用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 保良局譚歐陽少芳幼稚園(Part II)=>家長請進 ...
樓主: yingwong
go

保良局譚歐陽少芳幼稚園(Part II)=>家長請進 [複製鏈接]

katie0404
謝謝你,
果然係盛裝舞會
原帖由 katie0404 於 08-11-4 10:05 發表

試下依條 link http://s429.photobucket.com/albums/qq13/mak_katie/?action=view¤t=CIMG7167.flv

因為果日太多家長同混亂, 拍得好差, 希望下次可以企到個有利位置。

...

各位,
學校有相睇了,
個個都大個仔大個囡,
開始又有d感概

我係公司 ,請問是否跟平時學校綱址相同 ?? 等我食 lunch 時睇下先 . tks

原帖由 030316 於 08-11-5 05:55 發表
各位,
學校有相睇了,
個個都大個仔大個囡,
開始又有d感概

魅力公主 醒目開學勳章

http://www.kids-club.net/edu/taysfmkg

唔使錢買相
影得一張咁少
之前要用錢買
起碼有4-5張

係啦太少, 而且 Resolution 太細, 唔可以曬出嚟。

原帖由 yingwong 於 08-11-5 10:49 發表
http://www.kids-club.net/edu/taysfmkg

唔使錢買相
影得一張咁少
之前要用錢買
起碼有4-5張

魅力公主 醒目開學勳章

呢張相係600 x 450
晒唔到架??

原帖由 katie0404 於 08-11-5 12:41 發表
係啦太少, 而且 Resolution 太細, 唔可以曬出嚟。

係囉,又會咁少 等到我頸都長了,每班都係一張起兩張止,都係舉手之勞,多d相,等家長了解多d子女係學校的情況嘛,有d學校甚至每日都會upload早操時/上課時段添,不過唔知係咪學校冇有關專業的IT人員,所以較難做到呢點?但D相就算拿去晒,都唔係好清晰喎 點算那
原帖由 yingwong 於 08-11-5 15:37 發表
呢張相係600 x 450
晒唔到架??

對學校真的有點失望,D相影得好求其,Resolution低到不可接受!10零萬像,希望大家一起在家長日反映下。

可唔可以要求照跟返以往訂相,可能係學校暫時冇有關IT人員,所以先咁樣.
家長日個日我去唔到了,所以先同老師瞭解阿仔係學校的學習情況,
老師好細心,從一些微小的事分析到阿囝的特質,
可能K1冇跟佢學校功課,諗住K2都可以由佢自己來,點知細問之下,先知阿仔仲未得,我諗要加把勁了 都係信唔過衰仔
原帖由 小伊 於 08-11-6 00:05 發表
對學校真的有點失望,D相影得好求其,Resolution低到不可接受!10零萬像,希望大家一起在家長日反映下。

係 , D 相得 1 張 , 以前都有 3 幾相可晒 , 而家真係 for 係電腦睇 . 家長日第 1 次跟老師正式見面 , 希望亞女都 ok la

原帖由 030316 於 08-11-5 22:50 發表
係囉,又會咁少 等到我頸都長了,每班都係一張起兩張止,都係舉手之勞,多d相,等家長了解多d子女係學校的情況嘛,有d學校甚至每日都會upload早操時/上課時段添,不過唔知係咪學校冇有關專業的IT人員,所以較難做到 ...

今朝好凍啊, 我都幫個仔轉左冬季校服喇, 你地呢 ~~~~~~~~~~~ :)

我都係今日急忙換了校服 , 但居然發現對鞋細過頭 , 好彩找到有對 二手鞋 ( 朋友個女 ) , 不過大左 D , 頂住先 .

原帖由 bchi 於 08-11-10 11:29 發表
今朝好凍啊, 我都幫個仔轉左冬季校服喇, 你地呢 ~~~~~~~~~~~ :)

魅力公主 醒目開學勳章

katie 0404

Halloween D 相
我本應影我個女
但佢太細粒
見到你個仔
多個盈盈
http://i49.photobucket.com/albums/f291/yingmama/School%20photo/DSCN0100.jpg

http://i49.photobucket.com/albums/f291/yingmama/School%20photo/DSCN0101.jpg

原帖由 1125bbmama 於 08-11-10 01:48 PM 發表
我都係今日急忙換了校服 , 但居然發現對鞋細過頭 , 好彩找到有對 二手鞋 ( 朋友個女 ) , 不過大左 D , 頂住先 .

哈, 好似今年開學咁, 對運動鞋原來放左個暑假就唔啱, 要lala sond 走去買啊. keke

魅力公主 醒目開學勳章

我都換左季啦
好彩D鞋
一對岩
一對緊

原帖由 bchi 於 08-11-10 17:17 發表

哈, 好似今年開學咁, 對運動鞋原來放左個暑假就唔啱, 要lala sond 走去買啊. keke

魅力公主 醒目開學勳章

jamie 媽

我 PM D 相比你
你個女真係好多
動作呀!
好古 0 精怪!

每晚都要跟下個女寫D字架, 如果唔系筆劃錯曬都唔知, 小朋友真系可以成個字調轉黎寫,習慣咗將來影響書寫速度。

魅力公主 醒目開學勳章

一定要跟啦
我晚晚都要篤住佢寫
寫得唔靚要佢再寫過

原帖由 小伊 於 08-11-10 17:23 發表
每晚都要跟下個女寫D字架, 如果唔系筆劃錯曬都唔知, 小朋友真系可以成個字調轉黎寫,習慣咗將來影響書寫速度。

我都係咁話,一定要跟下佢d字,
之前因為放手俾佢寫,部份寫得醜樣,我都由佢,諗住都係初學,就算啦,
點知就係咁令佢得過且過,
好彩老師提醒我,
依家跟返佢d功課,
先知原來佢可以做得幾好,
我地要相信小朋友的能力呀!
另外,
想問下大家 at home本書,老師係咪要佢地出來讀俾同學聽?

jamie
我個仔話miss mona識講中文,但係好攪笑喎

最近阿仔唱隻同蜜蜂有關的普通話歌,唔知普通話教甚麼呢?

魅力公主 醒目開學勳章

我影左Halloween vedio

你地可以見到 Ms. Mona

http://s49.photobucket.com/album ... urrent=DSCN0103.flv

http://s49.photobucket.com/album ... urrent=DSCN0102.flv
‹ 上一主題|下一主題