用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 今日寄左表喇,唔知幾時in 呢
go

今日寄左表喇,唔知幾時in 呢

今日寄左表喇,唔知幾時in 呢

今個星期六開始有面試啦!

原帖由 tym327 於 08-10-29 16:01 發表
今個星期六開始有面試啦!

阿仔星期六IN..原本係8號, 因為撞咗其他學校既INTERVIEW,所以轉所今個星期六, 你可以過兩日打問架

唔該晒,由佢啦,唔打喇,其實11月個個星期6都會有得In 分身都唔掂

放心啦! 實會有你個小朋友份面試o既!!!
面試會分幾日o架嘛!!

原帖由 fc1668 於 08-10-29 23:56 發表
唔該晒,由佢啦,唔打喇,其實11月個個星期6都會有得In 分身都唔掂

你幾點呀? 我10點半呀, 你認住我囡個嘜頭啦 keke

原帖由 jojoplanet 於 08-10-29 23:43 發表

阿仔星期六IN..原本係8號, 因為撞咗其他學校既INTERVIEW,所以轉所今個星期六, 你可以過兩日打問架
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

原帖由 winwin815 於 08-10-30 21:55 發表
你幾點呀? 我10點半呀, 你認住我囡個嘜頭啦 keke

我係10點呀...其實都好簡單...我個仔唔係好鐘意坐係課室, 成日要出去, 又要去PLAYGROUND唔比佢去佢又係度坐同瞓係地下呀..唉..

有信喇,係11月8號10點半呀,唔得喇,撞時間呀又,聽日試下有無得轉再下一個星期6先,唔得就放棄喇

fc1668,

有冇改到時間呀??

原帖由 fc1668 於 08-11-2 23:34 發表
有信喇,係11月8號10點半呀,唔得喇,撞時間呀又,聽日試下有無得轉再下一個星期6先,唔得就放棄喇

之前有好多人話改到架, 但係個時interview初期, 要改都仲有好多時間可揀, 依家應該差不多尾聲(以我所知, 差不多nov 每個sat都有), 所以唔sure仲可 唔可以改

原帖由 kimmiechiu 於 08-11-27 09:51 發表
fc1668,

有冇改到時間呀??
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

原帖由 winwin815 於 08-11-27 10:27 發表
之前有好多人話改到架, 但係個時interview初期, 要改都仲有好多時間可揀, 依家應該差不多尾聲(以我所知, 差不多nov 每個sat都有), 所以唔sure仲可 唔可以改

...

你個bb戰績有冇新進展呀?都係諗住讀又一村?

我只係報左3間幼稚園咋, 1係崇真, fail左, 二係又一村, 三係禮賢, 未有耐先有得in, 不過應該都唔會轉架啦, 我覺得又一村好好, 各方面都配合到我

原帖由 jojoplanet 於 08-11-29 09:08 發表

你個bb戰績有冇新進展呀?都係諗住讀又一村?
歡迎參觀『文。穎之家』

阿仔崇真都FAILED左...星期六考完創價, 阿仔表現好好, 不過我諗就算有位都係得番下午班...又一村係好好不過只係我覺得佢學費係偏貴, 校車又貴..

原帖由 winwin815 於 08-11-29 22:27 發表
我只係報左3間幼稚園咋, 1係崇真, fail左, 二係又一村, 三係禮賢, 未有耐先有得in, 不過應該都唔會轉架啦, 我覺得又一村好好, 各方面都配合到我

學費全日黎講又唔算好貴啫, 你同邊d學校比, 其實我無興趣報個d我係無study過, 只係同囡囡依家間學校比, 我囡囡學校係沙田區, 全日(佢係幼兒學校, 所以係8-6), 今日k1扣埋學券都要$18xx喎, 又一村好似係$23xx, rite? 咁多幾百元, 但係配套好些少, 每日一堂英文, 好似ok喎, 我睇幾間學校既校車, 好似都係咁上下, 我住大圍, 其實一個站only, 又或者有巴士直到, 我同我老公諗緊可唔可以自己湊返學

原帖由 jojoplanet 於 08-12-1 09:32 發表
阿仔崇真都FAILED左...星期六考完創價, 阿仔表現好好, 不過我諗就算有位都係得番下午班...又一村係好好不過只係我覺得佢學費係偏貴, 校車又貴..
歡迎參觀『文。穎之家』

沙田都係一個站咁好??我個仔返學會老公湊, 放學就未決定...

