用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荊冕堂士德or綠陽, 你地收到取錄信未呀? ...
go

荊冕堂士德or綠陽, 你地收到取錄信未呀? [複製鏈接]

荊冕堂士德or綠陽, 你地收到取錄信未呀?
   0    0    0    0

荊冕堂要31/10才有,我還未收到信!我都是報了這兩間,如比你選,你會選那一間???

課程方面:我相信綠楊較傳統,上小學不太辛苦,但荊冕堂較活動.....

價錢方面 : 我問過綠楊,今年2400沒有學券,而荊冕堂就有學券,

真頭痛如何選擇!不過我等荊冕堂收左先算吧!

我都未收到呀, 今日再收唔到就冇希望啦
http://hk.myblog.yahoo.com/babylinus104[Baby Linus's blog/url]

我只係報左荊冕堂士德,都係仲未收到取錄信呀,有無媽咪已經收到?

原帖由 oo7kwchoi 於 08-10-31 10:55 發表
我只係報左荊冕堂士德,都係仲未收到取錄信呀,有無媽咪已經收到?

我問過學校,取錄信是星期五寄出的,
最遲應該星期一收到。
反而,唔收o個o的..佢地仲處理緊...

thank you 各位媽咪報料,我剛剛落街見仲未有信,可能要下星期一吧,但星期一都收吾到,機會應該相應下降囉.我都有報荃浸,但好似仲難過士德,吾知大家應同嗎?

我都覺得士德係大d, 同教材配備多d.但最終都係要看二間收吾收,再作考慮.希望大家都有好消息.

剛剛收到信, 收左讀上午班,
不過仍考慮會否交留位費.

我都收到啦,但係下午班,不過應該會先交留位費啦.

今天收到了,上午校荊冕堂

回覆 # 的文章

我都收到信, 荊冕堂上午.
請問各位媽咪知唔知有冇教Phonics ?

回覆 # 的文章

如果士德係夠學術, 如果心儀係ST.C+KV,應該可以應付明年interview. n1 可以近近地, 玩得開心, 又學到學術. 我見朋友話方方讀完k3, 都可以全英文+普通語interview 小一, 只要間學校夠<學術>. 相比荃浸係較淺的, 應該唔夠<學術>
我仔都讀緊方方n1, 返左2個月已經教左約10個中文生字, 當然未識寫, 但係會認到字, 我偏向較深的課程, 明年k1冇學劵, 所以先轉, 希望德士課程夠深.
所以,我都想請問下德士課程係點 ? interview 時冇介紹.
thank you very much.

我考慮會否交留位費的原因, 就是因為士德好似是
活動教學, 我怕銜接傳統小一時會吃力.  至於york
方面, 我巳交留位費. 另外, 星期尾in St.C, KV.

原帖由 klwy 於 08-11-1 20:59 發表
如果士德係夠學術, 如果心儀係ST.C+KV,應該可以應付明年interview. n1 可以近近地, 玩得開心, 又學到學術. 我見朋友話方方讀完k3, 都可以全英文+普通語interview 小一, 只要間學校夠. 相比荃浸係較淺的, 應該唔夠
...

回覆 # 的文章

等我星期一打去學校問下課程問題先, 又有媽咪話課程係深的. 只不過係活動式教法.

原帖由 oo7kwchoi 於 08-11-1 16:32 發表
我都收到啦,但係下午班,不過應該會先交留位費啦.

我都收到信啦, 都係下午班.  想問下你o地 in幾點o架?? 我有d奇怪, 阿囡全部都識答, 老師仲讚佢, 明明係申請上午班, 但結果係收下午班.  如果係下午班, 我又未必比阿囡讀, 因時間唔好用.

‹ 上一主題|下一主題