用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 2009-2010年1st Round 報聖羅撒小學家長,請報到! ...
go

2009-2010年1st Round 報聖羅撒小學家長,請報到! [複製鏈接]

請問 1st round 報St. Rose 家長, 你地係邊區? 有無其他私校/直資back up呀! 請填以下表作紀錄:

BK 戶名       區         幾多分報     已報 other school
  1)Siman    馬鞍山        20              德望, DGS
   0    0    0    0

BK 戶名       區         幾多分報     已報 other school
  1)Siman    馬鞍山        20              德望, DGS ...
  2)Anita      31             20              聖母

p.s     好緊張呀!星期一就係喇
8-)

Anitawong21, 希望我地阿女可一齊做同學la.

你知唔知最早幾点學校有result呀, 8:30 or 9:00am?

回覆 # 的文章

我囡囡20分,無考私校,所以十分緊張.  
妳哋會去學校睇還是上網睇呀?
我多數會去學校睇,

Sharonman

你係唔係34net呀!

星期一看完result再上來傾吓la!

回覆 # 的文章

siman
我唔係 34網,妳囡囡是否st.rose 幼稚園讀?

sharonman

My daugther is not studying in St. Rose Kindergarten. I will go to school to check result tomorrow morning.

原帖由 Siman 於 08-11-22 10:28 發表
Anitawong21, 希望我地阿女可一齊做同學la.

你知唔知最早幾点學校有result呀, 8:30 or 9:00am?

今日9am就可以check,但我上午有事,下午帶呀女返學順便check埋
8-)

回覆 # 的文章

學校網站有result la! 小女OK了!

原帖由 Siman 於 08-11-24 11:47 發表
學校網站有result la! 小女OK了!

siman

恭喜!小女都ok,記得星期三-四去註冊

8-)

Hi anitawong21

I phoned school last Friday and asked if they will send any letter to us this month for those will attend P1 in coming September. The lady said letter will send to us during summer holiday. I will call school early next month to check again. 我地keep in touch 呀! 你係邊區? 我地係馬鞍山! 第日要坐校車返學.

Siman

原帖由 anitawong21 於 08-11-25 00:05 發表

siman

恭喜!小女都ok,記得星期三-四去註冊

原帖由 Siman 於 09-5-18 00:03 發表

I phoned school last Friday and asked if they will send any letter to us this month for those will attend P1 in coming September. The lady said letter will send to us during summer hol ...

Siman

妳真係好心急wor。人地學生都未收齊,o甘快就打電話去問,又唔係c校,我估最快都要6月中至有信收。

我們是住油痲地的,我都考慮到時搭唔搭校車好,因為有巴士同mtr,搭mtr半個鐘到就可回來,校車唔知搭幾耐。夏令時間1pm放學都幾慘,冇lunch time!我個friend個女住荃灣,搭校車2pm至落車回家食飯。但搭mtr又要人帶好麻煩lor。衣家就搭緊校車,同車的同學仔唔係有好多個first round入到st rose。所以呀女到現在都未有嘈住要搭返校車,不過如果遲d多同車小朋友考得返去讀的話,小姐可能會喊住要搭校車都唔定!
8-)

其實小一共得120個位, 第一輪都巳去了60個位了....相信第二輪都會係好唔好彩, 6月6日就知了!

我有想過唔坐校車,不過時間唔係差好多,所以都會搭! 馬鞍山到校車費好似要成$9XX. 都無辯法la. 你有無保母車可介紹呀?

原帖由 anitawong21 於 09-5-20 00:38 發表

Siman

妳真係好心急wor。人地學生都未收齊,o甘快就打電話去問,又唔係c校,我估最快都要6月中至有信收。

我們是住油痲地的,我都考慮到時搭唔搭校車好,因為有巴士同mtr,搭mtr半個鐘到就可回來,校車唔知搭幾耐。夏令時間1pm ...

原帖由 Siman 於 09-5-27 19:27 發表

其實小一共得120個位, 第一輪都巳去了60個位了....相信第二輪都會係好唔好彩, 6月6日就知了!

我有想過唔坐校車,不過時間唔係差好多,所以都會搭! 馬鞍山到校車費好似要成$9XX. 都無辯法la. 你有無 ...

siman

我收到迎新日的信呀!我個女是藍組,妳呢?不過我唔知可不可以去,因為我一早已報左團!
8-)

anitawong21,

我小囡都係藍組呀!!!!

原帖由 anitawong21 於 09-6-14 00:48 發表

siman

我收到迎新日的信呀!我個女是藍組,妳呢?不過我唔知可不可以去,因為我一早已報左團!

原帖由 懿琳媽媽 於 09-6-14 07:50 發表
anitawong21,

我小囡都係藍組呀!!!!

8-)

我個女都係籃組.

原帖由 anitawong21 於 09-6-14 10:58 發表

點解你哋個個都係藍組呢?  我囡係黃組呀.

shanshan,

我地幾個都係srl 幼稚園學生,唔知有冇關係呢???

原帖由 ShanShan 於 09-6-17 15:09 發表
點解你哋個個都係藍組呢?  我囡係黃組呀.

原帖由 懿琳媽媽 於 09-6-18 05:47 PM 發表
shanshan,

我地幾個都係srl 幼稚園學生,唔知有冇關係呢???

oic, 懿琳媽, thank you.
‹ 上一主題|下一主題