用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

唉,我去上堂時,sunny group 只有jasmine 一個咋, 我上 3:00-4:00 呀 ! so, 我地未見過 ! 我囡係工人湊的!
另外,我無報課外活動呀,想佢適應耐d先! 可能下學期先報 !

好呀,大家多d互通消息!

原帖由 靚太太 於 09-9-11 17:29 發表
JASMINE MA:

Hello!請問你女女係唔係賓賓揍個女定係媽咪陪個位呢??
我仔仔都係sunny group 叫Plato唔知你有無印象呢?坐係入來table右手邊細d個位呢?

好高興係度搵到咁多IK1 ma ma方便交流,係呢你有無幫小朋友報興趣班 ...

多謝你讚仔仔呀!
不過我去上堂3-4時, 彩虹組只有2個男仔一起, 冇一個靚女同組上3-4, 所以識唔到d靚女呀.

我就只報左星期一, 二興趣班, 英語唱遊 & 中華小墨寶, 等佢適應左再加.
原帖由 靚太太 於 09-9-11 17:36 發表
我認得你個仔仔啦,你仔仔好醒目好高大仲好主動架嘛呀!
係度見到你真係開心喇,你個組有好多靚女同一張table, 真係開心啦!
係呢你有無幫小朋友報興趣班呢?唔知我小朋友會唔會同你小朋友join的一樣呢?我幫小朋友 ...

我記得你, 個時sunny組只有你囡囡一個, 好乖架. 有一日仲帶埋哥哥來陪佢天. 我坐係係隔離.
原帖由 JJAZ 於 09-9-11 17:52 發表
唉,我去上堂時,sunny group 只有jasmine 一個咋, 我上 3:00-4:00 呀 ! so, 我地未見過 ! 我囡係工人湊的!
另外,我無報課外活動呀,想佢適應耐d先! 可能下學期先報 !

好呀,大家多d互通消息!

...

jacob ma,

你今日收到報興趣班回條無呀 ?
我今日收到啦 , 仲有個時 summer course 既 dvd 呀 , 原來 miss 都影左好多相呀 !  hebe 一路睇, 一路叫朗朗 tim 呀 !

義工你有無報 ?  我報左芭蕾舞幫手換衫呀 , 因為我都想睇下 hebe 係點樣跳 ! 不過如果人多, 可能要抽籤先得 lur

原帖由 basicjanny 於 09-9-12 00:20 發表
多謝你讚仔仔呀!
不過我去上堂3-4時, 彩虹組只有2個男仔一起, 冇一個靚女同組上3-4, 所以識唔到d靚女呀.

我就只報左星期一, 二興趣班, 英語唱遊 & 中華小墨寶, 等佢適應左再加.
...

jacob ma,

甘真係好唔掂 .... 有排忍佢地 tim 呀 !

係呢你幾 $$ 車費 ?? 我 $ 801 去官塘呀

原帖由 basicjanny 於 09-9-11 14:29 發表
hebe ma,

12號車. 不過1.5 ma話就算投訴都好難改善 , 為有自己跟緊d.

係唔係因為第1日你地都有跟車去學校, 依架無而唔開心呢?

Macro媽,
我囡今日都有講 "主任"  "校長" 呀, 係個本普通話書度 , 仲貼埋佢地個樣架 !

你搵番本書未呀 ??  我估都係其他同學唔小心放埋入書包呀 ..... 我囡 9 月出世, 今個月 9/30 birthday party 呀 !

我估佢一定超開心姐

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-11 09:34 發表
HI, 係呀, Macro媽
我個仔話佢係月亮組喎!佢話同你個囡坐喎!不過尋晚我同佢睇書,佢唔見咗本english rythm兒歌書,粉紅色!至於普通話歌,佢話學咗白主任喎!但我見學校歌印咗已授,叫佢唱,佢話未教喎!真係唔知佢講咩!

尋日佢話都 ...

basicjanny, 好開心大家都係同一組呀, 唔怪之我阿仔張相我都唔認得佢, 原來你返3.00-4.00. 遲d 學校有function,我地相認下啦,哈~~我見我地group total: 有八個小朋友同組的, 我地返1.15-2.15 total:返左6個小朋友, 咁應該3.00-4.00返兩個right?
同埋你個校巴叔叔真係好唔掂呀-.-

原帖由 basicjanny 於 09-9-11 14:03 發表
chuchu,
我仔同你個囡囡都係同一組呀, rainbow group !

