用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

你好,我係cicy媽咪

我都覺得第 2 個真係困身好多,家姐細個有pg番,細佬到現在都冇....

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-24 01:02 發表
本本 ma,

好耐架啦 , 個時佢報平日 weekday 麻 .... nicole 9 月會番樓下既 n1 ,我估而家有位佢都唔番 ywca lur !

係呢 , meme 番左幾耐呀 ?  我皓 b 暫時一個 pg 都無番過 , 第 2 個真係困身好多 .... 分身乏術甘 ...

思思媽咪﹐

你今日搵我咩樹呀?唔好意思,今天比較忙!都唔記得覆番你電話!

原帖由 思仔 於 10-5-24 22:54 發表
你好,我係cicy媽咪

我都覺得第 2 個真係困身好多,家姐細個有pg番,細佬到現在都冇....

今天交咗lu,希望有位啦!唔係又要搵其他活動比小朋友,到時頭都大,依家好多暑期班都已開始報名!

原帖由 basicjanny 於 10-5-24 22:52 發表
我都係報半日班, 趕住今日交左了.

macro ma,

係呀, 我都係今早交左 ...... 是但揀左一樣一 d 比佢,
希望仲有位啦 !!

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-24 23:04 發表
今天交咗lu,希望有位啦!唔係又要搵其他活動比小朋友,到時頭都大,依家好多暑期班都已開始報名!

cicy ma,

你好呀, 好開心係度見到你呀

我囝又係鄉下仔一名,  咩野 pg 都無番過 .....
hebe 番左暑期班我睇下有咩比佢玩下啦 !!

原帖由 思仔 於 10-5-24 22:54 發表
你好,我係cicy媽咪

hebe ma, meme都係淨係去ywca番pg, 無參加其他, 而家番左半年嘞, 我地呢d miss yip迷, so far 覺得都好好, 雖然meme番到去依然勁cool, 不過佢番到去係好專心上堂

一陣番去會幫你問下細路仔個申請, 希望可以早d上堂la, 我個人覺得早d俾小朋友上pg會比較易教導佢地紀律, 今期有幾個新同學都近兩歲, 真係紀律上難control d, 工人姐姐成日要捉仔

有第二個小朋友真係困身, 時間難安排好多
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-24 01:02 發表
本本 ma,

好耐架啦 , 個時佢報平日 weekday 麻 .... nicole 9 月會番樓下既 n1 ,我估而家有位佢都唔番 ywca lur !

係呢 , meme 番左幾耐呀 ?  我皓 b 暫時一個 pg 都無番過 , 第 2 個真係困身好多 .... 分身乏術甘 ...

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

我冇同cicy報暑期班,打算暑假,家姐不用返學,帶兩個周圍玩,唔洗限住時間接返學,放學

曦Hei媽
我想問你交左學費,雜費,校車的支票未?
通告寫31/5~4/6,可以提早交嗎?

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-24 22:58 發表
思思媽咪﹐

你今日搵我咩樹呀?唔好意思,今天比較忙!mouth:" />都唔記得覆番你電話!

hebe ma
請check pm

cicy mami,

ok .... 我一陣打比你啦 , 因為而家要去接 hebe 校車呀 !!

call u later

原帖由 思仔 於 10-5-25 12:38 發表
hebe ma
請check pm

HEBE MA,

問左miss yip, 細佬仔張form未到佢手, 不過佢話真係好多人排緊   下星期再幫你問下

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

本本 ma,

sorries 呀 ..... 原來我 hb 未寄張 form 呀, 佢搵唔到我仔既 id 相 .... 可能要今個星期六先寄到啦 !!

唔好意思呀 , 攪到你

原帖由 corriatai 於 10-5-26 13:01 發表
HEBE MA,

問左miss yip, 細佬仔張form未到佢手, 不過佢話真係好多人排緊   下星期再幫你問下

今日去左學長會 .... 原來我囡唔多接受上 k 2 , 同埋成日都坐唔定 !!

佢仲講好多小朋友上到 k 2 可能開頭唔多習慣 , 又黎一個黑暗期 ..... 煩 c 人啦

hello! 學期尾啦, 咁快又一年, 祝各位小朋友開開心心, 學業進步! 又講下上次話博博疑似被咬事件. 果次個傷口好返少少, 消了腫後, 我就見到好清楚係兩隻手指甲"咪"落去整到的傷口(諗起都心痛). 咁我同廖老師講開電話就話俾佢知有件咁o既事, 佢話會問下小朋友. 跟住上星期見家長, 廖老師就話俾我知問了博博係唔係XXX "篤"佢, 佢話係, 老師又去問XXX, XXX 都答話係, 跟住老師就望住我同老公, 無講o野喇, 咁我等了幾秒, 話, 哦, 都唔緊要啦, 過o左咁耐, 不過真係要小心些, 因為無咩理由我個仔俾人掀起件衫到心口仲要俾人篤到流血都無老師睇到. 雖然話好可能是在洗手間發生.

另外, 大家係唔係都會去23/6個performance day?? 好似好得意咁, 博博日日返來都跳果隻舞, 真係好想睇!
‹ 上一主題|下一主題