用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂曾肇添幼稚園~~10年度K2家長召集區 ...
樓主: YML
go

聖三一堂曾肇添幼稚園~~10年度K2家長召集區 [複製鏈接]

原帖由 chaukwan 於 09-8-4 16:31 發表
海晴媽咪, 我囡都係讀上午班的, 我住土瓜灣都係要搭校車
行路要20分鐘, 希望可以同海晴同班, 我個女叫蔡言希, 我都請假陪佢返學到時見

我娘家都係土瓜灣-近漢寶酒樓, 而海晴都要搭校車放學(佢會係東方紅下車), 我諗海晴同言希都會係同一校車放學.
我今日都請左假喇, 由26/08 - 01/09 日日都請半日陪佢, 真係好期待26/08既來臨~

好呀~ 希望大家d小朋友都可以同一班, 係依度有傾有講, 分享下佢地d 返學事 ~

Login ID     Child's Name    AM/PM class (家住)
YML...........朱海晴..............AM (調景嶺)
elsasiu........祉君................AM (油塘)
coylo.....Lee Chun-yin........AM (油塘)
chaukwan...蔡言希.............AM (土瓜灣)
Piglet小豬....             .........AM (       )
^.^morris..             ..........PM (       )

YML,
yeap ah, so warm here can share more in future, school life, homework or playgroup time, all can share ah~~~
I must join u all ah~~
I am took lve already la, from 24-31.8 (whole day) tim...as wanna to stay with him more before sept.
原帖由 YML 於 09-8-4 16:40 發表

我娘家都係土瓜灣-近漢寶酒樓, 而海晴都要搭校車放學(佢會係東方紅下車), 我諗海晴同言希都會係同一校車放學.
我今日都請左假喇, 由26/08 - 01/09 日日都請半日陪佢, 真係好期待26/08既來臨~

好呀~ 希 ...

elsasiu,
thanks very much for your info. ah, so useful for me as I dont know all details from the school bus driver.
so happy can take bus together with them.
so we may meet later on the bus wor.
^_^
原帖由 elsasiu 於 09-8-3 23:26 發表
Hi....Coylo,

我今日問過譚太,車費由1/9開始計而28/8及31/8都不用計另有1或2日家長可陪小朋友一起乘坐,但邊兩日就末同學校開會决定。
上車時間及地點還末同司機開會,因他們放假要20幾號才可覆到我地包括(家長陪坐校車) ...

hi :
大家好,我囝囝今年插班k2上午班,可以同你地一齊傾嗎? 因為我都係對呢間幼稚園唔太認識,同大家一樣抱住又興趣又緊張既心情......哈...

同埋我係CGCHAN的朋友,我地兩個仔仔閒時都會一齊去下街既,係度同CGCHAN打個招呼先.

海晴媽,你囡囡而家係咪係學林舍返英文班呀?因為有個小朋友好似佢呀,如果係的話,咁就係我和CGCHAN囝囝既同學仔啦.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 維豬豬 於 09-8-6 14:31 發表
hi :
大家好,我囝囝今年插班k2上午班,可以同你地一齊傾嗎? 因為我都係對呢間幼稚園唔太認識,同大家一樣抱住又興趣又緊張既心情......哈...

同埋我係CGCHAN的朋友,我地兩個仔仔閒時都會一齊去下街既,係度同CGCHAN ...

hello 維豬豬,

你當然可以係度一齊傾下喇, 你仲可以同我地分享下你囝囝當年返k1既情況添, 你囝囝第一日有冇喊呢 ?!

果個唔係海晴黎架, haha~~

BTW, CGCHAN囝囝係讀曾肇添幼稚園咩?! 定係讀聖三一中心呀 ?!

原帖由 coylo 於 09-8-5 23:07 發表
elsasiu,
thanks very much for your info. ah, so useful for me as I dont know all details from the school bus driver.
so happy can take bus together with them.
so we may meet later on the bus wor.
^_^
...

Hi.....Coylo,

唔好意思,我寫錯了日子,應該是(車費由1/9開始計而26/831/8都不用計,另有12日家長可陪小朋友一起乘坐)才對。

HI...海晴媽咪

請問都會駅是否有間髮型屋幫小朋友剪髮有玩具車及玩具馬坐的

原帖由 elsasiu 於 09-8-6 23:49 發表
HI...海晴媽咪

請問都會駅是否有間髮型屋幫小朋友剪髮有玩具車及玩具馬坐的

elsasiu,

係呀, 果間髮型屋有玩具車及玩具馬坐的, 不過我唔記得個名~

Hi 維豬媽:

唔該晒你wor, 幫我介紹埋俾其他媽咪識,
等我幫你都填埋下面個表先 (希望無串錯你仔仔個名啦)

Login ID     Child's Name    AM/PM class (家住)
YML...........朱海晴..............AM (調景嶺)
elsasiu........祉君................AM (油塘)
coylo.....Lee Chun-yin........AM (油塘)
chaukwan...蔡言希.............AM (土瓜灣)
Piglet小豬....             .........AM (       )
^.^morris..             ..........PM (       )
gcchan.......翁朗軒 TOBY......AM (土瓜灣)
維豬豬.........BOSCO............AM (土瓜灣)

Hi YML

唔好意思令你誤會咗tim, 我仔仔唔係讀聖三一中心, 我之前係聖三一中心個留言係大意無睇清楚, 所以留錯咗. 希望 toby仔可以同海晴一班啦, 不過 toby 對住女孩子比較怕羞 & 慢熱.

