用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 蒙特梭利教材在哪裡買?
樓主: yanyvonne
go

蒙特梭利教材在哪裡買? [複製鏈接]

please check pm

原帖由 hkdc5400 於 08-11-23 00:10 發表
可否send D 資料比我!!

[email protected]

唔知係網上買定臺灣商店定呢??

有分先後次序.
粉紅塔,棕色梯同圓柱插左,一歲就可以開始.

我細仔果時都係o係我家姐屋企玩,見佢玩到鬼咁開心先自己買.大仔4歲其實都係近呢一兩個月先開始接觸,由佢對數字完全無概念,返學好似遊魂咁,依家可以由1數到20,唔係唸口王,係真係數,但加減,乘除,份數果d我未開始比佢用.

其實一套20件真係有排玩,佢地唔同階段玩唔同o既野,未玩咪收起佢先law.

點計都一定平過按當時年齡遂件買抵.

原帖由 yanyvonne 於 08-11-23 15:04 發表

在淘寶, 大陸版,
但我之前在淘寶訂過一些木製玩具又OK , 沒有問題 ,
請問你小朋友幾大?????

現在是不是全套教具都開始緊????

請問有沒有分先後次序的, 可以分享下嗎????

THANKS! ...

淘寶d野真係好抵,不過我試過貨不對版之後一直都冇再o係大陸買野,不過我會去睇,睇完再o係香港搵,其實計埋運費同匯率,都係貴小小,但唔洗自己煩,又唔洗自己承擔貨品質素差o既風險.

原帖由 yanyvonne 於 08-11-23 15:04 發表

在淘寶, 大陸版,
但我之前在淘寶訂過一些木製玩具又OK , 沒有問題 ,
請問你小朋友幾大?????

現在是不是全套教具都開始緊????

請問有沒有分先後次序的, 可以分享下嗎????

THANKS! ...

原帖由 yee媽媽 於 08-11-24 00:05 發表
有分先後次序.
粉紅塔,棕色梯同圓柱插左,一歲就可以開始.

我細仔果時都係o係我家姐屋企玩,見佢玩到鬼咁開心先自己買.大仔4歲其實都係近呢一兩個月先開始接觸,由佢對數字完全無概念,返學好似遊魂咁,依家可以由1數到2 ...

thanks你分享呀 , 你有沒有買其他教材呀 ????
我最近去大眾買了2盒有用教材, 你有時間入我blog look 下啦, !

Dear GUI_GUI_NG ,

Pls send info to me, my e-mail address: [email protected]

Thanks

Dear yee媽媽 ,

Pls send info to my e-mail address: [email protected]

Thanks

我見過親子玩具屋有喎!

我問過 www.montessori123.multiply.com 佢地都係有 CE 安全出口標誌 好似有時有得做六折架。家庭裝折左係 $2950 可以送貨到屋企。唔洗送貨仲可以平 幾十。我都想訂呀。

原帖由 babydarling 於 08-11-25 11:58 發表
我問過 www.montessori123.multiply.com 佢地都係有 CE 安全出口標誌 好似有時有得做六折架。家庭裝折左係 $2950 可以送貨到屋企。唔洗送貨仲可以平 幾十。我都想訂呀。 ...

其實這間公司凡0貨是在大陸訂回來的, !

可以上 www.bb.hk-shop.net睇下, 專賣蒙氏產品的 (在香港)。

係,不過個web用晒英文咪可以扮進口貨law.....

原帖由 yanyvonne 於 08-11-26 07:55 發表

係呀係中國做架。不過係出口外國。唔係入口。:D

報告!報告!我尋日去左我個 friend 屋企見到副 "台灣版" 家庭裝。佢係深圳買架。d質素都幾差。開過擺返落個盒又碎濕濕。太細件喇!! 我唸要d小手指非常零活先用到d教具。即係要4歲卦。d油漆麻麻地,我個friend 都唔敢比個 2 歲玩。最後有好多要補買正規size 個d。我個friend 話可以比我。但我見無安全表誌我個女仲細得1歲。我最後都係無要到。

原帖由 stmmtoys08 於 08-11-26 13:59 發表
可以上 www.bb.hk-shop.net睇下, 專賣蒙氏產品的 (在香港)。

打了去問過, 這間D 貨都是大陸訂, PACKING 一樣, 都是話台灣品質, 其實都是同大陸買個D 一樣, 還要買成 $1000以上 , 有一些總不合理 , 買成 $ 2000
而且D 貨不包括回來後送到家中, 如自己去淘寶訂, 都會用快遞送,到家中, 不用再給運費,!

所以相對平了, !  

原帖由 babydarling 於 08-11-27 07:07 發表
報告!報告!我尋日去左我個 friend 屋企見到副 "台灣版" 家庭裝。佢係深圳買架。d質素都幾差。開過擺返落個盒又碎濕濕。太細件喇!! 我唸要d小手指非常零活先用到d教具。即係要4歲卦。d油漆麻麻地,我個friend 都唔敢比 ...

O廿你朋友最後去了邊度買呀 ???? 報下料啦, !

呢間OK嗎?我見到價錢都算平既,我以前在SOGO買好貴架..

原帖由 yanyvonne 於 08-11-26 07:55 發表

親子王國以外之連結已被刪除

原帖由 GUI_GUI_NG 於 08-11-19 18:30 發表
於上星期我經朋友介紹於上海生產蒙特梭利廠買了Family kit $3000 + 一些教具, 此廠是出口歐洲的學校, 品質合乎 CE Cert. 因是朋友介紹, 本來只接wholesales單, 但都接了我這細單, 但不肯給discount or gift.  
早前 ...

Pls PM info to me, thanks.

Mickey44

原帖由 yee媽媽 於 08-11-20 13:32 發表
我最近買左一套20件裝$1800木盒包裝台灣版的,質量好好,但符唔符合歐洲標準就唔知,只係見sogo 都有得賣同款貨品,但要散買同價錢好貴.

早幾個月幫家姐訂左套大陸版仲要貴d內容一樣,但質量無我呢套咁靚添....

...

yee媽媽: 唔該pm埋俾我丫, 雖然淘寶係平, 但係好擔心質量問題lor!!因為我都試過好多次貨不對辦喇!

Can you please PM to me where I can buy this 20件裝$1800木盒包裝台灣版?

Thanks a lot!

原帖由 yee媽媽 於 08-11-20 13:32 發表
我最近買左一套20件裝$1800木盒包裝台灣版的,質量好好,但符唔符合歐洲標準就唔知,只係見sogo 都有得賣同款貨品,但要散買同價錢好貴.

早幾個月幫家姐訂左套大陸版仲要貴d內容一樣,但質量無我呢套咁靚添....

...

回覆 # 的文章

I also want to know the details, pls PM me where to buy the $1800 set, Thank you~
珍惜眼前人
‹ 上一主題|下一主題