用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍城迦南好嗎?
go

九龍城迦南好嗎? [複製鏈接]

好像沒人提過這分校,想問問大家意見。
   0    0    0    0

有無人可提供意見呀

今日剛剛收到信. 已經收咗.我個仔.
之前.打電話問過. 佢同其他九龍塘迦南.有什麼分別.
佢答我: "沒有分別. 只是九龍塘,地售貴,所以學費貴D.
減了學卷後$660.00 但地方好細.

有沒有人讀緊.比D 意見. 老師好唔好呀!
小朋友活動空間足夠嗎?

HappyToday

面見時請問會問 D 咩?
你覺得老師們好嗎 ?

我都想知呀

我都收到信..呀
收我個囡讀上午班呀..我都好頭痛呀,真的好少人討論過九龍城迦南呀.都唔知情況
但我唯一唔喜歡佢地方太細啦, 而且我仲有十間八間學校都未in..都唔知交唔交留位費 好(因為我個囡係細b所以in的時候到其他大b就差dd啦,我怕佢其他都唔得..咁到時候就慘啦)

希望快d比d意見啦

九龍城迦南,真係好細呀........
但我之前同小朋友去過呢間幼稚園2次,
都係問有關入讀明年k1.

第一次係見到一個可能係校長,
感覺好好,好親切,佢同我講9月先去攞表,
另一次係去攞表時見到ge老師,
一樣好好,我想這應該是一間不錯的幼稚園.
小朋友放學時都好開心.

我的經驗,仲有一間係聖三一曾x添,
個校長帶我同囝囝參觀校........
當時我都有點不好意思,
因為我在學門口看緊招生資料,
佢見到我地就叫我地入去睇下....
呢間學校校長好好人,希望老師們一樣有愛心.

原帖由 kin.kin 於 08-10-27 16:38 發表
HappyToday

面見時請問會問 D 咩?
你覺得老師們好嗎 ?

放心..
面試果陣只係問d簡單問題...例如字卡..
問你叫咩名...
當時阿女未識講野...所以全程無出聲...仲發脾氣。
但老師好有耐性甘..引導小朋友完成面試..
之後仲讚佢叻.乖....(其實唔叻..唔乖.)
我都打定輸數..可能唔收~
但最後都收左...

校長姓潘..戴眼鏡..
好和藹..好細心..
隨時都會留意每個小朋友近況..
常常主動和父母探討孩子在校的情況..

原帖由 monsuki 於 08-10-27 23:35 發表
我都收到信..呀
收我個囡讀上午班呀..我都好頭痛呀,真的好少人討論過九龍城迦南呀.都唔知情況
但我唯一唔喜歡佢地方太細啦, 而且我仲有十間八間學校都未in..都唔知交唔交留位費 好(因為我個囡 ...

點解要令到個2歲左右小朋友甘辛苦呢,,,?
讀得開心就得啦..唔一定要名校..

昨日我同小朋友去左呢間學校interview,
小朋友都可以答晒d問題.......
但即使收佢,我都決定唔讀la.

地方細都未係主原,
最主要係個"操場".....太焗la,
今早已經冇乜太陽,我都覺得焗到透不過氣,
如果到夏天,單靠果d....膠板蓋住,
空氣又唔流通.......我自已真係唔太鍾意呀!

不過,校長真係好好人.

原帖由 CKAU06 於 08-11-2 09:20 發表
昨日我同小朋友去左呢間學校interview,
小朋友都可以答晒d問題.......
但即使收佢,我都決定唔讀la.

地方細都未係主原,
最主要係個"操場".....太焗la,
今早已經冇乜太陽,我都覺得焗到透不過氣,
如果到夏天,單靠果d.. ...

我噚日都有同囡囡去IN, 不過都係....如果佢地收, 阿女都唔讀喇~
老師校長都好好人, 我女INTERVIEW時表現都OK, 不過真係太細太焗喇~

請問各位知唔知今時今日的九龍城迦南係點?

‹ 上一主題|下一主題