用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 模擬大抽獎 (停用, 請在2009模擬大抽獎留言) ...
樓主: khmama
go

模擬大抽獎 (停用, 請在2009模擬大抽獎留言) [複製鏈接]

Sorry it should be 可唔可以分析一下中西區和我都想要試算表!
thanks a lot!
[email protected]

請問九龍城區呢?? [email protected]

Sham shui Po Zone

原帖由 khmama 於 08-11-22 14:15 發表
下面係油尖旺區中學的banding

跟估計油尖旺有考生569人, 如果其中有4成係男生, 就有228個男生, 341個女生. 頭4間都係首選, 第一輪完咗應該冇位剩. 即係第一輪冇咗294個位 (仲未計他區既位).

第二輪跟住3間係次 ...

請發表一下深水涉區(男) band 1 中(現讀聖方濟英文小學)

回覆 # 的文章

請分析油尖旺區女生模擬派位,謝謝 [email protected]

回覆 # 的文章

油尖旺區Band 1 尾女生誇區自行考中西區中學,有何選擇呢? 機會率多少呢?

可唔可以分析一下中西區,九龍城區和油尖旺區, 我都想要試算表!

e-mail : [email protected]

Thanks a lot!!!!

Khmama,

可以send九龍城區嘅分析資料和試算表給我嗎??

thanks
MaMaTracy

原帖由 khmama 於 08-11-15 16:27 發表
其實大抽獎最緊要睇頭三間,如果派到去後面都唔會有好學校 (個別好區例外). 所以策略歸策略, 做一次模擬抽獎可以更加清楚形勢. 雖然未必等同事實, 但係估下都冇壞.  我會逐區嘗試做下模擬, 比家長參考.  記住只係參考 ...

khmama,

唔該大埔區,thanks

Khmama,

Please send me 試算表 to [email protected]

Thanks in advance.

原帖由 khmama 於 08-11-23 13:48 發表
下面係葵青區中學既banding.

葵青區估計有考生1133人, 頭4間係首選, 李兆基同善德都多人選. 他區既可風可能都會有人搏(但係應該唔多人搏, 因為葵青既英中多). 林護既競爭最大, 因為有聯繫小學. 呢7間band1英中共提 ...

我個仔係band 2頭,如果考陳siu民,同全完唔知有無機呢?定係要選擇bank2呢?好頭痛

Dear khmama,
Thank you very much, l have received.

原帖由 amysnlee 於 08-12-19 20:36 發表

我個仔係band 2頭,如果考陳siu民,同全完唔知有無機呢?定係要選擇bank2呢?好頭痛

呢2間係band1尾中中, 可以試下.

原帖由 AnnieMak 於 08-12-16 11:34 發表
油尖旺區Band 1 尾女生誇區自行考中西區中學,有何選擇呢? 機會率多少呢?

油尖旺自行跨去中西區有o的奇怪, 中西區適合band1尾女仔既學校唔多, 係得聖嘉勒同高主教可以搏下. 反而灣仔區鄧肇堅會更好. 油尖旺點解唔跨區去試下德雅?

原帖由 makjenny 於 08-12-16 10:39 發表

請發表一下深水涉區(男) band 1 中(現讀聖方濟英文小學)

深水埗band1男生如果唔係top,係本區真係好難搵食,自行去九龍城區搏下啦. 聖方濟算有名氣, 英文水準高, 面試有著數. 可以試下旅港, 迦密, 黃笏南.

原帖由 ksw 於 08-11-25 12:19 發表
KHAMAM
如果我小兒在觀塘小學全級考28(226人)我想去九龍城可唔可以.而自行應選邊2間.請給一些意見.

去九龍城當然可以, 其實來來去去都係迦密, 黃笏南同旅港開平. 觀塘區都有4間英中, 可以選1間. 九龍城實在好多人爭. 入沙田爭仲好.

Khmama,

可以send九龍城區嘅分析資料和試算表給我嗎??

thanks

khmama,

痳煩你, 我也想要大埔, 沙田 及元朗區

thank you very much

其實我想跟住址統一报九龍城.但我聼人說話派完本區bamd  one生再派外來bamd  one生.請問是不是這樣?
原帖由 khmama 於 08-12-19 23:09 發表

去九龍城當然可以, 其實來來去去都係迦密, 黃笏南同旅港開平. 觀塘區都有4間英中, 可以選1間. 九龍城實在好多人爭. 入沙田爭仲好.

Khmama,

我都想要,可以send九龍城區嘅分析資料和試算表給我嗎??

Thank You!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 # 的文章

我都是葵青區.
我個仔是Band 1中尾, 唔知有咩意見呢.
可唔可以提供葵青區及試算表給我? [email protected]
‹ 上一主題|下一主題