用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

早呀,  就快到月尾la, 都唔知點..
原帖由 yiuyiu0728 於 08-10-27 10:00 發表
早晨各位

haganmama,
我冇買你介紹比我的lip cream, 原來我的爆裂原因是我 到缺水. 現在睇了醫生食了藥,冇再 好了.現冇事la.

kt8001

早晨!
你無事就好啦,
點呀!你老闆同你傾成點?
有無得做?

原帖由 kt8001 於 08-10-27 10:13 發表
早呀,  就快到月尾la, 都唔知點..

係唔係, 一定要做1次?

原帖由 beywat496 於 08-10-25 12:27 發表
比你笑死我。

我知你今次食硬佢。

我而家越係避開強哥, 我就越係鐘意強哥。  我放棄了做義工了。

kt8001

http://ssm.hkcampus.net/~ssm-chin/chin/xiuci.htm

上次你話唔見左修辭手法個web site

yiuyiu,

做強哥工人唔係一定要做. 唔自願都可以say"NO".
我頭先同佢傾了一陣. 佢開條件我唔接受,所以都係等佢定我的去方, 因如呢公司結業要比顯散比我. 所以我唔幫佢做定.
原帖由 yiuyiu0728 於 08-10-27 10:27 發表
係唔係, 一定要做1次?

thx, 你
我已睇了,亞女話唔係好祥盡.等佢自己返校問人la.
原帖由 hoganmama 於 08-10-27 11:23 發表
kt8001

http://ssm.hkcampus.net/~ssm-chin/chin/xiuci.htm

上次你話唔見左修辭手法個web site

早ar,
各位

我昨天諗住做返個好媽媽同仔仔佢地温下習.點知我個仔唔敢同我講, 只寫了封信同我講(好似睇情信咁) 媽: 我好有信心,中文.英文都識.你信我. (我都唔知信唔信佢)此終我都係放手比佢.而我個女, 我話唔同佢温, 因佢時時同我講d功課小測試都好易, 她居然哭都唔識收聲. 係都要我同佢温. 佢老豆重好笑以為我迫個女讀書而打佢. 真激死.

原帖由 kt8001 於 08-10-28 10:46 發表
我昨天諗住做返個好媽媽同仔仔佢地温下習.點知我個仔唔敢同我講, 只寫了封信同我講(好似睇情信咁) 媽: 我好有信心,中文.英文都識.你信我. (我都唔知信唔信佢)此終我都係放手比佢.而我個女, 我話唔同佢温, 因佢時時同 ...

我聽說昨天二年級中文又多又深, 唔夠時間做, 有很多小朋友沒有做一頁.

HI KLNMAMA

你小朋友是p2嗎? 我仔同佢另一個fd都係ar, 無做3題重組句子, 大拿拿無左9分, 佢話份卷都幾深
原帖由 klnmama 於 08-10-28 11:15 發表

我聽說昨天二年級中文又多又深, 唔夠時間做, 有很多小朋友沒有做一頁.

原帖由 hoganmama 於 08-10-28 11:33 發表
HI KLNMAMA

你小朋友是p2嗎? 我仔同佢另一個fd都係ar, 無做3題重組句子, 大拿拿無左9分, 佢話份卷都幾深mouth:" />  

我小朋友不是二年級, 是讀高年級

原帖由 hoganmama 於 08-10-28 11:33 發表
HI KLNMAMA

你小朋友是p2嗎? 我仔同佢另一個fd都係ar, 無做3題重組句子, 大拿拿無左9分, 佢話份卷都幾深mouth:" />  

hoganmama,

我個仔都話有3條漏空咗沒做,佢到係噃睇過一次唔夠時間做。

原帖由 klnmama 於 08-10-28 12:30 發表

我小朋友不是二年級, 是讀高年級

klnmama,

請問你小朋友讀幾多年班?

你好klnmama,
我個女都有d深不過佢就剛剛做灑

原帖由 klnmama 於 08-10-28 11:15 發表

下..點解唔做了識的題目先. 唔識的等有時間再做呀. 我個女做了識先之後真係唔識就是旦找個答案寫下去撞下.

HI KLNMAMA

嘩!今年的題目個個都話深架, 唔通強哥又想跳高d. 唔想比其他人追到佢?

原帖由 Sukiho 於 08-10-28 14:20 發表

hoganmama,

我個仔都話有3條漏空咗沒做,佢到係噃睇過一次唔夠時間做。

我無教過亞仔要先做識果d題目ar…….. 之前都未試過唔夠時間做, 我要同亞仔檢討一下點答題先得la
原帖由 kt8001 於 08-10-28 14:49 發表
下..點解唔做了識的題目先. 唔識的等有時間再做呀. 我個女做了識先之後真係唔識就是旦找個答案寫下去撞下.

一定要, 如果唔係有識冇答好唔底.  

原帖由 hoganmama 於 08-10-28 15:07 發表
我無教過亞仔要先做識果d題目ar…….. 之前都未試過唔夠時間做, 我要同亞仔檢討一下點答題先得la

各朋友BBQ 11/16,又多了2個朋友仔LA. 嘩! 共27人      
            beywat x3 (ok)
            chiemi x3 + 4 FD (ok)
            hoganmama x 3(ok)                           
            ktmami x 2 (ok)
            yiuyiu x 2 (ok)
            Sukiho  x 4 (ok)
            kt8001 x 4 (ok)
           Is_Chim x 2 (ok)

‹ 上一主題|下一主題