用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今天收到北角明慧取錄信
go

今天收到北角明慧取錄信 [複製鏈接]

好開心,收到信呀!收咗仔仔上午n班,之前仲好擔心,因位太少,而家放心曬,仲有無人都收到信?
   0    0    0    0

Ming Wai also takes my girl for AM class, my girl is 0701 babay, what's yours?  Do you know how many seats they hv for N1?

原帖由 yoko23 於 08-11-18 02:46 PM 發表
好開心,收到信呀!收咗仔仔上午n班,之前仲好擔心,因位太少,而家放心曬,仲有無人都收到信?

我個仔都收左~國際班am~
好似好易入~

Same as my girl. Int'l session, am class. Seems the interview was very easy. Do they have very limited seats? Do you guys have more interviews coming up?

我都收到信. 不過,我想問你地其實覺得明慧有d乜野好呀? 當初我報明慧係諗住佢近屋企同聽人講話ok,不同後來interview果時覺得個老師黑口黑面,有d唔係好禮貌感覺......而家有d擔心!!

我覺得d老師好有愛心,因我係聽朋友介紹,我仔仔之前玩過playgroup好開心,所以參加埋.

唔係喎,interview時個個miss都好熱情...
唔知平時係唔係咁架呢?

我個B都入左上午n班, 我D朋友BB都入左, 究竟有幾多位?? 咁你們會否讀?? 請問上午班同下午班有甚麼分別? 我都有打算報讀它的PLAYGROUP, 好唔好, 我問過話用廣東話教的.

I'm '15/16', to be honest, we choose Ming Wai only because it's Eng/Mandarin teaching and close to MTR (for our maid to take her school)

原帖由 trintrin 於 08-11-20 15:09 發表
我個B都入左上午n班, 我D朋友BB都入左, 究竟有幾多位?? 咁你們會否讀?? 請問上午班同下午班有甚麼分別? 我都有打算報讀它的PLAYGROUP, 好唔好, 我問過話用廣東話教的. ...

好似話下午班上課時間係比上午班短

回覆 # 的文章

same reason for me to choose Ming Wah.  I still not decide whether to pay or not as they take my son in pm class.
Also, tomorrow will interview Kornhill, any idea which one is better?  Will u pay the deposit this week?

聽日交$~唔知到底好唔好~不過保障bb下年可以返學,又近屋企,都幾好啦~

My son has attended three kinders playgroup and honestly, I prefer Ming Wai.  It conducts in Cantonese, but the teachers are good.

有無人去交deposit啊﹖我上個星期六去交了。這個學校的優勢就是結果知道的早。但是又不敢不給﹐怕小朋友其他幾家考不上啊。

原帖由 haleyb 於 08-11-19 14:06 發表
我都收到信. 不過,我想問你地其實覺得明慧有d乜野好呀? 當初我報明慧係諗住佢近屋企同聽人講話ok,不同後來interview果時覺得個老師黑口黑面,有d唔係好禮貌感覺......而家有d擔心!! ...

我都有少少懷疑。。。interview很簡單﹐主要問了一下家長的background。我去學校visit時正好有playgroup﹐校長有邀請我們去試堂。覺得裡面的老師都算熱情﹐但是不知是想sell的原因。

原帖由 jacat 於 08-11-19 18:58 發表
唔係喎,interview時個個miss都好熱情...
唔知平時係唔係咁架呢?

我係因為明慧近屋企先報名的, 因為見網上抨評語有好有壞, 我係報per nur (int) am 的, 但收左pm class, 我唔多喜歡, 不過interview 時已知會係pm :( (不過我個要9月先可以開學), 如果有第2間收我會放棄, 但最少有個保險

am (3班) pm (2班), 大家都係3個hour
‹ 上一主題|下一主題