用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有無媽媽買過夢圓圓夢蒙特梭利88件.. ...
go

請問有無媽媽買過夢圓圓夢蒙特梭利88件.. [複製鏈接]

0    0    0    0

我朋友之前買過,好壞參半啦, 其實覺得ok個d, 都要我朋友花時間fix 返, 有木刺呀,有d佢話送到嚟已冚崩晒, 後來,佢同我計過, (因我係係Little Montessori 度買) 其實,有d 好似夢圓圓平好多, 但其實買咗返嚟都未必用得,都係要係第二度買過 or 要晒時間整返, 計落就仲貴咗,

我睇過88件個隻, 有好多好大件既教材, 有0的地毯, 櫃個0的未必有用, 我而家諗緊買20件0個0的, 再加20件冇個0的, 同埋我睇過88件都唔係齊哂架!!

我個人覺得20件套裝已經好夠小朋友玩,可以由1-yr 玩到8-yr都得, 1-yr時可玩 "粉紅塔", 粽色梯等, 主要係學顏色同訓練bb雙手協調d, 一路大時可現加減數, 郵票等, 我之前都買左一套, 係$18xx, 但我朋友擒日send左另一間d資料俾我, 係香港, 20件裝都係賣$11xx, 有興趣可留e_mail, 我send俾你,

我冇買88件套裝,只係選擇有興趣的,正如之前有位媽咪講,質素好壞參半,個人認為,有顏色的(如色板)較為擔心,因為好快就脫色,而木色的(如圓柱體),質素不俗.

原帖由 stmmtoys08 於 08-11-17 11:55 發表
我個人覺得20件套裝已經好夠小朋友玩,可以由1-yr 玩到8-yr都得, 1-yr時可玩 "粉紅塔", 粽色梯等, 主要係學顏色同訓練bb雙手協調d, 一路大時可現加減數, 郵票等, 我之前都買左一套, 係$18xx, 但我朋友擒日send左另一 ...

SEND 給我: [email protected]

THANKS !

不過留意20件裝係0的咩, 平個套同貴個套0的野好似有少少唔同

Please PM me or send E-mail to me

[email protected]

Thanks

原帖由 stmmtoys08 於 08-11-17 11:55 發表
我個人覺得20件套裝已經好夠小朋友玩,可以由1-yr 玩到8-yr都得, 1-yr時可玩 "粉紅塔", 粽色梯等, 主要係學顏色同訓練bb雙手協調d, 一路大時可現加減數, 郵票等, 我之前都買左一套, 係$18xx, 但我朋友擒日send左另一 ...

send 左條 link俾你地啦, check下啦.... 係呀, 其實係買野前最好要問清楚, 會包括d 咩, 咁就唔會有錯啦..

Would you please also send me the link?  Many thanks!

原帖由 stmmtoys08 於 08-11-26 14:09 發表
send 左條 link俾你地啦, check下啦.... 係呀, 其實係買野前最好要問清楚, 會包括d 咩, 咁就唔會有錯啦..

Received with thanks!

原帖由 NewSnoopy 於 08-11-26 14:30 發表
Would you please also send me the link?  Many thanks!

回覆 # 的文章

客氣
希望大家可以互相交流下啦

我都想購買$18XX 那兒同$10XX 有甚麼分別??我購買那套好?我BB15 個月.謝謝

我用緊$1800果套係木盒,質料平滑過我家姐用紙盒果套.
$10xx果套係紙盒o架.

原帖由 violetbb 於 08-11-26 19:49 發表

我都想購買$18XX 那兒同$10XX 有甚麼分別??我購買那套好?我BB15 個月.謝謝

原帖由 yee媽媽 於 08-11-27 02:09 發表

O廿 $10XX 個套都OK 嗎?????

yee媽媽,

請問妳係邊到買, 我都有興趣買木盒裝, 同埋係唔係好大盒呢?

原帖由 yee媽媽 於 08-11-27 02:09 發表

$10xx果套我唔知,只知係紙盒咋....我家姐之前買左紙盒
我買果套係木盒.

原帖由 yanyvonne 於 08-11-27 10:41 發表

O廿 $10XX 個套都OK 嗎?????

please check pm

原帖由 waferleung 於 08-11-27 10:42 發表
yee媽媽,

請問妳係邊到買, 我都有興趣買木盒裝, 同埋係唔係好大盒呢?

yee媽媽,

收到了, thanks!!

原帖由 yee媽媽 於 08-11-27 18:49 發表
please check pm
‹ 上一主題|下一主題