用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸會幼稚園取錄信
go

荃灣浸會幼稚園取錄信 [複製鏈接]

有冇人收到荃浸的取錄信呀~~
我囡囡被編了下午班~
咁如收了,大家的小朋友係上午定下午呀
   0    0    0    0
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-yiuyiu 瑤瑤豬--2月11日入侵

我已收到取錄信了, 我仔仔被編為上午班.
請問你住邊一區呀. 我住青衣區. 果日講座好似係話冇校車. 唔知會唔會有私人保母車由青衣去學校呢? 如果有乜消息大家通知吓呀..

原帖由 莊生bb 於 08-11-12 23:52 發表
我已收到取錄信了, 我仔仔被編為上午班.
請問你住邊一區呀. 我住青衣區. 果日講座好似係話冇校車. 唔知會唔會有私人保母車由青衣去學校呢? 如果有乜消息大家通知吓呀.. ...

我個仔都係上午班。
乜原來冇校車的嗎???

我仔仔被編為下午班

你哋覺得荃浸有乜好處呀... 點解大家會選這間學校...我現在心大心細... 如果真係冇校車點好呢?

我個囡入咗上午班, 但同一時間荃灣聖母都收咗佢入下午班, 如果係你地咁你地會點choice呢? 可唔可以幫下手比d意見呢? thx
我住袓堯村, 我見過有人係車埸接放學喎, 不過係下午班囉, 我估應該係保母車掛

請問你還有in邊間呢? 你知唔知青衣保良局田家炳好唔好呢? 你都比啲意見我喇.

原帖由 casttle 於 08-11-13 00:00 發表
我個囡入咗上午班, 但同一時間荃灣聖母都收咗佢入下午班, 如果係你地咁你地會點choice呢? 可唔可以幫下手比d意見呢? thx
我住袓堯村, 我見過有人係車埸接放學喎, 不過係下午班囉, 我估應該係保母車掛 ...

我的女被錄取下午班,但應該不會比她讀,始終覺得校舍較細...

原帖由 莊生bb 於 08-11-13 00:05 發表
請問你還有in邊間呢? 你知唔知青衣保良局田家炳好唔好呢? 你都比啲意見我喇.
我仲in咗美孚宣美同佳寶, 不過宣美唔收,佢話人太多, 所以唔收喎, 另外佳寶只要比$500留住就有得讀la, 我都比咗錢留住, 有d後悔!!我冇揾過青衣d學校, 只知道青衣聖多默係好囉!!

我個仔只是下午班後備生, 即有人放棄才有機會, 有無人試過是後備而成功等到位呢?  

我唔明點解唔比我上午班後備生.

另外, 綠楊己收了上午班, 我還是15/16.

如果綠楊和荃浸都收, 你地選邊間?

咁你現在有offer未呀? 其實我concern都係學校細同近醫院囉!

原帖由 小惠 於 08-11-13 00:11 發表
我的女被錄取下午班,但應該不會比她讀,始終覺得校舍較細...

咁你決定讀荃浸嗎?

原帖由 casttle 於 08-11-13 00:15 發表
我仲in咗美孚宣美同佳寶, 不過宣美唔收,佢話人太多, 所以唔收喎, 另外佳寶只要比$500留住就有得讀la, 我都比咗錢留住, 有d後悔!!我冇揾過青衣d學校, 只知道青衣聖多默係好囉!! ...

我亞囡聖母都收左下午班AR~
但我都諗住比佢讀浸信AR~
但我想問如果想轉上午
個封信要點寫GA~
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-yiuyiu 瑤瑤豬--2月11日入侵

荃浸都收左我個女上午, 聖母收左下午。
我都考慮緊呀??煩死!!

都收佐我个仔下午班, 但士德係上午, 點揀好 ???? 有冇人可以幫到我呀 ???

原帖由 Daisy2006 於 08-11-13 00:25 發表
我個仔只是下午班後備生, 即有人放棄才有機會, 有無人試過是後備而成功等到位呢?  

我唔明點解唔比我上午班後備生.

應該唔會有上午班後備生的..
因為若果有人唔讀上午..
佢地會比下午班o既轉上去..
而後備生只有機會讀下午。

原帖由 PINKYMIKE 於 08-11-13 09:43 發表
都收佐我个仔下午班, 但士德係上午, 點揀好 ???? 有冇人可以幫到我呀 ???

你地本身係咪基督徒?
如果係,我就會覺得荃浸好o的,
重神o既觀念重o的....

同埋,你想你個小朋友讀上午or下午?
呢個point都好重要..

我同你相反..
士德收o左下午,荃浸收上午..
因為我唔想呀仔讀下午班..
所以最終決定揀荃浸..
我今日通知埋士德退學了!

回覆 # 的文章

我仔下午班備取生. 這証明真的不是有兄弟姐妹讀過就收.

ChristieMing /PINKYMIKE :我仔士德都收下午class, 但我沒有交留位費, 如果二間選, 我必選荃浸la.

其實下午校後備生有幾大機會入呢?是否收取生以外的都叫後備生?有沒有收到不被取錄的通知?

葵涌聖公會荊冕堂幼稚園已收了,最遲明天要交留位費,還未決定,有無mammy有意見?

Thanks!

mickey_hk

我想問下有冇人有轉上午班信sample ar
可否send比我ar~
‹ 上一主題|下一主題