用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有人收到取錄信嗎?
go

有人收到取錄信嗎? [複製鏈接]

我見有家長話10月初已面試,
有人已收到取錄信嗎?
   0    0    0    0

仲未喎,你幾時interview ga??1

原帖由 windyli 於 08-10-19 12:52 發表
10月4日我仔仔經已面試, 但到而家都仲未收到信。

我都係o個日in,但仲未收到結果!

same here, still waiting...they said they would mail out letter in two weeks time

今日收到啦! 收左佢讀k1.

原帖由 angeemama 於 08-10-21 18:42 發表
same here, still waiting...they said they would mail out letter in two weeks time

When to pay the registration fee?

AM or PM ?
I also rec'd the letter today, accepted my daughter K1 PM.

你地就好啦,咁快收咗
我11月1日先in呀,好緊張呀
你地有無讀緊n1or playgroup?你地個小朋友interview時表現係未好smart呀?如果唔係點會咁早通知取錄ga,唔係出年先通知收唔收架咩 我都係聽d老師咁講。
死啦,我個囡囡唔多識嘢架,好擔心呀.....

昨天收到信,取錄左我女女,返下午班

昨天收到錄取信,n1全日班

原帖由 yan321 於 08-10-23 21:24 發表
你地就好啦,咁快收咗
我11月1日先in呀,好緊張呀
你地有無讀緊n1or playgroup?你地個小朋友interview時表現係未好smart呀?如果唔係點會咁早通知取錄ga,唔係出年先通知收唔收架咩 我都係聽 ...

Yan321,
你係唔係報左下年n1??
我報左下年n1喎!!不過都未收到信叫我interview添呀!!人地點解咁快就知到收左既??等我明天叫老公返playgroup問下先!!

我係報出年k1呀,我而家都係返緊playgroup架。但其實我都唔係好明佢既收生準則,因為佢話返緊playgroup可優先考慮,我都係9月遞form,但我地仲遲過出面其他人的面試時間,人哋收咗我先去面試,咁點樣優先呢
不過你n班就無影響,n班有好多位,要求亦無咁高,同埋讀咗n班,升上k1就好容易,一定係優先添。

原帖由 cherylyau_b 於 08-10-31 23:11 發表

Yan321,
你係唔係報左下年n1??
我報左下年n1喎!!不過都未收到信叫我interview添呀!!人地點解咁快就知到收左既??等我明天叫老公返playgroup問下先!!

原帖由 yan321 於 08-11-1 15:33 發表
我係報出年k1呀,我而家都係返緊playgroup架。但其實我都唔係好明佢既收生準則,因為佢話返緊playgroup可優先考慮,我都係9月遞form,但我地仲遲過出面其他人的面試時間,人哋收咗我先去面試,咁點樣優先呢
不過你n班 ...

Yan321,
你冇讀n1呀??所以你讀playgroup, then 讀k1呀??

係呀!我個囡係06年11月,因為其實果時無唸住係呢度讀n1,所以上年無去報名;不過後來唸唸吓,如果我响度讀n1上k1應該好d喎,但我今年响6-7月時問過,想報12月or1月的n1(専為細b開),佢話已經爆哂,要一年之前報定,so唯有playgroup都照返,希望有幫助。
同埋我啱啱都interview咗啦,不過我囡表現就唔多好,佢唔多出聲,仲有d驚咁攪住我,所以我都好擔心驚唔收,真係唔知有無得優先考慮呢。
所以如果你唸住讀k1,就真係要讀n1喇,因為06-07年出生率高,尤其你07年金豬年,大把人同你爭呀

原帖由 cherylyau_b 於 08-11-1 20:02 發表

Yan321,
你冇讀n1呀??所以你讀playgroup, then 讀k1呀??

原帖由 yan321 於 08-11-3 19:01 發表
係呀!我個囡係06年11月,因為其實果時無唸住係呢度讀n1,所以上年無去報名;不過後來唸唸吓,如果我响度讀n1上k1應該好d喎,但我今年响6-7月時問過,想報12月or1月的n1(専為細b開),佢話已經爆哂,要一年之前報定,so唯有playgroup都照 ...

Yan321,
其實我個女都識幾多野!!(而家15個月)都唔係我迫佢,佢一起身就自己攞書書睇,睇一陣先玩,佢而家已經識講野,自己識由一數到10...咁睇好似幾好咁!!
不過,佢好<痴身>,見到我d朋友,同佢地玩就一定要<痴>住我先肯做佢識做既野!!
所以我先比佢返下playgroup,等佢可以同其他bb玩下,都唔知點解,我同老公都好out going,但係個女都唔係既??
就算我媽媽幫我湊佢,都成日帶佢周圍去,周圍同人玩....所以我都唔知如果佢interview時會點呀!!可能你個女好過我個女好多呀!!真係唔知佢點interview呀!!

咁你又唔使驚喎,因為見n1都預咗咩都唔識啦,好多仲未識講架,你個囡已經好叻,識講咁多嘢,我囡成18個月先真正講到媽媽呀!

原帖由 yan321 於 08-11-4 15:32 發表
咁你又唔使驚喎,因為見n1都預咗咩都唔識啦,好多仲未識講架,你個囡已經好叻,識講咁多嘢,我囡成18個月先真正講到媽媽呀!

Yan321,
我個女5個月已經識叫我媽媽了!!到左7,8個月識講爸爸之後就唔中意叫我了!!到左1歲自肯叫番我!!因為要我同佢讀書!!先至叫:媽媽,書書!!
知唔知有咩方法可以令佢唔好咁怕人呢??

我今日收到了,但是下午班,轉上午班,不知可以嗎?

你可以申請上午班,
但因為好多媽咪都會咁做,
今次第二輪取錄,我諗之前e waiting list.....會好多,
即使申請,機會都唔大lu.

原帖由 octbrenda 於 08-11-20 18:27 發表
我今日收到了,但是下午班,轉上午班,不知可以嗎?
‹ 上一主題|下一主題