幾時知結果?

原帖由 ChristieMing 於 08-11-27 15:57 發表

你仔仔係幾月出世呀?

我都仲未知結果呀~
都派o左信了..未有...即係聽日先知道..
聽日係老公生日...唔知係咪有份咁好o既生日禮物比佢呢?!

我個仔7月出世,而家2歲4個幾月.
唔好太緊張!你睇下,呢度都有好多媽咪有好消息!希望你會收到好消息啦~~ 

雖然民生唔收我個仔,不過我仍然好鍾意呢間學校!

好緊張呀~~想快d返屋企

原帖由 Barbie_jj 於 08-11-27 16:12 發表

我個仔7月出世,而家2歲4個幾月.
唔好太緊張!你睇下,呢度都有好多媽咪有好消息!希望你會收到好消息啦~~ 

雖然民生唔收我個仔,不過我仍然好鍾意呢間學校! ...

唔收我個仔,very sad!   無緣......

me too 快啲炸暈啦.....立即返屋企
原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 16:22 發表
好緊張呀~~想快d返屋企

OOOOOOOOOooooo NO!!

唔駛緊張,我個女果時都仲等得耐啦,等左3個月呀,等到頸都長,依家已經比以前快好多,唔駛心急,考太多學校就有這個壞處,祝你們成功啦!!........我都只係考民生一間咋,已經得左.之前訓練左個女一段時間,所以心裡有數呢!!!!

如果時光能夠倒流1個月,或許我個仔都有機會.因當時IN個陣不會說話,現在咪都會講.這就是無緣LO.....

如果今晚發現... 聽日又要努力再in 喇

唔明喎, 當日interview 好似冇咩特別 ?
係簡短D lor, 可能份問卷都好重要.

我冇任何人事关係, 唔係 Full-time mum, 唔係公務員, 冇宗教, 呀女唔係大仔 (July 2006) , 但都收了 AM 班.    

Good luck to everyone !

原帖由 BabyCannan 於 08-11-26 10:53 發表
根據 interview 當日既安排,你話冇內定我都唔信啦
所以平常心面對啦
‹ 上一主題|下一主題