用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

IS Assessment (Grade one) [複製鏈接]

我都有d擔心,我個仔可能連題目都未識解!

原帖由 小學生 於 08-10-23 08:43 發表
我估到時應該係圖畫比佢地揀的,如果全部字咁實肥哂佬都似

一 d G2 媽咪話我知,IS assessment 好簡單,基本上唔使點串字,淨係有d 圖俾佢哋做,老師仲會讀題目俾佢哋聽,所以唔使咁緊張喎!

原帖由 makfr 於 08-10-27 12:06 發表
I have the similiar method with Prairie, however, I have prepared written revision (of course a simple one with some pictures - only 1 / 2 A4 page) for my son as I think this is a way to letting him m ...

你真係好有心機呀(其實係我懶:loveliness: o喜o喜),我同個仔溫習數學都係照住本書同w/b同佢講咋,我之前都擔心佢IS唔識睇問題,唔知點同佢溫習,聽完G2 d 媽咪講至無咁擔心咋!

原帖由 makfr 於 08-10-27 14:26 發表
Hinmummum.

Thanks for your info.

我其實冇叫個仔串字,主要係睇佢明唔明.....in fact what I am doing is combination of WS & oral questions, 我整嗰d都主要係圖,叫佢tick邊d動物會飛,另外都會口頭問下what do liv ...

Thank you!  

原帖由 小學生 於 08-10-27 21:07 發表
我個個今日test左啦,佢話老師會講問題比佢地聽,重有講埋廣東話 所以佢都識喎
‹ 上一主題|下一主題