用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 think international kindergarten (Lagana City)
go

think international kindergarten (Lagana City) [複製鏈接]

好心急吖........有無人已經收到think的取錄信?
因為我個仔interview時的表現好麻麻, 又係細仔,
我真係好驚學校唔收, 點算?
有無人in過呢間幼稚園可以分享下???
   0    0    0    0

原帖由 rabbitann 於 08-10-23 16:39 發表
好心急吖........有無人已經收到think的取錄信?
因為我個仔interview時的表現好麻麻, 又係細仔,
我真係好驚學校唔收, 點算?
有無人in過呢間幼稚園可以分享下??? ...

我阿女都有in, 佢係大女, 我都未收到信呀, 佢話兩個星期後先會寄信通知.

雖然未收信,但係面試後老師話我小朋友應該冇問題。希望唔係安慰說話喇!始終我小朋友係細仔,講說話都仲係單音

回覆 # 的文章

SCKnight
你就好啦, 老師同你講左無問題就應該ok啦.  你總有無報其他? think如果收, 你係唔係一定揀佢?  其實佢學費都真係幾貴...

karina302
你個女應該係interview表現唔錯? 我個仔就麻麻啦, 係啦, 你總有無報其他?

有呀!都幾多
啟思,迦南,德寶,KV,St Cat,培正,創價等等
就係因為貴,所以報多幾間試下o羅!

原帖由 rabbitann 於 08-10-24 10:10 發表
karina302
你個女應該係interview表現唔錯? 我個仔就麻麻啦, 係啦, 你總有無報其他?

都ok啦, 老師叫佢做d野都做到晒....但呢間都係後備.....
有呀, 報左st. catherine, 真光(大坑), 寶血, cannan(kowloon tong), daimond hill靈糧, 將會報宣道, st. paul, 你呢?
st. paul, st. catherine先係我既首選.

我都等緊results ar, 雖然佢唔係我既1st choice, 但都有d緊張, 話哂都係呀囝第一次既interview!!!

SCKnight
嘩, 你都報左好多間喎.  唉, 我都好想好似你地報埋九龍塘果d好學校, 但係我個仔講野又唔叻, 又係細仔, 我都費時幫佢報. 反而有d九龍塘好的學校學費總平, 有得選舉, 我都唔會選think

Karina 302
你個女好叻女吖, 老師叫佢做d野都做到晒. 如果佢甘叻, 當然要揀d質數好的俾佢讀啦.  其實我都好喜歡宣道, st. paul同st catherine, 不過我個仔唔講野, 所以放棄報名. 唉....

Bear2004
你總有報邊間吖?

我都幫我囡報左成10間,現在有7間回覆去Interview,剛剛在星期六日In左2間(York, Stafford),表現都ok, 老師問野都有答,唔算太差,不過我都係比我囡實習下姐,星期六仲有3間撞時間,我只可以選擇一間Interview(Think, St. Johannes, Creative), 11月就去St. Cat & 根德園Interview(我的2個首選),11月尾去培正,12月就試下HKP(樂基)...哈哈!個個都話我好誇張...報咁多,我怕我囡唔知入唔入到我的首選,咪搵多幾間比佢實習和作後備...有d又未有回覆(劍嗚,創價)

原帖由 SCKnight 於 08-10-25 00:32 發表
有呀!都幾多
啟思,迦南,德寶,KV,St Cat,培正,創價等等
就係因為貴,所以報多幾間試下o羅!

Carol716
好利害吖你報左甘多間.  不過都無壞, in多幾間拿多d經驗.  係啦, 你報左邊間creative同think?

回覆 # 的文章

rabbitann,
相比起其他媽咪我就唔係報左好多間咋, 有KV, Keen Ming, think, York, 創價&啟思小學既幼稚園(但啟幼同KV撞時間, 所以會放棄). 呀囝係細仔, 到而家都係in左一間咋  (KV, Keen Ming將會8/11 in ar).  
我原本到係target St. Cat, 但好失敗missed左enrollment.  而家我既1st choice係KV! 但都要depend on 呀囝當日既心情....開始心思思想報多2間再試下呀.  甘你呢?

回覆 # 的文章

你去完Stafford interview 有無d咩comment ar, 我見網上媽咪comment講到幾好, 但又好似唔係好多人報甘既? 間學校大唔大嫁?  我其實填左佢張成2個禮拜, 但就遲遲都無寄出, 因我覺得佢同好似差唔多甘 (有+ve comment, 但唔太出名同唔多人報.....)

Bear2004
我只係報左creative, think, 啟思咋..
我都好想報st.catherine同kv, 但係明知我個仔實唔得, 所以無報.  我個仔係細仔而且唔多講野 , 你話吖...
希望你可以成功入到kv, 努力吖

原帖由 Bear2004 於 08-10-27 23:00 發表
rabbitann,
相比起其他媽咪我就唔係報左好多間咋, 有KV, Keen Ming, think, York, 創價&啟思小學既幼稚園(但啟幼同KV撞時間, 所以會放棄). 呀囝係細仔, 到而家都係in左一間咋  (KV, Keen Ming將會8/11 in a ...

rabittan
我情況都唔係好你好多咋!同你小朋友一樣我都係細仔一名。考Think日純粹撞彩。上星期啟思就真係凶多吉少。坐唔定之餘,仲答好多問題,不過完全唔channel,因為答左英文。 臨走前仲學黃毓文,隻蕉俾老師,大叫Banana.........
出到門口我好無奈咁讚佢,但即時心口,如果係in St Cat就好喇..........

SKCnight
你個仔都係細仔, 但係佢講野叻麻, 我個仔講野真係...唉
係啦, 你係唔係in藍田o個間啓思? o個間聽講好易入, 唔使驚.

多謝你安慰,係藍田o個間啓思。不過600人申請,得105個位,都好渺茫....
我個仔講野一都唔叻,如果唔like環境,好似隻quail咁。而家都仲係單音詞為主
原帖由 rabbitann 於 08-10-29 11:23 發表
SKCnight
你個仔都係細仔, 但係佢講野叻麻, 我個仔講野真係...唉
係啦, 你係唔係in藍田o個間啓思? o個間聽講好易入, 唔使驚.

SKCnight
下, 藍田間啓思唔係好易入咩?  唉, 2006年實在有太多bb出世. 唉, 唔知點算好?  你宜家有無學校已經收左你個仔吖?  我真係驚我個仔無書讀.  
原帖由 SCKnight 於 08-10-30 00:55 發表
多謝你安慰,係藍田o個間啓思。不過600人申請,得105個位,都好渺茫....
我個仔講野一都唔叻,如果唔like環境,好似隻quail咁。而家都仲係單音詞為主
...
‹ 上一主題|下一主題