用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂曾肇添幼稚園~~10年度K2家長召集區 ...
go

聖三一堂曾肇添幼稚園~~10年度K2家長召集區 [複製鏈接]

大家好呀~

我阿女將會讀上午K1班~
有冇其他家長都決定比仔女讀曾肇添幼稚園o家 ?

0    0    0    0

收左囡囡讀上午班. 亦都交左留位費. 但係仲觀望緊會唔會真係入讀呢間學校.

因為到現時為止, 對呢間學校認識唔係太多. 只知道佢有小學同中學. 不過小學係私校. 係咁多.

Hi......海晴媽

收左囡囡讀上午班,可能是同班同學仔。
不過對間學校認識唔多,海晴媽可否比的資料?

hi 各位好,

我仔仔將會入讀上午班, 我都唔係十分了解間學校, 只知仔仔好鍾意, 佢係面試時表現超好, 平時佢對住外人通常唔開金口, 但面試時竟可回應老師提問&應老師要求唱歌, 簡直出乎意料, 佢仲答咗老師2次話鍾意係度返學, 之後我問佢鍾意返緊n1 果間定剛面試依間, 佢都選聖三一, 我會信小朋友嘅直覺, 所以都會同佢轉校.

唔知佢地會唁會同班呢??

如決定比小朋友入讀曾肇添幼稚園既家長請注意~

5月7日
9:00am - 5:00pm
回校辦理入學手續

6月6日
2:00pm - 4:00pm
新生家長日

thanks! my son will attend am class too, but i still hestitate due to no much info for this school!!!
anybody know can tell us?

原帖由 coylo 於 09-4-27 13:35 發表
thanks! my son will attend am class too, but i still hestitate due to no much info for this school!!!
anybody know can tell us?

我阿女都係上午班BOR, 唔知會唔會同你囝囝一班呢~
其實你有咩想知呢~

我想問各位媽媽點解會選聖三一曾肇添幼稚園,而唔選聖三一呢?是否只想小朋友讀半日?還是這間比較好?

原帖由 貓咪館 於 09-5-2 22:59 發表
我想問各位媽媽點解會選聖三一曾肇添幼稚園,而唔選聖三一呢?是否只想小朋友讀半日?還是這間比較好?

點解會選聖三一曾肇添幼稚園呀~
(1) 因我只想囡囡讀半日
(2) 因聖三一堂幼稚園係我母校 (當時只有一間聖三一堂幼稚園, 而唔係有兩間)
(3) 地方大, 空氣好, 小朋友活動範圍多

我個囡都係收咗上午班, 都好期待听d人講個個小朋友都返得好開心, 可能同你哋同班哦

海晴媽,謝謝你的回應。

想請問聖三一幼稚園是否直升聖三一小學呢?而聖三一小學升中的學校好嗎??

原帖由 貓咪館 於 09-5-7 10:14 發表
海晴媽,謝謝你的回應。

想請問聖三一幼稚園是否直升聖三一小學呢?而聖三一小學升中的學校好嗎??

以我所知, 聖三一幼稚園應該可以直升聖三一小學, 因為佢係直資小學, 但我都唔知聖三一小學升中的學校好唔好, 不過聖三一小學口脾都唔錯, 應該都幾好~

你呢~ 你比你囡囡讀聖三一中心幼稚園呀?

海晴媽:

係呀﹐今年9月會讀N班,其實之前都IN了幾間不錯的學校,都收左,成日個心十五十六﹐想俾佢讀學英文好d的學校定係想佢在品德方面的培育多d....最後都係決定讀聖三一,因為覺得教會學校好注重品德,有見好多家長都話讀呢間的小朋友都好開心...

請問知唔知由聖三一轉去協恩的機會大不大呢?因同一間辦學團體?

Hi, Hoi Ching mom,
I will go to the talk on coming sat ah, hope can see u then and more know this school afterwards....
原帖由 YML 於 09-4-28 10:31 發表

我阿女都係上午班BOR, 唔知會唔會同你囝囝一班呢~
其實你有咩想知呢~

原帖由 coylo 於 09-6-4 22:37 發表
Hi, Hoi Ching mom,
I will go to the talk on coming sat ah, hope can see u then and more know this school afterwards....

Hello Coylo,

6/6 你有冇去家長日呀? 大約講咩呢?!
因我同老公去左上海, 所以由海晴公公代去~
海晴讀上午班呀, 希望你小朋友都係讀上午班, 同海晴一班喇, hehe~

hello....大家好,我仔仔9月份都會入學,但係下午班...有無媽咪係下午班呀...

你地會搭校車定自己湊返學呢?
:verycold: :party: :sleep:

Hi, Hoi Ching MOM,
i attend the school talk and only introduce K1-K3's schedule and Primary and Sec. Sch lor
nothing special, and how many class are there lor.
May I know u're hse wife or working mom ah?
as i need to work so i cannot pcik my son to school everyday even i want lor..
we may same class in future ah, really hope so, keep in tocuh ah.
原帖由 YML 於 09-6-10 22:55 發表

Hello Coylo,

6/6 你有冇去家長日呀? 大約講咩呢?!
因我同老公去左上海, 所以由海晴公公代去~
海晴讀上午班呀, 希望你小朋友都係讀上午班, 同海晴一班喇, hehe~ ...

回覆 1# coylo 的文章

hi,

我仔仔都係上午班架
不過我都要返工, 所以唔可以帶返學

Hi! we may be same class wor, even cannot meet each other, we also can still keep in touch in here lor.
as I also as a work mom, so I only can join his some functions if arrange by the school later.
so we still have chance can meet la~~~
原帖由 GCCHAN 於 09-6-18 14:12 發表
hi,

我仔仔都係上午班架
不過我都要返工, 所以唔可以帶返學
‹ 上一主題|下一主題