用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 安琪校服
go

安琪校服 [複製鏈接]

我遇到一間態度超差既校服店, 就係荃灣既安琪校服, 呢間係學校提供的校服商之一, 10月中訂咗冬季校服, 原本話11月6日有得攞, 後來又話要到11月13日先有, 咁訂咗就諗住算啦. 點知今個星期開始凍, 咁我噚日就打去學校, 問下佢地有無得提早派校服, 學校就話要問下校服商.

我自己等唔切, 主動打去安琪度問, 睇下有無俾我自己落去攞, 點知接聽電話個女人超無禮貌, 佢初初話唔關佢地事, 係學校遲咗俾訂貨單佢地(佢講啫), 咁就算啦, 我再問一次, 我可唔可以自己去攞, 個女人就發爛渣喇, 佢話如果個個都係咁上去攞, 佢地咪好唔得閒????

仲抵死既係, 佢話d貨已經擺係度, 要睇下佢地得唔得閒送. 做生意既野都係為顧客打開方便之門啫, 我地身為家長, 見到個仔咁凍都仲著住條短褲, 好心痛架. 如果早知佢地係咁, 我就唔係佢度訂啦. 佢地d態度好似d生意唔憂做咁, 而家市道咁差, 加上咁既服務態度, 都唔明點解呢間公司仲可以生存到.
   0    0    0    0

路過八下...你小朋友係咪讀天主教學校的??? 因為..我的情況跟你一樣..6號改13號.  所以呀仔今天都要著住夏季校服先, 好彩呢個星期有兩天是著運動衫, 而我之前又在另一間校服商買了運動衫, 今天又暖番一點, 問呀仔, 佢都話 ok 的, 係落樓果陣凍一下, 回校就已暖番好多.

我今個星期初都有打過去安琪問, 不過就係一個男人, 唔知係咪好多人都有打去, 佢好快已經講左唔可以自己上去攞, 因為已經 pack 好晒入晒箱, 一定要等 13號送到學校, 不過佢既態度就 ok 的, 無你遇到的女人咁差.

原帖由 yesasiamama 於 08-11-11 13:35 發表
我遇到一間態度超差既校服店, 就係荃灣既安琪校服, 呢間係學校提供的校服商之一, 10月中訂咗冬季校服, 原本話11月6日有得攞, 後來又話要到11月13日先有, 咁訂咗就諗住算啦. 點知今個星期開始凍, 咁我噚日就打去學校, ...
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

回覆 # 的文章

你講嗰女人,我老公到遇過.我小朋友讀主恩小學,也是同一個供應商.我到聽過間公司態度係極差,所以叫老公上去拿衫,禁個女人摷唔到,點知嗰惡婆話:摷唔到,聽日咪再嚟囉.嘩!洗唔洗禁串, 我到唔明我哋間學校今年采用佢.好多主恩家長對安琪:不滿.

醒目開學勳章

安琪 is very famous, with their BAD services.  However, why they could still be the school uniform supplier is that they pay a lot of $$ to school (said that those $$ are donated to school for development fund).  This is not a secret .

原帖由 yesasiamama 於 08-11-11 13:35 發表
我遇到一間態度超差既校服店, 就係荃灣既安琪校服, 呢間係學校提供的校服商之一, 10月中訂咗冬季校服, 原本話11月6日有得攞, 後來又話要到11月13日先有, 咁訂咗就諗住算啦. 點知今個星期開始凍, 咁我噚日就打去學校, ...

Same case as "主恩小學無良加冷血的校服供應商".  Pls see the following suggestion.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1683127
‹ 上一主題|下一主題