原帖由 YML 於 09-8-6 17:03 發表

hello 維豬豬,

你當然可以係度一齊傾下喇, 你仲可以同我地分享下你囝囝當年返k1既情況添, 你囝囝第一日有冇喊呢 ?!

BTW, CGCHAN囝囝係讀曾肇添幼稚園咩?! 定係讀聖三一中心呀 ?! ...

原帖由 YML 於 09-8-6 17:03 發表

hello 維豬豬,

BTW, CGCHAN囝囝係讀曾肇添幼稚園咩?! 定係讀聖三一中心呀 ?! ...

其實維維由歲半已經開始返n班啦,仲要係原校讀k1,都一樣係喊到拆天,佢就喊左一個星期左右啦,其實有時佢都唔喊啦,但一聽到有小朋友喊咪又跟住一齊吵下囉.
個個小朋友都係咁既啦,好快就無事啦,k1都係返去玩,有咁多小朋友一齊,佢地好快就會鍾意返學既啦.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

YML...........朱海晴...................AM (調景嶺)
elsasiu........祉君.....................AM (油塘)
coylo.....Lee Chun-yin............AM (油塘)
chaukwan...蔡言希..................AM (土瓜灣)
Piglet小豬....             ..............AM (       )
^.^morris..             ..............PM (       )
gcchan.......翁朗軒 TOBY.........AM (土瓜灣)
維豬豬.........袁浚維 BOSCO.....AM (土瓜灣)
歡迎進入維豬豬愛的小屋

各位媽咪,

係呢~ 你地有冇玩開Facebook 架? 我就有玩開, 而且成日upload 海晴d相上去.

如你地都有, 就add我喇, 咁我地開學日就好易認得到大家, 哈哈~

Facebook: [email protected]

MSN: [email protected] (返工我都online架~)

Hi elsasiu,
so is that from 26.8, 27.8, 28.8 & 31.8 no need to count school bus fee? means still have school bus provide for these period? thanks

原帖由 elsasiu 於 09-8-6 23:26 發表

Hi.....Coylo,

唔好意思,我寫錯了日子,應該是(車費由1/9開始計而26/8及31/8都不用計,另有1或2日家長可陪小朋友一起乘坐)才對。

wow..hello hello!!so many classmate here ah...wow...nice to meet u all!!!

原帖由 維豬豬 於 09-8-7 14:13 發表
YML...........朱海晴...................AM (調景嶺)
elsasiu........祉君.....................AM (油塘)
coylo.....Lee Chun-yin............AM (油塘)
chaukwa ...

原帖由 YML 於 09-8-7 16:29 發表
各位媽咪,

係呢~ 你地有冇玩開Facebook 架? 我就有玩開, 而且成日upload 海晴d相上去.

如你地都有, 就add我喇, 咁我地開學日就好易認得到大家, 哈哈~

Facebook: [email protected]

MSN: yml874@hotma ...

add左你啦,juneli就係我啦...
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 coylo 於 09-8-7 17:41 發表
Hi elsasiu,
so is that from 26.8, 27.8, 28.8 & 31.8 no need to count school bus fee? means still have school bus provide for these period? thanks

非常唔好意思,我會了譚太,我今日再找她問清楚,26/8及27/8要自己乘車,28/8、31/8可乘校車有1或2日可同小朋友乘坐,但要同學開會才知邊日,另這兩日不計車費,車費由1/9開始計。

elsasiu,
many thanks for your useful info., so cu on 26.8

原帖由 elsasiu 於 09-8-8 22:24 發表

非常唔好意思,我會了譚太,我今日再找她問清楚,26/8及27/8要自己乘車,28/8、31/8可乘校車有1或2日可同小朋友乘坐,但要同學開會才知邊日,另這兩日不計車費,車費由1/9開始計。 ...

原帖由 coylo 於 09-8-8 23:52 發表
elsasiu,
many thanks for your useful info., so cu on 26.8

其實大家有無諗過約出來玩下,等小朋友們見下面、認識下呀? 咁樣開學既時候見到自己既朋友仔,大家都唔使唔驚呀.....

你地小朋友各各都係k1就會好d,我囝囝就算識左你地返學都唔會係一齊......
歡迎進入維豬豬愛的小屋

返學前準備

各位K1媽咪,

好緊張呀, 仲有兩日就返學喇~
上星期日早上試下同海晴著晒全套校服, 貼下名貼, 踏下單車, 食下茶點, 比佢有定心理準備~
希望佢到時候乖乖喇~

認到海晴就叫一叫我喇, 星期三早上見~~
‹ 上一主題|下一主題