用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派左自行分配學位光蝶--有咩心水?!(屯門區) ...
go

派左自行分配學位光蝶--有咩心水?!(屯門區)

派左自行分配學位光蝶,
各位屯門區心水係bin 2間唸???
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

咁就要睇你小朋友讀邊間小學,同平均分幾多?

我係問你地有咩心水,
原帖由 nsk65 於 08-11-4 22:58 發表
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

諗住揀百周同董玉娣,因為阿哥讀緊百周
你呢

想問以下學校校風和成績如何?謝
仁愛堂田家炳中學

原帖由 matthew_媽媽 於 08-11-7 23:18 發表
想問以下學校校風和成績如何?謝仁愛堂田家炳中學  

band2頭,校風ok喎,見d學生都幾純,增值緊嘅學校

多謝你的答覆, 想問田家炳和馬可賓, 邊間好點呢?

原帖由 nsk65 於 08-11-7 23:34 發表

仁愛堂田家炳中學是band1 中中, 2010年將轉英中,
收100% band1 學生, 校風嚴緊. 而田家炳和馬可賓論會考, 高考成績田家炳較好, 馬可賓是基督教學校, 正增值嘅學校, 校舍較新, 環境較好, 2006年收95%band1學生, 上年好多學生報選, 應該超過95% band1

原帖由 nsk65 於 08-11-7 23:34 發表

OK ga, THAT IS BAND 1

原帖由 matthew_媽媽 於 08-11-7 23:18 發表
想問以下學校校風和成績如何?謝仁愛堂田家炳中學  

有咩關係?

原帖由 nsk65 於 08-11-4 22:58 發表
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

多謝哂!!

原帖由 kit7266 於 08-11-8 01:06 發表
仁愛堂田家炳中學是band1 中中, 2010年將轉英中,
收100% band1 學生, 校風嚴緊. 而田家炳和馬可賓論會考, 高考成績田家炳較好, 馬可賓是基督教學校, 正增值嘅學校, 校舍較新, 環境較好, 2006年收95%band1學生, 上年 ...

原帖由 dder 於 08-11-8 18:06 發表
有咩關係?

因為每間小學嘅水準唔同,有d小學頭30名先達到band1水準,有d去到頭60名內都達band1水準
有d中學會比較鍾意收較多某d小學嘅學生,咁當然要睇埋成績啦

原來如此..tks.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

原帖由 nsk65 於 08-11-9 07:51 發表

因為每間小學嘅水準唔同,有d小學頭30名先達到band1水準,有d去到頭60名內都達band1水準
有d中學會比較鍾意收較多某d小學嘅學生,咁當然要睇埋成績啦

陳瑞芝跟 百周/ 董玉娣, 你地會點揀?

田家炳真係會係2010轉英中?