靚太太, 我個囡尋日落校車返到home, 就狂打乞痴, 跟住流nose 水啦, 唉, she get a running nose呀, 唉, 跟住尋晚拿拿聲同佢飛去法國睇, 尋晚仲發埋燒同埋咳. 唉. 今早now.我老公同佢再去睇, 我諗阿囡mon 都返唔到學, 正式黎講返左1week就病病啦,唉. 希望佢快d 打低d 病菌,流感太利害了, 仲有呀 我地個組好高大個男同學仔叫gerogewah呀, 唔係jacbo黎架, heehee, now我發現total: 我地rainbow group係有四男四女的,

原帖由 靚太太 於 09-9-11 17:29 發表
JASMINE MA:

Hello!請問你女女係唔係賓賓揍個女定係媽咪陪個位呢??
我仔仔都係sunny group 叫Plato唔知你有無印象呢?坐係入來table右手邊細d個位呢?

好高興係度搵到咁多IK1 ma ma方便交流,係呢你有無幫小朋友報興趣班 ...

hebe媽,

我打咗問班主任,佢話收咗嚟蓋印喎!
咦,尋日嗰個英語拼音你有無去呀?
係囉,我記得你個女係9月生日,咁30/9又唔洗著校服,又有得食同玩,小朋友實好高興!

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-12 01:45 發表
Macro媽,
我囡今日都有講 "主任"  "校長" 呀, 係個本普通話書度 , 仲貼埋佢地個樣架 !

你搵番本書未呀 ??  我估都係其他同學唔小心放埋入書包呀 ..... 我囡 9 月出世, 今個月 9/30 birthday party 呀 !

我估佢一定 ...

Hebe ma,

你幫囡囡報咗咩興趣班呢?司機叔叔打咗比我lu!
義工你仲報咗咩呢?

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-12 01:27 發表
jacob ma,

你今日收到報興趣班回條無呀 ?
我今日收到啦 , 仲有個時 summer course 既 dvd 呀 , 原來 miss 都影左好多相呀 !  hebe 一路睇, 一路叫朗朗 tim 呀 ! :joyous: :joyous:

義工你有無報 ?  我報左芭蕾舞 ...

Macro媽,

phonics 交左 $$ 唔記得去呀

你呢 ????

我 g 你仔講白主任係咩啦, 呢 2 日 hebe 都勁講呀   

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-13 08:35 發表
hebe媽,

我打咗問班主任,佢話收咗嚟蓋印喎!
咦,尋日嗰個英語拼音你有無去呀?
係囉,我記得你個女係9月生日,咁30/9又唔洗著校服,又有得食同玩,小朋友實好高興!

...

Macro媽,

報左 english pg , ballet ,
精英小劇院

11:30 上車 lur, 好早食飯呀

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-13 08:39 發表
Hebe ma,

義工你仲報咗咩呢?

marco ma,

報左呢度

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-13 08:39 發表
Hebe ma,

義工你仲報咗咩呢?

hebe 媽媽, Macro媽,

Aster is also in IK1(F).

童童明明係IK1L的..但日日都話你個女係佢同學仔..入同一個班房上堂喎~
真搞笑~

原帖由 jacy 於 09-9-13 14:30 發表

[http://www.snugglepie.com]

童童都報左精英小劇院呀,佢仲早...11點就上車...因為太早上車..所以我都只幫佢報左一樣...

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-13 12:41 發表
Macro媽,

報左 english pg , ballet ,
精英小劇院

11:30 上車 lur, 好早食飯呀
[http://www.snugglepie.com]

童童 ma,
係架 , 真係怕太早唔知點攪 ..... 一起身真係食飯架啦 !
仲有啱啱番左 2 個星期 , 而家都未習慣 ..... 10:00 起身 , 中間無得瞓晏覺直到 10:00 pm 先入房 !  我都怕佢唔多夠精神 , 你童童仲有無午睡呀 ???

原帖由 chris712 於 09-9-14 00:01 發表
童童都報左精英小劇院呀,佢仲早...11點就上車...因為太早上車..所以我都只幫佢報左一樣...

aster ma,
你囡囡係邊一組呀 ??
我囡係白雲組, 佢而家剩係識 " marco " 同 " emma " 咋 ..... 其他個 d 唔多識講邊個打邊個
原帖由 jacy 於 09-9-13 14:30 發表

天文台改發三號強風信號啦, 各位 IK1 既家長 ..... 今日唔水番學啦 !!!

‹ 上一主題|下一主題