用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 anyone applying EC P.1 & has brothers or sister stud ...
go

anyone applying EC P.1 & has brothers or sister studying in EC [複製鏈接]

what's your result? rejected or accpected? please share.....
   0    0    0    0

anyone can share....

我有哥哥讀 P.2, 但妹妹被 REJECTED.

回覆 # 的文章

My son's (P1)classmate's younger brother has accepted by EC
家曦仔Nelson

ling2304, me too rejected.  so did you do anything??

原帖由 ling2304 於 08-11-5 09:37 發表
我有哥哥讀 P.2, 但妹妹被 REJECTED.

今日聽呀仔講, 琴日有個老師到佢地班房, 問邊個同學有細佬, 妹想讀EC, 就出去老師到寫低細佬妹個名, 好彩我舊飯都識出去, 仲冇寫錯個名, 話時話, 原來我仔個班有6個有細佬妹都入唔到EC. 上星期見家長, 都同校方反映左, 因為有呀哥, 家姐係EC到讀而唔入, 到D細佬妹出去考其學校都少左分, 因佢地已經唔係首名子女.

原帖由 ling2304 於 08-11-5 22:49 發表
今日聽呀仔講, 琴日有個老師到佢地班房, 問邊倨同學有細佬, 妹想讀EC, 就出去老師到寫伍細佬妹個名, 好彩我舊飯都識出去, 仲冇寫錯個名, 話時話, 原來我仔個班有6個有細佬妹都入唔到EC. 上星期見家長, 都同校方反映 ...

上星期家長日,  在校長的講座中, 他都有提到, 他說有兄姐在讀的小朋友, 機會是比WAITING LIST 的小朋友大, 而且會在今個星期處理. 應該收的機會很大, 你們放心吧!
好多..好靚外貿出口歐美日品牌嬰兒童服裝,快Dclick入去[個人網頁]睇啦!!!

係呀, 我剛收到學校電話, 叫我下午去in, 勁開心呀.

原帖由 ling2304 於 08-11-6 11:58 發表
係呀, 我剛收到學校電話, 叫我下午去in, 勁開心呀.

ling, me too, we are going this afternoon, what time is yours?

我 5點, 所以要請假, 咁順便接埋個仔放學.
你幾點到.

希望大家都入到啦. 大家一齊開心.

Ling2034.

你個仔是舊飯, 咁我個女是大舊飯.  她曾向我講過類似你說的事情, 甚麼 "老師說有無細老妹想到EC......, 但學校有手足口病, ........." 我都不知她說什麼.  若不是你說, 真不知發生什麼事.  我會同細妹今天 in.

mama candy,

你 in 幾點, 我以家坐係屋企等夠鐘, in 完又要再一次等通知, 最好即刻知, 我就即刻比埋留位費.

我本來 in 4:30, 但阿女上了學, 所以改為5:15pm.

Mama candy & Ling 2304,

知道你們可以Interview,相信機會很大,情況如何?是否見盧校長呢?

其實我的大仔今年P1,過兩年細仔也Interview,真擔心他的表現?       人數必多過今年!

有些問題,請教你們。
(1) Interview 當日有否提及哥哥或姊姊是本校生?
(2) 哥哥或姊姊與細妹或細佬性格不同呢?

希望你們取錄,儘快解決疑慮,God bless you family!

CheukWang,

知道你們可以Interview,相信機會很大,情況如何?是否見盧校長呢?
  - 仍在等

其實我的大仔今年P1,過兩年細仔也Interview,真擔心他的表現?       人數必多過今年!
- 今年是2100個申請, 明年理論上會更多.

- 報名表上有得兄姐之資料, 而且 interview 時要自己表白啦.
- 我2個女的姓格亦很不同, 家姐較靜, EC是她的樂園, 非常適合.  妹妹較活, 較主動, 我都有些担心她到了EC, 會管她不到.  就讓主去安排吧!

好開心, 剛學校打黎, 話已收左妹妹, 通知信會係 25號寄出. 希望琴日大家一齊in 個d家長都一樣啦.

mamacandy 你點呀, 收到電話未.

今年是2100個申請,是真的嗎? 不是說有1400個申請嗎?

原帖由 MaMaCandy 於 08-11-7 14:05 發表
CheukWang,

- 仍在等

其實我的大仔今年P1,過兩年細仔也Interview,真擔心他的表現?      ...
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

ling2304,

恭喜!恭喜!請問昨天是誰Interview 你們?

原帖由 ling2304 於 08-11-7 15:17 發表
好開心, 剛學校打黎, 話已收左妹妹, 通知信會係 25號寄出. 希望琴日大家一齊in 個d家長都一樣啦.

mamacandy 你點呀, 收到電話未.

我都唔知WOR, 因家長唔洗IN, 成班細路, 閉門會審咁, 有幾個MISS & 盧校長.

恭喜晒你呀!我都替你開心!

原帖由 ling2304 於 08-11-7 16:53 發表
我都唔知WOR, 因家長唔洗IN, 成班細路, 閉門會審咁, 有幾個MISS & 盧校長.
‹ 上一主題|下一主題