用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 請問有無軒尼詩小學既學生住東涌
go

請問有無軒尼詩小學既學生住東涌

我小朋友得基本分仲要誇區, 是否好難考入呢?
請問你地係自選定大抽獎入依間學校?
每朝幾點起身返學?
小朋友讀得開心嗎?

多謝回覆, 咁請問你小朋友讀得開心嗎?

原帖由 cheechee 於 09-9-30 15:49 發表
我接仔放學時搭mtr, 見有幾個大大小小的軒下學友仔自己放學, 佢地話住東涌的. 當中一個看來很smart的6年級女生還向我講解學校有多好!

另請問你小朋友是上午班定下午班, 因上午班沒有精英班而下午班有, 壓力大唔大呀, 謝謝!

原帖由 cheechee 於 09-10-2 23:17 發表
仔仔讀得很開心, 而且有很大的改變.

原帖由 aptcan 於 08-10-19 21:32 發表
我小朋友得基本分仲要誇區, 是否好難考入呢?
請問你地係自選定大抽獎入依間學校?
每朝幾點起身返學?
小朋友讀得開心嗎?

hihi...
我想八下, 你住東涌, 點解要同小朋友揀灣仔區學校呢?
你是在灣仔上班的嗎?

我在天水圍住, 灣仔上班, 都想帶仔仔出來灣仔返小學, 不如大家交換下意見丫!

你地覺得無分無地址, 軒小及聖若瑟, 邊間易入D呢?

回覆 7# 可樂~ 的文章

可樂:
其實因我鐘意12網既小學, 又覺得自己本區小學一般, 所以想試下跨區考出面既學校, 而我又覺得東涌出港島都好方便, 因我也是在港島區上班(但不是灣仔), 但其實都好多其他區既小朋友考12網內小學, 所以如自選或大抽獎都唔中的話, 就會留番係本區叩門啦!

我同你一樣, 只有15分, BK內有經驗的媽咪, 都話軒小機會大少少(希望啦), 聖若瑟應該無望啦!