用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2009 小一入學選校 - 葵興家長 (65 校網)
go

2009 小一入學選校 - 葵興家長 (65 校網) [複製鏈接]

HI 大家好!
請太家一齊傾吓 !  你們自行分配派位棟了邊間小學, 我因為只有15分, 所以幫囡囡選了荃灣海霸街宫小 (誇區) , 你們呢 ?
有冇報考其他私考和真資呀 ?  結果如何 ?
cheers,
mabelzero
   0    0    0    0

I have choose 寶血會伍季明紀念學校 (A.M.)

我地考左兩間直資, 重等緊結果, 另外, 自行揀左祖堯天主教,

玫瑰崗學校(小學部)

Any comment for 玫瑰崗學校(小學部)?

Hi Jena,

囡囡都有考直資和私考, 優才(waiting list), 聖瑪加利SMC (都係waiting, 好鐘意呢間), 和 崇小 (私校, 收左,都好鐘意, 但學費好貴 ).  你呢 ! 等緊邊兩間直資呀 (我估其中一間係陳守仁, right ?)

另外, 你們的小朋友讀邊間幼稚園 ?  囡囡是荃浸

待覆  

回覆 # 的文章

15 point, how about your children?

原帖由 mabelzero 於 08-11-14 15:15 發表
Hi Jena,

囡囡都有考直資和私考, 優才(waiting list), 聖瑪加利SMC (都係waiting, 好鐘意呢間), 和 崇小 (私校, 收左,都好鐘意, 但學費好貴 ).  你呢 ! 等緊邊兩間直資呀 (我估其中一間係陳守仁, right ?) ...

我地考SMC & PUI KIU 目前重等緊結果 !
囡囡讀全完幼稚園, 因為我地係天主教ge, 所以揀祖天law !

Would you mind ask me your children come from Which KINDERGARTEN?

原帖由 TAOTAOLEE 於 08-11-16 17:00 發表
我小朋友都係15分, 都唔知有無機會入到呀.mouth:" />

Hi Jena,

你都有考SMC呀 ! 幾號考的, 出了結果話我知, 皆因想確認該校是否仍然修緊生, 因為我囡囡已係WAITING LIST.  (FYI, 13 Oct IN,  月尾收倒信係WAITING LIST)

TKS,
MABEL

原帖由 mabelzero 於 08-11-18 01:17 發表
Hi Jena,

你都有考SMC呀 ! 幾號考的, 出了結果話我知, 皆因想確認該校是否仍然修緊生, 因為我囡囡已係WAITING LIST.  (FYI, 13 Oct IN,  月尾收倒信係WAITING LIST)

TKS,
MABEL ...

7/11 去IN, 據SMC回覆一個月內會有消息 ! 等到頸都長

我14天就收到信了, 不過係WAITING LIST,  如果有機會, 你應該好快接倒電話SECOND IN, 即收.  等你好消息.

原帖由 jena2468 於 08-11-18 14:28 發表

7/11 去IN, 據SMC回覆一個月內會有消息 ! 等到頸都長
‹ 上一主題|下一主題