用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 請問各位知唔知道有無保母車去區外?
go

請問各位知唔知道有無保母車去區外? [複製鏈接]

我今年要幫阿囡報k1, 我又好仲意聖母, 所以想問下有無保母車 / 私家van 去區外呢??

謝謝忙幫~
   0    0    0    0

Hi,

我都係住區外既(藍田), 學校既校車路線都可以去到好遠,將軍澳都有!不過校車既時間太早,車程太長,所以我囡囡搭左一日之後就轉左媬母車,媬姆車so far 既服務都好好,好有交帶,你住邊區架?

原帖由 晞晞豬 於 08-10-16 11:01 發表
我今年要幫阿囡報k1, 我又好仲意聖母, 所以想問下有無保母車 / 私家van 去區外呢??

謝謝忙幫~

原帖由 sara11 於 08-10-20 09:33 發表
Hi,
我都係住區外既(藍田), 學校既校車路線都可以去到好遠,將軍澳都有!不過校車既時間太早,車程太長,所以我囡囡搭左一日之後就轉左媬母車,媬姆車so far 既服務都好好,好有交帶,你住邊區架?
...

咁啱既, 我都係要去藍田呀!!! 因為嚟緊要報k1, 好擔心無車返藍田, 早上我可以自己揍佢返學 (我地住响西貢), 不過返學一定要跟車(返阿婆度), 之前我問過學校都有校車接送, 所以都放心咗d!!

係呢, 媬母車收費係點, 有人跟車, right? 藍田去到邊到有得落車??

你小朋友係唔係讀緊聖母呀? 你覺得好唔好呀? 老師如何? 功課多嗎??

我覺得間學校幾好, 幾大, 多活動空間!! 我同老公舊年就唸住幫阿囡報聖母, 好希望佢可以入到........

嘩你真係住得幾遠喎!不過西貢真係無乜學校揀!我同你相反我媽咪係住面貢!
我住康逸苑,我搭雙程係$640!我估單程都係平少少。你想嚮邊度落車呀?等我幫你問下有無站?媬姆車既安排好細違心架,佢地盡量安排路程短D。好似我個case 咁,叔叔安排將軍澳線架車出隊道後最後一個站接呀女,所以大約8:25am先上車,而放學就跟觀塘、藍田線,12:35pm到屋企樓下!咁樣將軍澳架車咪唔駛咁耐!媬姆車都係有人跟車,佢地好好架!尤其呀女放學跟B叔叔架車,佢真係好好人!
至於學校好唔好就答唔到你,因為都係返左咁短時間,唔可以咁概括答你!不過 up to now 我都幾滿意!尋日先第一日有份聖經功課--填色,學校都派左通告話呢個星期會開始俾功課。
其實選學校好視符家長對學校既印象,我揀學校都係憑直覺咋!

原帖由 晞晞豬 於 08-10-23 10:40 發表

咁啱既, 我都係要去藍田呀!!! 因為嚟緊要報k1, 好擔心無車返藍田, 早上我可以自己揍佢返學 (我地住响西貢), 不過返學一定要跟車(返阿婆度), 之前我問過學校都有校車接送, 所以都放心咗d!!

係呢, 媬母車收費係點,  ...

原帖由 sara11 於 08-10-24 09:31 發表
嘩你真係住得幾遠喎!不過西貢真係無乜學校揀!我同你相反我媽咪係住面貢!
我住康逸苑,我搭雙程係$640!我估單程都係平少少。你想嚮邊度落車呀?等我幫你問下有無站?媬姆車既安排好細違心架,佢地盡量安排路程短D。好似 ...

係呀, 西貢.....仲要平時係去婆婆度揍佢, 藍田既幼稚園我都有報, 不過真係覺得聖母好d!! 我要响德田碧雲道停車場落車都ok, 如果雙程$640都ok喎, 我老公仲驚話應該學校學車會平d喎..... 咁就麻煩你幫我問下保母車叔叔有無得落啦, 多謝你既幫忙!!!

我見到d評語都話學校好著重小朋友, 老師都ok, 同埋教會學校, 品德應該唔差~~

8 nov就要interview喇, 想問下interview係唔係真係咁easy? 我睇之前d人話都係同老師唱下歌, 玩下就ok, 咁有無問佢地問題呢??

多謝你既幫忙, 好希望阿囡可以同到你小朋友一間學校喇~~~

咁啱呀, 我都係住西貢, 娘家在藍田, 我自己接送阿女返學放學, 因為媬母車 only 接放學, 重係 last 一個站.  我阿哥對孖女當年都係讀聖母, 响藍田廣田邨 7-11 上落車, 8:20am 上車, 約 12:35pm 落車, 都係 B 叔叔接送, 價錢都係 6 佰幾蚊一個月.

原帖由 晞晞豬 於 08-10-23 10:40 發表

係呢, 媬母車收費係點,  ...

原帖由 chroma-shine 於 08-10-27 01:20 發表
咁啱呀, 我都係住西貢, 娘家在藍田, 我自己接送阿女返學放學, 因為媬母車 only 接放學, 重係 last 一個站.  我阿哥對孖女當年都係讀聖母, 响藍田廣田邨 7-11 上落車, 8:20am 上車, 約 12:35pm 落車, 都係 B 叔叔接送 ...

嘩!! 咁都搵到知音人, 真難得!!! 你女女依家係唔係重讀緊聖母呀??  咁我唸我都可以好似你地咁, 接放學only~~~~

你住西貢邊頭呀? 我响白石台呀~

我個女今年剛剛入讀 K1, 我住西沙果邊.  白石台應該有褓姆車經 garr, 佢地唔行西沙果邊, 如果要搭車, 佢要我 7:25am 前送佢去到匡湖居附近上車, 放學就可以車佢返, 但最後一站, 要成 1:45pm 左右才到達我家

原帖由 晞晞豬 於 08-10-27 11:57 發表

嘩!! 咁都搵到知音人, 真難得!!! 你女女依家係唔係重讀緊聖母呀??  咁我唸我都可以好似你地咁, 接放學only~~~~

你住西貢邊頭呀? 我响白石台呀~

原帖由 chroma-shine 於 08-10-31 02:40 發表
我個女今年剛剛入讀 K1, 我住西沙果邊.  白石台應該有褓姆車經 garr, 佢地唔行西沙果邊, 如果要搭車, 佢要我 7:25am 前送佢去到匡湖居附近上車, 放學就可以車佢返, 但最後一站, 要成 1:45pm 左右才到達我家 :igiveup ...

7:25匡湖居,咁白石台都大約都係依個時間...好早下.不過我想如果自己送佢返學都ok,送完佢我先返工.

不過放學就真係要搭保母車.....

一切都係要等,因為阿囡都唔知收唔收佢.....擔心ing

上海黄金开户,佣金最低,专业咨询,开户优惠

‹ 上一主題|下一主題