用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

aster ma,

希望 aster 快 d 好番啦 !

原帖由 jacy 於 09-9-16 12:35 發表
Hi All,
Aster 病了, !今天不返學

今日校車 12:40 超準時, 希望放學都係 5:20 到啦

頭先落黎見到得家姐仔一個,仲以為妹妹唔肯返學tim~
妹妹快d好番啦~聽日可以一齊坐番校車~

係喎,帶佢地番學既係嬤嬤定婆婆呀?

Hi All,
[http://www.snugglepie.com]

今日先激死,平時12:20到,今天工人12:30打比我,話校車仲未嚟,咁我打比校車叔叔,佢話乜你個仔唔係上興趣班咩,我話10月先開始喎!咁佢話轉頭比電話我,緊住話返轉頭車返個仔!好彩,工人都早打比我,再繼續等,又唔打比我,我諗要自己call的士!

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-16 15:57 發表
唔係化 .... 日日都唔同時間 ??
其實 set 哂係 11:00 未仲好, 前後都唔會差個 5-10 分鐘 !

不過呢間深崇獨市生意 , 向來都係口啤麻麻 ..... 無計

...

Aster媽,

睇咗醫生未呀?aster快啲好番啦!

Hi All,

暫時未有一日準時!希望遲啲有改善!

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-16 16:03 發表
今日校車 12:40 超準時, 希望放學都係 5:20 到啦

其實我都唔係好明,番學的校車遲得唔算多,

1255等,通常0102左右黎到
點解放學就要遲成半個hr...
0525等,通常0550先到

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-16 16:47 發表
暫時未有一日準時!希望遲啲有改善!

嘩, 乜甘都攪錯架 ??

今日我放學都遲, 去到 5:40 先黎又浪費左我 20 分鐘呆等啦

仲有呀.... 今日 hebe 番黎唱隻新歌, 中文書入面 "快來 快快來 我的坐位在哪裡 .... " 不過得頭 2 句講到, 其他個 d 係外星話黎架
原帖由 曦Hei媽 於 09-9-16 16:44 發表
今日先激死,平時12:20到,今天工人12:30打比我,話校車仲未嚟,咁我打比校車叔叔,佢話乜你個仔唔係上興趣班咩,我話10月先開始喎!咁佢話轉頭比電話我,緊住話返轉頭車返個仔!好彩,工人都早打比我,再繼續等,又唔打比我,我諗要自己call的 ...

放學遲 .... 我估係因為分番 d 人仔去唔同車個下煩, 你 g 啦 k 1 真係個個都行得慢加埋發緊夢甘 ....一定左對右對先開車 !  所以遲就一定 , 希望第日真係有改善啦 !

原帖由 chris712 於 09-9-16 17:46 發表
其實我都唔係好明,番學的校車遲得唔算多,

1255等,通常0102左右黎到
點解放學就要遲成半個hr...
0525等,通常0550先到

Hebe媽,

我個仔又無唱中文書入面嗰首喎,我聽到佢唱英文歌,good morning,good morning跟住都係外星話!問佢食咩茶點,佢話崇真包包+牛奶!我見佢書包裏面啲功課,通告,手冊全部無收!你呢?

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-17 05:32 發表
嘩, 乜甘都攪錯架 ??

今日我放學都遲, 去到 5:40 先黎又浪費左我 20 分鐘呆等啦

仲有呀.... 今日 hebe 番黎唱隻新歌, 中文書入面 "快來 快快來 我的坐位在哪裡 .... " 不過得頭 2 句講到, 其 ...

我個仔尋日1:00先上到校車,平時12:20分,我諗佢返到去遲咗,唔知係咪咁,老師無收佢啲功課同手冊呢?

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-17 05:43 發表
放學遲 .... 我估係因為分番 d 人仔去唔同車個下煩, 你 g 啦 k 1 真係個個都行得慢加埋發緊夢甘 ....一定左對右對先開車 !  所以遲就一定 , 希望第日真係有改善啦 !

...

hebe ma,

係呀, 同上車有個mama係nurse來架.
原帖由 chickenwing2006 於 09-9-16 01:01 發表
jacob ma,

其實可能好多家長都報左名唔去 .... 唔係都唔會先收 $ 20 訂啦 !

好彩 $ 20 咋 , 唔係真係 "氹" 心呀

課室我地個個可能係後加架, 裝修同佈置都唔多同其他甘既 .... 不過我估  ...

She is ok now!係嬤嬤

THanks! Aster feels better!
原帖由 曦Hei媽 於 09-9-16 16:46 發表
Aster媽,

睇咗醫生未呀?aster快啲好番啦!

macro ma,

我囡通告袋有收呀, 仲有新通告 tim .... 又有入會交 $ 30 fee 甘 !

仲有派月餅活動 , 真係都幾多花神架

英文 song 佢就都係唱上星期 " hello hello " , tea 就食 chocolate ring
+ milk milk wor !

唔知邊樣真呢 ?

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-17 09:32 發表
Hebe媽,

我個仔又無唱中文書入面嗰首喎,我聽到佢唱英文歌,good morning,good morning跟住都係外星話!問佢食咩茶點,佢話崇真包包+牛奶!我見佢書包裏面啲功課,通告,手冊全部無收!你呢?

...

唔奇 .... 我囡都有 2 次無收

係呢 9/1-9/4, 你有無陪佢上適應班 ??
我係 team b 呀

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-17 09:36 發表
我個仔尋日1:00先上到校車,平時12:20分,我諗佢返到去遲咗,唔知係咪咁,老師無收佢啲功課同手冊呢?

但係我地下午校車番學,同上午班放學是同一車的,為什麼上午班放學就唔遲,下午班番學就勁遲??已經開左個幾星期,仲係咁...嬤嬤日日都等到傻...又唔敢遲d落去等...

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-17 05:43 發表

...

阿女尋日都有收番個手冊功課喎,又有新功課tim~唔等我回來就急不及待咁做左....

佢話食左星星同milk~暖的,唔知係奶粉定鮮奶呢,佢仲話飲水的話,可以自己行出去倒,唔使老師喎,奶奶先要老師倒,唔知係咪呢?

個家教會我冇睇左的話係唔使交$$的,因為已經交左嫁啦!只係update下你個8達通no~~

我有陪佢上適應班,都係team b,咪係我個仔成日扯到鞋嗰個囉!上當好唔專心個佢小朋友!

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-17 15:17 發表
唔奇 .... 我囡都有 2 次無收

係呢 9/1-9/4, 你有無陪佢上適應班 ??
我係 team b 呀

我諗你囡囡講食chocolate ring係真,我問仔仔,佢初初都話係,跟住我話又係食chocolate,上個禮拜食咗兩日喎,佢跟住話崇真包包!

我無新通告呀!啲嘢(通告,手冊,功課)全部都無收,又無新嘢!我依家諗緊仔仔尋日究竟有無返學!

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-17 15:02 發表
macro ma,

我囡通告袋有收呀, 仲有新通告 tim .... 又有入會交 $ 30 fee 甘 !

英文 song 佢就都係唱上星期 " hello hello " , tea 就食 chocolate ring
+ mi ...

Hebe媽,

我今日睇仔仔個書包,通告袋乜都無,我想問尋日派咩通告,幾時deadline!同埋今天係咪無通告呢?thx

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-17 15:02 發表
macro ma,

+ mi ...
‹ 上一主題|下一主題