用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學生配眼鏡大約幾錢?
go

小學生配眼鏡大約幾錢? [複製鏈接]

請多多指教?
   0    0    0    0

原帖由 Mickey27 於 08-10-30 15:20 發表
請多多指教?

上星期剛剛配了,$180。

簽名被屏蔽

平貴都有,視乎你揀甚麼鏡片和鏡架。有d眼鏡鋪有寫明:鏡連架$180(我唔係好記得確實價錢)。

原帖由 Mickey27 於 08-10-30 15:20 發表
請多多指教?

如果配較襟鏡框(任屈) 就貴D, 但可用1年...我囝囝有3百幾度散光就配咗700蚊, 但配得很準, 度數KEEP 住一年都沒有增加有隻眼還減少中 (係眼科醫生介紹去配的)

醒目開學勳章 王國長老

$180咁平? 我去理大同高登都要$400幾(仲要不出一個月塊鏡就花左要換......)
原帖由 ytpeople 於 08-10-30 09:33 PM 發表
平貴都有,視乎你揀甚麼鏡片和鏡架。有d眼鏡鋪有寫明:鏡連架$180(我唔係好記得確實價錢)。

HK$1,500 at Polyvision   

原帖由 Sincelia 於 08-10-30 22:26 發表
HK$1,500 at Polyvision   

我囝囝最初都係果度配, 但好唔襟又貴...

winniecarson,

would you pls tell me the where is the 配 鏡片location, because my daughter also has around 250 度散光, tks.

我咪話唔係好記得個價錢lor!
不過之前「君媽」話o岩o岩配左副$180!
我印象中高登好貴ga wor!不過售後服務就好好(聽我親戚講)。
請問你話去理大配眼鏡$400,有冇包埋驗眼底服務ga?
(即係放瞳孔果隻)
原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-30 22:14 發表
$180咁平? 我去理大同高登都要$400幾(仲要不出一個月塊鏡就花左要換......)

原帖由 君媽 於 08-10-30 17:52 發表

上星期剛剛配了,$180。

請問在哪裡配? 你是配金屬/膠架?
我個囡在眼鏡88配$300元是金屬架,囡小一,帶金屬架有時會算樑有兩個紅腫的印,膠架會否好d呢 ?

原帖由 kariswinnie 於 08-10-31 10:45 發表

請問在哪裡配? 你是配金屬/膠架?
我個囡在眼鏡88配$300元是金屬架,囡小一,帶金屬架有時會算樑有兩個紅腫的印,膠架會否好d呢 ? ...

我囝囝都係帶金屬框, 但佢又冇話唔舒服咁 ! 如唔舒服都可以調校鼻樑位置架! 我地係旺角中心配, 我覺得幾專業 , 驗眼好詳細, AT LEAST 我囝囝D散光穩定咗,仲有些少改善TIM...

原帖由 winniecarson 於 08-10-31 13:51 發表

我囝囝都係帶金屬框, 但佢又冇話唔舒服咁 ! 如唔舒服都可以調校鼻樑位置架! 我地係旺角中心配, 我覺得幾專業 , 驗眼好詳細, AT LEAST 我囝囝D散光穩定咗,仲有些少改善TIM... ...

我個囡如果在普通眼鏡鋪都話佢未足8歲唔能夠同佢驗,所以佢在視光師處驗完才出去配眼鏡的。

我囡囡沒有在理大驗眼,是在政府眼科中心驗的。
膠架眼鏡連鏡片$180在荃灣南豐中心22/F配(只得一間,看水牌便知)。第一次配眼鏡,不知道好不好用,老公則幫襯了這間店兩三年。

原帖由 winniecarson 於 08-10-31 13:51 發表

我囝囝都係帶金屬框, 但佢又冇話唔舒服咁 ! 如唔舒服都可以調校鼻樑位置架! 我地係旺角中心配, 我覺得幾專業 , 驗眼好詳細, AT LEAST 我囝囝D散光穩定咗,仲有些少改善TIM... ...

would you pls tell me the detail address in 旺角中心? tks.

原帖由 YinYuMami 於 08-11-1 18:24 發表

would you pls tell me the detail address in 旺角中心? tks.

我EMAIL 地址給妳, 請給我妳的EMAIL ADDRESS, THANKS.

其實百零二百蚊一副, 好多樓上舖都做到, 就算街舖商場舖, 都都二三百左右, 不過如果負擔得起, 鏡片不妨揀好D, 對眼睛好一點, 反正都係多一百幾十, 至於鏡框只要舒服就可以, 小朋友唔需要用名牌, 特別係男仔, 好快又爛一副.

原帖由 winniecarson 於 08-11-2 23:57 發表

我EMAIL 地址給妳, 請給我妳的EMAIL ADDRESS, THANKS.

pls e-mail to:

[email protected]

thanks.

Pls e-mail :[email protected]

原帖由 YinYuMami 於 08-11-1 18:24 發表

‹ 上一主題|下一主題