我阿仔讀半日, 又一村相比創價, 禮賢個d係貴d...

原帖由 winwin815 於 08-12-1 12:13 發表
學費全日黎講又唔算好貴啫, 你同邊d學校比, 其實我無興趣報個d我係無study過, 只係同囡囡依家間學校比, 我囡囡學校係沙田區, 全日(佢係幼兒學校, 所以係8-6), 今日k1扣埋學券都要$18xx喎, 又一村好似係$23xx, rite?  ...

係呀, 火車既話, 大圍跟住就九龍塘啦嘛, 如果巴士, 仲方便, 唔使行去火車站, 如果等到無冷氣巴士, 仲係$3.x咋, 所以我老公話咁自己湊囉, 其實我囡囡育嬰園有幾多朋友仔都讀, 所以又諗下仲有冇方便一齊返學, 又平d

我又無留意其他個d幾多學費, 禮賢唔係算貴過又一村咩??? 我聽聞係喎, 唔緊要啦, 你等confirm晒有邊幾間學校收你仔仔, 先再決定

原帖由 jojoplanet 於 08-12-1 12:35 發表
沙田都係一個站咁好??我個仔返學會老公湊, 放學就未決定...

我阿仔讀半日, 又一村相比創價, 禮賢個d係貴d...
歡迎參觀『文。穎之家』

你講自己搭, 我以為你講校巴係第一站添...禮賢扣埋學卷唔駛1千架..

原帖由 winwin815 於 08-12-1 14:11 發表
係呀, 火車既話, 大圍跟住就九龍塘啦嘛, 如果巴士, 仲方便, 唔使行去火車站, 如果等到無冷氣巴士, 仲係$3.x咋, 所以我老公話咁自己湊囉, 其實我囡囡育嬰園有幾多朋友仔都讀, 所以又諗下仲有冇方便一齊返學, 又平d

...

係呀, 我話我自己湊, 不過如果搭校巴, 我估都係尾站, 因為我係獅隧口咁制

icic, 但係禮賢好難入

原帖由 jojoplanet 於 08-12-1 14:46 發表
你講自己搭, 我以為你講校巴係第一站添...禮賢扣埋學卷唔駛1千架..
歡迎參觀『文。穎之家』

原帖由 winwin815 於 08-12-1 14:53 發表
係呀, 我話我自己湊, 不過如果搭校巴, 我估都係尾站, 因為我係獅隧口咁制

icic, 但係禮賢好難入

我2個同事個女都係細女, 早幾年禮賢都收佢地不過無謮..但今年間間都收多咗申請..係難d...其實我最鐘意係崇真英普班..唉..但衰左..

其實我有個朋友去左tt個open day, 話d外籍老師唔太友善, 佢專承帶囡囡去玩, 睇下囡囡鐘唔鐘意間學校, 但係佢囡囡去d counter玩, d外籍老師唔so佢, 我估因為佢地d外籍老師係同小學部share, so未必識handle咁細既小朋友, 所以tt唔收我囡, 就隨緣啦, 可能係天意

原帖由 jojoplanet 於 08-12-1 14:56 發表

我2個同事個女都係細女, 早幾年禮賢都收佢地不過無謮..但今年間間都收多咗申請..係難d...其實我最鐘意係崇真英普班..唉..但衰左..
歡迎參觀『文。穎之家』