用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 Interview 問題????
go

Interview 問題???? [複製鏈接]

今個星期六家姐對孖女Interview, 大家可否話我知會問小朋友和家長什麼問題呢 Thank you
   0    0    0    0

聖母無玷聖心幼稚園面試問題

請問今年問咩?我約咗1/11/2008

我當年就無咩問,佢地會有兩個老師,一個問家長一個同小朋友玩,老師都係問下你點解會選呢間學校,同如果編讀下午班會唔會讀,你記得要答會,因我經驗所得如果妳答唔會讀,咁到時多數冇份(除非你有特別原因講比佢聽點解一定要讀上午班),但如果你答會,到時編了下午班你亦無需灰心,因為去交留位費時佢地有張紙比你填話想轉上午班的,通常都會轉到.(因為d人交左留位費唔讀),但要開學前之會通知o羅!

原帖由 蒙爸爸 於 08-10-25 21:19 發表
請問今年問咩?我約咗1/11/2008

面試的內容

其實面試內容很簡單!
一般都係問吓小朋友的日常生日情況。小孩會否打招呼,早晨,午安。他會不會說出自己的名呢?又會不會跟老師一齊玩玩具及回覆提問!
一般情況下,老師都係很nice,見一陣就ok!取錄與否就係由主任,校長等決定!

如果有家姐在這校讀緊K3,機會高嗎?
但明年就升小一!
同小朋友是細B,現在講說話能力偏差,相信面試時表現一定唔會好好!

老師:現在工作怎樣?適應了嗎?

原帖由 chingko 於 08-10-30 14:07 發表
如果有家姐在這校讀緊K3,機會高嗎?
但明年就升小一!
同小朋友是細B,現在講說話能力偏差,相信面試時表現一定唔會好好!

老師:現在工作怎樣?適應了嗎? ...

對不起!咁耐先覆!你放心,學校一定收你個BB!
多謝你關心,我現在工作得很開心呢!

Dear all,
我想問如果我想給女兒讀明愛幼兒園一年幼兒班,
但K1才轉聖心可不可以......會不會聖心不收??
因大家都是明愛

應該唔會因為讀近明愛而唔收。不過聖心係返半日,明愛係全日吧。

原帖由 prettymothe 於 09-1-19 20:55 發表
Dear all,
我想問如果我想給女兒讀明愛幼兒園一年幼兒班,
但K1才轉聖心可不可以......會不會聖心不收??
因大家都是明愛

Dear myhoneys,
多謝妳回覆,我都知聖心返半日,但易上聖小

原帖由 myhoneys 於 09-1-19 23:35 發表
應該唔會因為讀近明愛而唔收。不過聖心係返半日,明愛係全日吧。

Dear prettymothe,

希望到時轉過利 join 聖心大家庭啦。

原帖由 prettymothe 於 09-1-20 10:23 發表
Dear myhoneys,
多謝妳回覆,我都知聖心返半日,但易上聖小
‹ 上一主題|下一主題