用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無英語教材介紹?
go

有無英語教材介紹?

大家會用什麼來教bb英文?我想bb早d接觸英語(而家3個月大),我知道disney個套真係好有效,bb可以自學同可以講到一口流利英語,但係要幾萬元好似太貴,我想找d有書看同有聲音發聲的,大家有什麼介紹?

'the Phonics kids'由east & west books出版, 初初我個女唔係咁睇,(因為佢睇開disney嗰d)不過唔緊要架, 我日日照開, 唔理佢睇唔睇, 有聲都可以, try多幾次之後, 囡囡開始睇la, 之後仲自己叫住要睇tim, 我個女依家2.5yrs, 已經識a-z,A-Z,仲識唱ABC SONG.

原帖由 enrico 於 08-11-12 23:24 發表
Genki English la.最近買左一套碟,又唔貴,d 公仔又吸引小朋友,其實實得一試囉,況且買哂全套都係幾百蚊,阿仔日日都話要睇,好過你買其他個d呀,閒閒成幾千蚊,都唔知個仔係咪鍾意喎.... ...

您好:

請問您套教材係邊道買?

~謝謝~

請問您套教材係邊道買?可以pm我 謝謝

Enrico,

我有興趣, 可否 PM 相關的資料 (tel.,  address, shop info. and etc. )  Thanks a lot.

原帖由 enrico 於 08-11-12 23:24 發表
Genki English la.最近買左一套碟,又唔貴,d 公仔又吸引小朋友,其實實得一試囉,況且買哂全套都係幾百蚊,阿仔日日都話要睇,好過你買其他個d呀,閒閒成幾千蚊,都唔知個仔係咪鍾意喎.... ...

我都有興趣,可否pm資料給我,謝﹗

我都想知係邊到買Genki English....
請PM d info 比我 !! Thank you !!

I'm interested, can u pm me? Many thanks.
原帖由 enrico 於 08-11-15 12:17 發表
係仔仔讀開個間centre 買囉,佢讀my siubo,係藍田麗港城三期,另外,聽個admin 講可以上佢地office 買都得,office 就係旺角,如果你再要詳細d 的資料,我可以pm你,阿仔今日識得跟住佢讀d 生字囉...真係唔錯!! ...
Harrier ;-)

Genki English La.

I want to know much more about this material, can u pm me email : [email protected]]

我有用DISNEY,ENGLISH TIME,MI-KIDS,APPLE TREE,我個人應為DISNEY係比小朋友學單字VERY GOOD(我比細囡用),真係令到小朋友LIKE 英文,而ENGLISH TIME我就用黎比大仔用,因為D英文真係多好多同埋可以不知不覺間學到GRAMMER,我仔而家一年級英文EXAM有98分 ,其實分數唔重要,最重要係佢打好個底
APPLE TREE我買時$1680,宜加聽講有埋中華字經要成2萬蚊,都加得幾勁
而MI-KIDS我就不予置平,因完全冇售後服務!!
SO 我想係到同大家講要買教材一定要睇下個教育顧問係咪真係有心
我唔敢講ET個顧問好好,但佢地比我感覺就係我買左成2年都仲跟得好好
如果大家有興趣想知多D教材既野可以PM我,因我真係買左好多,我都想大家搵到最好

Can you please send to me. thanks
[email protected]

幾好的小朋友英語教材短片, 大家比的意見…
上youtube揾到的幾好的教材短片, 由其套”迪住來”同個套phonics都好似唔錯…大家比的意見…

Noddy學英語Full Set(15書30VCD)<附活動書, 故事書及學習書>
http://hk.youtube.com/watch?v=p1XMavcJngQ

迪士尼神奇英語DVD國際互動版(6書冊+26隻互動DVD)< 廣東話輔助-英語學習>
http://hk.youtube.com/watch?v=GKREMX7dpVw

迪士尼神奇英語900詞(全套3FULL SET)< 動畫學習常用生字>
http://hk.youtube.com/watch?v=6jE3OgBcLeA

英語拼讀PHONICS王(十書七碟)<全英文書學習發音>
http://hk.youtube.com/watch?v=3OqYtJKIyck

原帖由 disneyenglish 於 08-12-18 14:54 發表
幾好的小朋友英語教材短片, 大家比的意見…
上youtube揾到的幾好的教材短片, 由其套”迪住來”同個套phonics都好似唔錯…大家比的意見…

Noddy學英語Full Set(15書30VCD)
http://hk.youtube.com/watch?v=p1XMavcJng ...

disney 個套好悶, 唔合小朋友look ,d 內容是old , 7 年前買了給大女look,她都唔look, ! 而且唔同disney 美語一樣, 

noddy 會好d , ! 

我都想知係邊到買Genki English....
請PM d info 比我 !! Thank

回覆 # 的文章

我BB用 "Your baby can read", 美國出版, 我BB已經睇完, 好好! 1歲多已經識好多英文字, 而家都好鍾意睇書, 見到自己識嘅字, 就會讀給我聽!

原帖由 casttle 於 08-11-13 18:42 發表
'the Phonics kids'由east & west books出版, 初初我個女唔係咁睇,(因為佢睇開disney嗰d)不過唔緊要架, 我日日照開, 唔理佢睇唔睇, 有聲都可以, try多幾次之後, 囡囡開始睇la, 之後仲自己叫住要睇tim, 我個女依家2.5 ...

我聽人話phonics kids d 發音唔準..

Actually I'm considering whether i should buy GC Phonics Kingdom. Anyone using it finds it good?

I've heard about hooked on phonics too...is it good?