用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

係ar, e生唔主張脫gar, 會話等d 乳齒自然脫落

你都可去牙保搵姑娘look look
原帖由 beywat496 於 08-10-22 09:45 發表
jansen

我老公堅持要我帶個囡上個星期去咗睇牙醫脫牙, 門牙後面出咗隻牙, 但係前面又未脫落。 (Tseung Kwan O dentist), 可惜入去唔夠兩分鐘就出咗黎, 原因 : 牙醫話小朋友自然脫就得啦, 唔洗搵 dentist, except sp ...

話時話我都覺得仔仔係進步了少少咁多啦, 但都有時都係一舊飯咁. 不過都未知架,現呢個是摸擬都唔知真測時得唔得. 都咪咁開心住.
原帖由 beywat496 於 08-10-21 21:04 發表
真係鄧你開心, 你個仔又比驚喜你了。  我個傻人只令我失望, 又做漏, 又做錯 ~~~~~ 成日顧著傾計, 連老師派回卷都好似發緊夢,

kt8001, 你的努力無白費, 你的補習錢無白費。繼續加油。

cheim1128,

請問點樣入錢比 ...

各位, BBQ bank-in 不急, 到11月左右才入都未遲..(代chiemi答) 到時會叫你地bank-in啦.

原帖由 beywat496 於 08-10-21 21:07 發表

yiuyiu0728,

八掛問吓你, 是否選了我們學校小學, 明年你囡讀小一 ????

十一月尾有好消息, 請你上來單聲。 我住將軍澳, 你住將軍澳嗎 ?  坑口, 寶林, 調嶺 ??

...

緊係啦! 希望亞囡入到強哥

我都係住將軍澳, 如果真係入到強哥,
我一定大字報告給大家知,
開心到暈

===============================

原帖由 beywat496 於 08-10-22 10:55 發表
請問交表時可以附加 profolio 嗎 ?????  你是誇區 or 有48區地址 ?

想起我當日叩門入強哥, 面試後過了日半電告我時, 我簡直不相信, 開心到大叫大哭出來, 書記姐姐叫我平靜d 唔好咁激動。  猛問佢 : 【係咪真架, 你 ...

之前去簡介會時, 校長話唔收profolio,
我就好聽話咁,無交比學校, e家諗番,
我比咩佢收咩.. 我晒全家人d領洗紙,
學校全收,都無比番我,
真係好想強哥收我囡,

我係誇區申請, 其實我都有48區地址,
諗下諗下...無用到

嘩, beywat你真係好勁啫, 做了咁多search真係勁c9, 你唔問我我都要答你. 我會坐校車. 你諗住join你c6, 你唔好咁殘忍啦, 何況到時一定好多c9,唔會悶親你,是悶親你c6啫 .
原帖由 beywat496 於 08-10-22 09:34 發表
hoganmama,

你考慮自行去睇住佢嗎 ?  我會同老公一齊去。我跟校車, 老公自己去 join.

嘩你今日講了咁多嘢, 我都追唔設...哈

hoganmam,唔緊要喎,到時我下你個仔...睇下有冇追女仔. 好耐之前都去過. 不過果時還修理緊迷宮同冇咩嘢玩, 唔知今次會點la,希望唔好令我又失望la.
我仔邊度叻呀, 係我個補習miss係咁粗佢咋. 不過都未正式測, 希望佢正式時唔好失準.   
ma on shan公園我地kinder時去過lu, 今年係亞仔第1次自己去旅行, 我有d 驚佢會走失
原帖由 hoganmama 於 08-10-22 09:32 發表
好叻仔ar

ktmami,

你咪玩我啦, 佢地都係苛x撞棍, 睇到最後先知. 好難講.
原帖由 ktmami 於 08-10-22 09:45 發表
你就好la, 2 個都咁叻.

yiu yiu,
唔係喎,我有個fd是報油基, fd個仔是連1分都冇,只有洗紙, 佢一早叫牧師寫了推薦信, 牧師幫佢比學校, 即收.
另外,一公佈後你好做定progolio,我之前都係叩門,我都冇等抽獎已做定了. 費事到時"拿手唔成世"又或者到時用不咪當記念下比個女見到你幫佢爭取過.
原帖由 yiuyiu0728 於 08-10-22 11:31 發表

學校全收,都無比番我,
真係好想強哥收我囡,

諗下諗下...無用 ...

yiuyiu,
重有我想話首侖是有後補位, 你可唔可以叫你牧師快快幫你寫推薦信呀! 同時今年都係少仔, 所以都好大機會入. 我地等你好消息
原帖由 yiuyiu0728 於 08-10-22 11:31 發表

學校全收,都無比番我,
真係好想強哥收我囡,

諗下諗下...無用 ...

原帖由 beywat496 於 08-10-21 11:32 發表
我覺得間間學校都有一些經典家長, 我個班家長發問有道, 應問得問。我們十幾個家長當天在課室內圍埋談到五時多才雜去, 大家都好合得來。

各位小二小三家長, 請問貴子女對普通話教學感到吃力嗎 ?  我想知我明年暑假應 ...

beywat,

暑假比佢學吓普通話係好,keep 住唔怕都時唔記得。

原帖由 kt8001 於 08-10-21 16:01 發表
各朋友以book BBQ 11/16 ,請各人對對自己人數是否正確.
            beywat x3 (ok)
            chiemi x3 + 4 FD (ok)
            hoganmama  x 3 (ok)                           
            ktmami x 2 (ok)
...

kt8001,

Sorry!  bbq X4 (OK!)

各朋友以book BBQ 11/16, see u that day      
            yiuyiu x 2 (ok)
            Sukiho  x 4 (ok)
            kt8001 x 4 (ok)

原帖由 kt8001 於 08-10-22 13:12 發表
yiuyiu,
重有我想話首侖是有後補位, 你可唔可以叫你牧師快快幫你寫推薦信呀! 同時今年都係少仔, 所以都好大機會入. 我地等你好消息

yiuyiu,

我係等到統一派位公佈咗先去叩門,記得好似好遲先通知我,又係好似 betway 咁難以相信係唔係真的收我個仔(問了幾次) 開心到彈起,快啲叫牧師寫封推薦信給你機會大好多,我記得叩門時真係好多人。

朋友我死喇, 唔知點解我 了成2個星期, 一食嘢就 ,但你地唔好諗住我有左, (一定唔係), 都唔知點解一食嘢就想返胃

比你笑死我啦, 我真係想講你一定有咗。

是否減肥後副作用 ????

原帖由 kt8001 於 08-10-22 15:16 發表
朋友我死喇, 唔知點解我 了成2個星期, 一食嘢就 ,但你地唔好諗住我有左, (一定唔係), 都唔知點解一食嘢就想返胃

=========================================

大大細細加埋有成 25人, 真係勁開心。

原帖由 kt8001 於 08-10-22 15:10 發表
各朋友以book BBQ 11/16, see u that day      
        ...
‹ 上一主題|下一主題