用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友5.5歲有無棒球訓!可介紹??
go

小朋友5.5歲有無棒球訓!可介紹?? [複製鏈接]

醒目開學勳章

小朋友5.5歲有無棒球訓!可介紹??

thanks!
   0    0    0    0

原帖由 babych 於 08-10-20 09:51 發表
小朋友5.5歲有無棒球訓!可介紹??

thanks!

我個女6歲多d, 打了棒球幾個月了, 而家重打緊總會杯T-ee ball比賽 tim .....

如果係初接觸棒球, 未知大人同小朋友有冇興趣, 可以先參加市政局同棒總合辨的"室內棒球訓練班", 然後先正式joint球會學習訓練, 咁會比較好d....

如果想直接參加球會, 妳可以pm我比資料..

醒目開學勳章

多謝2位資料, 想請問參加總會要什麼資格及資料??

thanks!

原帖由 3loks 於 08-10-20 15:45 發表

請問你在那區呢?
認識在棒總出入的人
看看可否替你問問

原帖由 babych 於 08-10-20 22:19 發表
多謝2位資料, 想請問參加總會要什麼資格及資料??

thanks!

唔需要特別資格的, 只要年齡介乎 5 -8 years (兒童室內軟式棒球訓練班)就可以, 妳可以去市政局任何一處ge訂場處law表格(或上棒總網址download 表格,網址 http://www.hkbaseball.org/ ), 填妥表格連同所需費用ge支票一同寄回棒總, 佢地會回信通知妳ka la..

不過棒總的兒童室內軟式棒球訓練班已開左班, 要到出年1月先有下一期開班.

如果妳想比小朋友試下參加球會, 可以先聯絡有關球會, 通常佢地都可以提供一堂比小朋友試玩, 試過如果小朋友ok之後先joint都未遲....

我地星期六(1:30-5:30pm)會係石石夾尾配水庫訓練,
另外星期日下午3:00會係馬鞍山---純陽小學比賽打Tee-ball,好緊張刺激ka, 有興趣可帶小朋友上lai 了解下,睇睇la..

SSPBC
http://www.sspbaseballclub.org/teams.htm

3loks,

Could check with your friend that any HKG Eastern district team. Thanks.

原帖由 3loks 於 08-10-20 15:45 發表

請問你在那區呢?
認識在棒總出入的人
看看可否替你問問

棒球套、衣、褲、皮帶及帽

本人的大兒子也參加了棒總的初班,其後,因入了屬會,練習時間和次數也多,學校的功課又勁多,所以放棄了棒球。
棒球套(灰色)、衣、褲、皮帶及帽,都很新,如各位/各位朋友想二手平買,可pm 給我,謝謝.
‹ 上一主題|下一主題