用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問n1之mama
go

想問n1之mama [複製鏈接]

大家小b現讀n1, 學校已發信問會否讀k1, 要交留位費600多元. 想問大家會否留位? 因我也幫小b考5間k1, 現在心大心細.
   0    0    0    0

我會照交, 因為600唔係話好貴, 講真你肯唔肯定自己個仔女可以考到自己心儀既幼稚園?? 我個果係細女, 仲要睇大小姐interview時啋唔啋人, 好似上個week咁佢明明識答都唔啋人, 試問有無信心佢考到我心儀既學校呢??

]

請問你地個bb讀咁邊間n1?

我個女上星期已經通知要交留位費,不過我都交左先,因為有好多K1都未有結果,當買個保險 !

其實要視符你所報k1難唔難考喎? 我都報咗八間, 現有一間收咗佢, 所以無交到留位費呀, 其實我囡囡現在係屋企附近d屋村到讀n1, 程度好一般, 只貪佢就腳唔駛搭車, 如果咁細要搭車先返到學好辛苦, 何況佢地返學主要學吓集體活動, 常識之類, 唔駛去到咁遠囉. 但k1因要連接小學, 點都要找d有水準既幼稚園.

其實K1都係好細 around 3 years old. 如果要搭車先返到學, some kid 搭 one hour 車先返到. 佢地會好辛苦.
所以係屋企附近會好D...
其實返學 around 3 hours,但搭車去+返 take 2 hours. 所以佢地會好辛苦.

原帖由 stephanielum 於 08-11-6 14:30 發表
其實要視符你所報k1難唔難考喎? 我都報咗八間, 現有一間收咗佢, 所以無交到留位費呀, 其實我囡囡現在係屋企附近d屋村到讀n1, 程度好一般, 只貪佢就腳唔駛搭車, 如果咁細要搭車先返到學好辛苦, 何況佢地返學主要學吓 ...
‹ 上一主題|下一主題